Groepsreis Paektu & 9 september 2020

Boek nu deze rondreis
 • Noord-Korea incl Mt. Paektu
 • 10 dagen
 • 3095

Groepsreis met chartervlucht naar Mt. Paektu & de Nationale feestdag onder Nederlandse begeleiding

Groepsreis Mt. Paektu en 9 september

Een belangrijke feestdag én per binnenlandse chartervlucht naar de heilige vulkaan Mt. Paektu. Deze reis staat garant voor een bijzondere Noord-Korea ervaring.

9 september feestdag

Op 9 september wordt de oprichting van de Noord-Koreaanse staat gevierd. Tijdens zo’n feestdag zijn mensen lekker los en kom je makkelijker in contact met de locals.

De heilige vulkaan Mt. Paektu

Na het grote feest hebben we een chartervlucht naar Mt. Paektu geregeld. Het gebeurt maar zelden dat de mogelijkheid zich voordoet dat je naar deze berg kunt. Er staat je op Mt. Paektu niet alleen schitterend natuurschoon te wachten, je wordt ook ondergedompeld in revolutionaire Noord-Koreaanse verhalen.

Er is meer

Dit is geen lange reis, maar hij zit tjokvol met bijzondere highlights.

Tot de hoogtepunten in deze Noord-Korea reis behoren de entree per trein, de Pyongyang metro en een overnachting in een knus traditioneel hotel in Kaesong. Uiteraard ontbreekt ook de DMZ (de grens met Zuid-Korea) niet aan deze reis.

Voor de rondreis in Noord-Korea reis je per trein naar Dandong, de Chinese stad aan de oever van de rivier die China van Noord-Korea scheidt. Hier besef je des te meer hoe bijzonder een bezoek aan dit mysterieuze land is.

Reisdata: 4 t/m 13 september 2020

Prijs: € 3.095 per persoon (inclusief intercontinentale vluchten)

Cadeau bij boeking

Boek deze reis en ontvang het prachtige fotoboek “The North Koreans” ter waarde van € 39,50 cadeau.

De uitgave bevat maar liefst 350 kleurenfoto’s die je een unieke inkijk geven in het dagelijks leven van Noord-Koreanen. Zie voorwaarden.

Programma in ‘t kort

4 sep: Vertrek vlucht naar Beijing 
5 sep:
Beijing
6 sep: Highspeed dagtrein naar Dandong
7 sep: Per dagtrein naar Pyongyang
8 sep: Pyongyang, naar Kaesong
9 sep: FEESTDAG; DMZ en Pyongyang
10 sep: Per chartervlucht naar Mt. Paektu
11 sep: Per chartervlucht terug naar Pyongyang
12 sep: Air Koryo vlucht naar Beijing
13 sep: Vlucht huiswaarts

Groepsreis

Dit is een groepsreis. Dat betekent dat je je begeleiding krijgt van een ervaren Nederlandse reisbegeleider. De groep wordt daarnaast in Noord-Korea begeleid door twee lokale gidsen.

Mass games

Indien de Mass Games in 2020 zullen worden opgevoerd in deze periode, dan zul je gelegenheid krijgen om hier naartoe te gaan.

Voordat de reis begint

Voorafgaand aan de reis krijg je de gelegenheid om kennis te maken met je medereizigers. We organiseren een voorbereidingsavond in Hilversum. Tijdens deze avond kun je kennismaken met je medereizigers en krijg je uitgebreide informatie over de reis.


Dag 1 vlucht naar Beijing

Het vluchtschema kunnen we meestal bekend maken wanneer de reis vertrekgarantie krijgt. In ieder geval zul je uiterlijk een maand voor vertrek het reisschema ontvangen. We streven ernaar om rechtstreekse vluchten te boeken of vluchten met prettige overstaptijden.


Dag 2 Beijing

Bij aankomst op de luchthaven van Beijing reis je per (mini)bus de stad in. De eerste nacht verblijf je in een karakteristiek hotel in de hutongs, de oude wijkjes, van Beijing.

Hutongs van Beijing

Om kennis te maken met het oude Beijing kun je de hutongs in de omgeving van je hotel verkennen. De hutongs zijn de oude, traditionele wijken van Beijing. De straten zijn vaak smal; in veel straatjes kunnen geen auto’s komen. Dit is het domein van de fietsers, riksja’s en voetgangers.

