Veelgestelde vragen (join-in)reizen naar Noord-Korea

Klik op de vragen om de antwoorden te bekijken.

Is de intercontinentale vlucht naar Beijing inbegrepen?

Om je meer flexibiliteit te geven is de vlucht naar Beijing niet inclusief. We merken dat een deel van de mensen het prettig vindt om een aantal dagen in Beijing te verblijven, terwijl anderen aan één dag genoeg hebben.

Je kunt de Noord-Korea join-inreis ook opnemen in een langere reis door China, of als afsluiting plannen van een reis met de Transmongolië Express. Uiteraard helpen wij je ook graag met je verdere reisplannen.

Je mag je vluchten zelf boeken, maar wij kunnen dat ook voor je doen. Laat ons weten op welke data je wilt vliegen zodat wij een geschikte vlucht voor je erbij kunnen zoeken.

Is er een kans dat ik geen visum toegekend krijg?

Wij hebben het nog nooit meegemaakt dat een visum niet werd toegekend. Zolang je geen fotograaf, journalist of publicist bent, gaat het altijd goed. Heb je wel een journalistieke of fotografische achtergrond? Neem dan eerst contact met ons op.

Heb ik ook een visum voor China nodig?

China kent een visumplicht. Het visum voor China vraag je aan in Den Haag (of Brussel). Wij helpen je hier graag bij. Onder bepaalde voorwaarden is het ook mogelijk om een gratis 72-uursvisum te ontvangen bij aankomst op de luchthaven van Beijing. Je kunt ons het best even bellen voor advies hierover.

Is mijn reisverzekering geldig in Noord-Korea?

Je kunt via ons een reisverzekering afsluiten bij Allianz. Je reis naar Noord-Korea is bij hen gewoon gedekt.

Heb je ergens anders al een reisverzekering lopen? Wij hebben het nog nooit gehoord dat een verzekering niet geldig zou zijn in Noord-Korea. Voor de zekerheid kun je het even controleren bij je eigen reisverzekering.

Wanneer moet ik de reis betalen?

Wanneer de reis vertrekgarantie heeft, zul je de factuur ontvangen. De aanbetaling bedraagt 30 %. Het restant hebben we zes weken voor vertrek nodig.

Wat is de uiterlijke datum waarop doorgang van de reis bepaald wordt?

Tenzij anders vermeld, zal dit uiterlijk een maand voor vertrek zijn. We hebben dan nog voldoende tijd om het visum voor Noord-Korea en eventueel een visum voor China voor je te regelen.

Wat gebeurt er als er niet voldoende deelnemers zijn voor de reis?

Indien het minimum aantal deelnemers niet behaald wordt, kunnen we in overleg met jou, tegen bijbetaling de reis alsnog laten doorgaan. Het bedrag is afhankelijk van het aantal dagen dat de reis duurt en het aantal deelnemers dat geboekt heeft. Je bent vrij om gebruik te maken van het aanbod of de reis kosteloos te annuleren.

Eventueel geboekte intercontinentale vluchten kunnen niet kosteloos geannuleerd worden. De kosten voor het annuleren zijn afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Als je geen gebruik wilt maken van ons aanbod om de reis alsnog door te laten gaan, kijken we natuurlijk graag samen met jou of we je een alternatief programma kunnen aanbieden in China.

Noord-Korea is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws; wat is de kans dat de reis niet door kan gaan vanwege escalerende spanningen?

Dat Noord-Korea veel negatief in het nieuws is, is van alle tijden. Waarschijnlijk valt het je nu meer op omdat je vanwege je reisplannen meer aandacht hebt voor Noord-Korea. Maar geloof ons, ieder jaar krijgen we dezelfde vragen hieromtrent. Ieder jaar weer lijkt het alsof Noord- en Zuid-Korea aan de vooravond van een oorlog staan. Lijkt het, want steeds komt die oorlog er niet. Zoals Andray Abrahamian, een vooraanstaand Noord-Korea expert uit Australië zegt: “Al ruim 60 jaar zijn ze bezig een oorlog te voorkómen… en daar zijn ze behoorlijk goed in geworden”. “Er is altijd een klein risico dat één van beide kampen een miscalculatie begaat, maar dat risico is klein”.

Juist doordat Noord-Korea kernwapens heeft, is de kans dat één van beide zijden het conflict laat escaleren minimaal. Er staat té veel op het spel. Zuid-Korea heeft al jaren lang Amerikaanse nucleaire wapens op haar grondgebied als afschrikmiddel voor de Noord-Koreanen. Wat dat betreft is er dus een balans.

Mocht er toch een oorlog uitbreken dan kan de reis uiteraard niet doorgaan. Natuurlijk krijg je in dat geval je geld terug. Mocht je al in het land zijn als dat gebeurt, dan zullen onze Noord-Koreaanse partners er alles aan doen om je zo snel mogelijk veilig uit het land te krijgen. Doordat wij lid zijn van het calamiteitenfonds, worden eventuele kosten die met je repatriëring gemoeid zijn, door het calamiteitenfonds gedekt.

Ook wanneer wij als reisorganisatie het anderszins niet veilig achten om naar Noord-Korea te reizen zul je je geld terug krijgen.

We herhalen nog eens dat de kans op een escalatie van het conflict tussen Noord- en Zuid-Korea echt bijzonder klein is. We baseren deze inschatting niet alleen op onze eigen ervaring, maar ook op de mening van internationale experts die Noord-Korea al decennia lang bestuderen.

Hoe stel ik mijn familie en vrienden gerust?

Als je mensen vertelt dat je een reis naar Noord-Korea gaat maken, zul je ongetwijfeld wel eens de reactie krijgen “je komt toch wel weer terug hè?”, “geen enkele reis hoop ik” of van een enkele lolbroek zelfs “Ze kunnen nog wel wat werkkrachten gebruiken in de kampen”. Ja, we kennen ze allemaal. Afgezien van de grappige opmerkingen, zit er oprechte bezorgdheid achter van je vrienden of familie. En dat is heel begrijpelijk gezien het imago van Noord-Korea.

Zo af en toe hoor je van westerlingen die zijn opgepakt in Noord-Korea. Wat belangrijk is om je te realiseren is dat dit nooit “zo maar” gebeurt. In alle gevallen was  er sprake van een overtreding van de regels. Bijvoorbeeld: illegale grensoverschrijdingen, godsdienstverspreiding of politiek-sociaal activisme.

Vóór je vertrek leggen we je heel duidelijk uit wat de regels zijn. Zolang je gewoon als toerist naar het land gaat en je houdt aan de regels en aanwijzingen van de gidsen, is er niets aan de hand. 

Vergeet niet dat er jaarlijks duizenden westerlingen naar Noord-Korea reizen, zonder problemen. Het doel van je gidsen is om jou het mooiste van het te land te laten zien en ervoor te zorgen dat je een fijne tijd hebt.

Staat jouw vraag hier niet bij? Stel ‘m hieronder of bel ons tijdens kantooruren op 035 77 24 396 (+31 35 77 24 396 vanuit België).

naar join-inreizen