Hutongs Beijing China

Je vindt er leuke winkeltjes, restaurantjes en het echte straatleven van Beijing. Kinderen spelen op straat, vrouwen hangen buiten de was op en kletsen met elkaar op de stoep en mannen spelen spelletjes in de schaduw van een boom.

Verblijf: courtyardguesthouse in Beijing


Dag 3 Beijing – Dandong

Vandaag verlaat je Beijing weer. We vertrekken ‘s ochtends met een highspeed trein naar Dandong, de Chinese grensstad met uitzicht op Noord-Korea.

Per highspeed trein naar Dandong

De highspeed treinreis is al een hele belevenis. In 6,5 uur leg je comfortabel zo’n 900 km af. Aan boord kun je instant noodles krijgen als lunch.

highspeed trein in China

Dandong

In de middag kom je aan in Dandong. Dit levendige stadje brengt je al helemaal in Noord-Koreaanse sfeer. Aan de boulevard langs de Yaluriver worden allerlei Noord-Koreaanse souvenirs verkocht.

Gebroken Brug

Op het programma staat een bezoek aan de Gebroken Brug. Deze historische brug die Korea met China verbond, werd in de Koreaanse Oorlog gebombardeerd door de Amerikanen. Aan de Chinese zijde staat een deel van de brug nog overeind, nu een monument om die heftige oorlog te herdenken.

Brug in Dandong

Je verblijft in een hotel met perfecte ligging met uitzicht op de Gebroken Brug. Daarnaast bevindt zich de vriendschapsbrug, waarover je morgen zelf de oversteek zult maken naar Noord-Korea.

Verblijf: viersterrenhotel in Dandong


Dag 4: Per trein naar Noord-Korea

Vandaag gaat het echt gebeuren. Je betreedt Noord-Korea op één van de leukst mogelijke manieren, per trein.

Over de vriendschapsbrug naar Noord-Korea

De trein vertrekt ‘s ochtends. Aan Chinese zijde doorloop je de douaneprocedure, voordat je aan boord stapt. Je trein steekt direct de Yalurivier over. Even ben je in niemandsland.

Dan kom je aan bij de Noord-Koreaanse grenswachters. De grensprocedure verloopt routineus.

Cooperatieve boerderij

Wat volgt is een prachtige rit door het Noord-Koreaanse landschap. Je passeert dorpen, rivieren en groene heuvels met landerijen en bossen. Langs het spoor zijn mensen aan het werk. Je ziet schoolkinderen met elkaar spelen op hun vrije zondag.

Aankomst Pyongyang

Bij aankomst in Pyongyang word je opgewacht door de Noord-Koreaanse gidsen die je de komende dagen zullen begeleiden.

Vervolgens rijd je naar het hotel. Je verblijft in Pyongyang in het beste hotel van de stad, gelegen in het centrum.

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 5 Pyongyang & Kaesong

Welkom in Pyongyang

Geen bezoek aan Noord-Korea is compleet zonder een eerbetuiging aan de overleden president Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il. Je legt een bloemetje voor de reusachtige standbeelden van de Grote Leider en de Geliefde Leider, bij het Mansudae Grand Monument.

Hoewel Kim Il Sung niet meer leeft is hij nog steeds officieel president van Noord-Korea en wordt hij aanbeden door de bevolking. Ook de in december 2011 overleden Kim Jong Il wordt overal in het land geëerd.

Vlakbij het plein vind je een standbeeld van Chollima, een mythisch gevleugeld paard dat zich met grote snelheid kan voortbewegen.

Monumenten en pleinen

Je maakt een rondrit door Pyongyang en ziet de belangrijkste pleinen en monumenten. Uiteraard mag het indrukwekkende Kim Il Sung plein niet ontbreken.

Daarna steek je de rivier over en bezoek je de Juchetoren. Met de lift (€ 5)  kun je naar boven voor een fenomenaal uitzicht over de stad.

Het Monument voor de Oprichting van de Partij sla je ook niet over.

Kaesong

Je rijdt naar het zuiden van het land naar Kaesong dat dicht bij de grens met Zuid-Korea ligt. Het is ongeveer 2,5 uur rijden.

Kaesong kent een lange geschiedenis en was in het verleden een hoofdstad. Iets buiten de stad vind je een soort ‘Vallei der Koningen’. Je bezoekt het graf van Koning Kongmin, aangemerkt door UNESCO als werelderfgoed.

Koryo History Museum

Je bezoekt een oude universiteit opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de confuciaanse leer. Op de binnenplaats, onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling. Nu is hier het Koryo History Museum gevestigd, een enigszins kneuterig museumpje met een aantal prachtige topstukken.

Slapen in een oude herberg

Je slaapt in oude Koreaanse sfeer in een traditionele herberg. De kamers liggen rond kleine binnenhofjes. De meeste hebben matrassen op de grond als bedden. Er is hier niet altijd warm water beschikbaar.

Slapen in traditionele herberg in Kaesong

Verblijf: Folk hotel in Kaesong


Dag 6 DMZ en Pyongyang NATIONALE FEESTDAG

Vandaag wordt de Oprichting van de Noord-Koreaanse Staat gevierd. Dit is altijd één van de belangrijkste feestdagen van het jaar. Heel leuk is dat je het feest op twee verschillende plekken meemaakt.

Wandelen in Kaesong

Je start de dag met een wandeling door de straten van Kaesong. Het is heel leuk om je in de drukke ochtendspits tussen de voetgangers en fietsers te begeven.

Ochtendwandeling Kaesong

De straten zullen vandaag extra versierd zijn met rode vlaggen.

Grens met Zuid-Korea

Je vervolgt de reis naar het dorp Panmunjom dat een heel speciale betekenis heeft gekregen doordat het op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea ligt. Tussen Noord- en Zuid-Korea geldt een staakt-het-vuren sinds de oorlog in de jaren ’50 die het land in tweeën opdeelde. Er is nooit een officieel vredesakkoord tot stand gekomen. De grens is één van de zwaarst bewaakte ter wereld; aan de Zuid-Koreaanse zijde zijn nog steeds Amerikaanse soldaten die de Zuid-Koreanenondersteunen.

Tussen Noord- en Zuid-Korea ligt een strook niemandsland, de De-Militarized Zone (DMZ). Onder begeleiding van Noord-Koreaanse soldaten bezoeken we de DMZ.

Grens Noord-Korea en Zuid-Korea

Precies op de grens staan militaire barakken van Noord-Korea en van Zuid-Korea waar in het verleden onderhandelingen hebben plaats gevonden.

Meestal is het mogelijk om de belangrijkste barak van binnen bekijken en aan de tafel te zitten waar de onderhandelingen plaatsvonden. De tafel staat precies op de grens tussen en Noord en Zuid en als je er een rondje omheen loopt betreedt je dus Zuid-Koreaans grondgebied.

Pansanggi lunch Kaesong

Kaesong staat bekend om de speciale maaltijd Pansangi. Hierbij worden kleine gerechtjes geserveerd in koperen schaaltjes. Het ziet er niet allen prachtig uit, het smaakt ook nog eens heerlijk. Na de lunch rijdt je terug naar de hoofstad.

Feestelijkheden in het park

Terug in Pyongyang zoeken we de gezelligheid op in één van de parken. Veel inwoners strijken hier neer met een barbecue en een biertje. Er is muziek, er wordt gedanst, gezongen en de de kinderen doen spelletjes.

Mass Dance

´s Middags wordt een groots dansfestijn verwacht. Op een plein in de stad voeren mensen, gekleed in traditionele dracht, Koreaanse dansen uit. Natuurlijk neem je hier ook een kijkje. Je hebt best kans dat je wordt uitgenodigd om een dansje mee te doen.

Triomfboog

Je bezoekt de Triomfboog die is gebouwd om de overwinning op de Japanners aan het einde van de tweede wereldoorlog te herdenken. Het enorme gebouw doet denken aan de Triomfboog in Parijs, maar de gidsen zullen je weten te vertellen dat de Noord-Koreaanse toch echt een paar meter hoger is.

Je kunt met de lift (€ 3 – € 5) naar het terras bovenop de Triomfboog voor een uitzicht over de stad.

Modern Pyongyang

Vervolgens neem je een kijkje in Ryongmyong street, de in 2017 door Kim Jong Un geopende nieuwe straat. Je maakt een wandeling door de straat, tussen de indrukwekkende architectuur.

wandelen door modern Pyongyang

Mass Games

Indien er vandaag speciale voorstellingen gehouden worden (mogelijk de mass games! – maar dat is nu nog niet bevestigd), dan zul je hier natuurlijk graag naartoe gaan. Hier betaal je ter plekke voor. Het bedrag is afhankelijk van het soort voorstelling. Een concert kost meestal €30 per persoon. Prijzen voor de Mass Games liggen naar verwachting tussen € 100 en € 800 per persoon.

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 7 Per chartervlucht naar Mt. Paektu

Om 8:00 uur ‘s ochtends vertrek je met een gecharterde Antonov 24 van Air Koryo naar Samjiyon airport, in het hoge noorden van het land. Je komt hier voor de heilige vulkaan Mt. Paektu.

Antonov 24 chartervlucht

Mt. Paektu

Mt. Paektu neemt een speciaal plekje in het hart van iedere Koreaan in. De schoonheid van de berg is onmiskenbaar. De berg staat precies op de grens tussen Noord-Korea en China.

Met de kabelbaan (€ 9) kun je naar de top van de berg. Het uitzicht op Lake Chon (het Hemelmeer), bovenin de krater van de vulkaan, is werkelijk van verbluffende schoonheid.

Hemelmeer Paektu Noord-Korea

Geboortehuis van Kim Jong Il

Mt. Paektu speelt een belangrijke rol in de verhalen over de Koreaanse oorlog. In die oorlog zou Kim Jong Il hier op Mt. Paektu geboren zijn. Je neemt een kijkje in zijn geboortehuis, dat als heilige plek wordt beschouwd.

Lokale cultuur

Je rijdt de berg af en bezoekt het Samjiyon Children’s Palace. Kinderen van allerlei leeftijden geven een spectaculaire muziekvoorstelling met zang en dans.

Verblijf: hotel in Samjiyon


Dag 8 Mt Paektu en terug naar Pyongyang

‘s Ochtends start je de dag weer met natuurschoon. Je ziet de Limyong waterval.

Geheime militaire basis

In de Chongbong geheime militaire basis zie je waar de geurillastrijders van President Kim Il Sung zich ten tijde van de Koreaanse oorlog schuilhielden.

Mount Paektu geheime basis Noord-Korea

Skiresort

Iets verderop zijn de sporen van de Koreaanse oorlog geheel verdwenen. Je bezoekt het spiksplinter nieuwe Samjiyon skiresort. Dit stadje is pas geleden compleet nieuw gebouwd. Het was een enorm prestigeproject van Kim Jong Un, die zich regelmatig hier liet fotograferen galloperend op een wit paard. Het witte paard als symbool voor de geest en nalatenschap van zijn overleden vader.

Je keert terug richting de luchthaven. Maar niet voordat je het indrukwekkende Samjiyon Grand Monument hebt bezocht. Hier kun je een laatste blik op Mt. Paektu werpen.

Noord-Korea Mount Paektu

Om 18:00 uur vertrek je van de luchthaven met de Antonov 24 naar Pyongyang. Je checkt weer in het hotel in het centrum van de stad.

Taedonggang bar microbrouwerij Noord-Korea

‘s Avonds wacht je nog een heerlijk versgebrouwen Noord-Koreaans biertje in één van de microbrouwerijen.

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 9 Pyongyang – Beijing

Het Noord-Korea avontuur zit er weer op. Je vertrekt ‘s ochtends naar de luchthaven van Pyongyang en neemt afscheid van de Noord-Koreaanse gidsen.

Je stapt in een moderne Toepolev 204 die je naar Beijing brengt. Het is nog ochtend als je in Beijing arriveert. Dat betekent dat je nog een middag ter vrije besteding hebt. Je kunt de stad op eigen houtje verkennen of aansluiten bij de reisbegeleider.

Vrije besteding in Beijing

De reisbegeleider zal een voorstel doen voor een middagbezoek. Leuk om te bezoeken is bijvoorbeeld de Lama tempel, of de Tempel van de Hemel.

Lamatempel

Verblijf: courtyardguesthouse in Beijing


Dag 10: Vlucht huiswaarts

Vandaag vlieg je naar huis.

Je kunt terugkijken op een zeer bijzondere ervaring. In korte tijd heb je ongelooflijk veel gezien; niet alleen standaard hoogtepunten, maar ook zeer uitzonderlijke plekken, die je een uniek perspectief geven op één van de meest gesloten, mysterieuze landen ter wereld.

 

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. In deze reis is praktisch alles inbegrepen.

Prijzen

Prijs per persoon
€ 3.095,00

Eenpersoonskamertoeslag
€ 265
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • Intercontinentale retourvlucht tussen Amsterdam en Beijing
 • Begeleiding door Nederlandse reisbegeleider
 • Vervoer in Beijing van luchthaven naar hotel per (mini)bus
 • 1 nacht Beijing in karakteristiek courtyardguesthouse
 • Vervoer in Beijing van hotel naar treinstation per (mini)bus
 • Highspeed dagtrein van Beijing naar Dandong in tweede klasse
 • Vervoer in Dandong van treinstation naar hotel en de volgende dag vice versa
 • Entreegeld voor de Gebroken Brug
 • Treinreis Dandong – Pyongyang in hardsleeper klasse
 • Twee lokale gidsen in Noord-Korea
 • In Noord-Korea volledig begeleid excursieprogramma met vervoer per bus
 • Retourvlucht Pyongyang – Samjiyon (Mt. Paektu) met gecharterde Air Koryo Antonov 24 (zwarte lijst)
 • Vlucht Pyongyang – Beijing met Air Koryo (geen zwarte lijst)
 • 3 nachten Pyongyang Koryo hotel
 • 1 nacht Kaesong Folk hotel
 • 1 nacht hotel in Samjiyon, Mt. Paektu
 • Maaltijden:
  Dagelijks ontbijt in hotels,
  4 x lunch,
  5 x diner
 • Visum Noord-Korea t.w.v. € 100
 • Voorbereidingsbijeenkomst in Hilversum

Bijkomend

 • Boekingskosten € 40 per persoon
 • Double-entry visum China (€ 195) – je mag dit ook zelf regelen
 • Verzenden paspoort per koeriersdienst € 19
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fooien € 35 per persoon (indicatie)
 • Extra voorstellingen in Pyongyang (€ 20 – € 30 per persoon, per voorstelling)
 • Mogelijk Mass Games (tickets naar verwachting tussen € 100 en € 800 per persoon)
 • Optioneel: lift Triomfboog € 3 p.p., lift Juchetoren € 5 p.p.
 • Kabeltrein Mt. Paektu € 9 p.p.
 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals drankjes

Bedragen voor entreegelden zijn ter indicatie. Deze kunnen wijzigen. Het kan ook zijn dat er nieuwe entreegelden worden ingesteld in Noord-Korea.

Voorwaarden

Prijzen gelden per persoon. We bieden je de mogelijkheid om de reis te boeken op indeling als je een boeking maakt voor één persoon. Je slaapt dan met een medereiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 8, het maximum 16. Uiterlijk een maand voor vertrek wordt bepaald of de reis doorgaat.

Deze reis is open voor alle EU nationaliteiten. Heb je een andere nationaliteit, neem dan eerst contact met ons op. Werk je als journalist, publicist of fotograaf neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor deelname.

Chartervlucht Air Koryo

De chartervlucht naar Mt. Paektu zal worden uitgevoerd in een klassieke Antonov 24 van Air Koryo. Dit toestel staat op de zwarte lijst. Your Planet heeft in het verleden al vaker gebruik gemaakt van dit toestel voor binnenlandse vluchten in Noord-Korea. Dit is de enige mogelijkheid om bij Mt. Paektu te komen.

 

Hotel in Pyongyang

Je verblijft in één van de beste hotels van het land, in het centrum van Pyongyang. In het hotel zijn allerlei faciliteiten aanwezig. Je kunt e-mail versturen (maar niet ontvangen), internationaal telefoneren, er zijn (souvenir)winkels en diverse mogelijkheden voor vermaak.

   


Hotel in Keasong

Je slaapt in Kaesong in een traditionele herberg, helemaal in traditionele stijl.

   

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven