Fietsen in Noord-Korea

Groepsreis Op de Fiets 29 april t/m 10 mei 2019

Boek nu deze rondreis
 • Noord-Korea op de fiets
 • 12 dagen
 • 2295

Join-inreis: klein groepje gelijkgestemde reizigers.
GEGARANDEERD VERTREK!

Noord-Korea op de fiets

Als enige reisorganisatie in Europa kunnen wij je bij Your Planet iets heel bijzonders aanbieden: fietsen in Noord-Korea!

Fietsen in het geheimzinnige Noord-Korea betekent dat je een stapje dichterbij  gewone mensen kunt komen. Vanaf de fiets zie je natuurlijk meer dan vanuit een bus. En jij bent voor de mensen op het land ook een stuk zichtbaarder. 99 % van de Noord-Koreanen heeft nog nooit een buitenlander gezien. Het belooft ook voor hen dus ook een bijzondere ervaring te worden.

We hebben een uitgebreid programma waarbij we niet alleen de highlights zien maar ook op plekken komen waar we één van de eerste buitenlanders zijn. Bovendien maak je ook een nationale feestdag mee!

Naast het fietsen is er ook tijd voor ontspanning. In Pyongyang kun je verschillende Noord-Koreaanse biertjes uitproberen en ga je samen met de gidsen bowlen. Je kunt naar wens baantjes trekken in het zwembad van het Masikryong skiresort.

Kortom: er is veel afwisseling in deze rondreis. Na afloop zul je thuiskomen met verhalen die je je leven niet meer vergeet.

Periode en prijzen

Reisdata: 30 april t/m 10 mei 2019

Prijs bij 2-5 deelnemers: € 2.495
Prijs bij 6-8 deelnemers: € 2.295

Aanmeldingen:
Man 50-65 jaar
Man 20-30 jaar

Cadeau bij boeking

Boek deze reis en ontvang het prachtige fotoboek “The North Koreans” ter waarde van € 39,50 cadeau.

De uitgave bevat maar liefst 350 kleurenfoto’s die je een unieke inkijk geven in het dagelijks leven van Noord-Koreanen. Zie voorwaarden.

Programma in ‘t kort

29 april start in Beijing
30 april Vlucht naar Pyongyang
1 mei Pyongyang DAG VAN DE ARBEID + 4 km fietsen
2 mei Rondleiding Pyongyang, 8 km fietsen + 6 km fietsen
3 mei Mt. Myohyang
4 mei Pyongyang – Masikryong fietsen 15 km
5 mei  Wonsan – Pyongyang, 4 km fietsen + 30 km fietsen
6 mei Pyongyang – Keasong, 20 km fietsen
7 mei Keasong – DMZ – Pyongyang  12 km fietsen
8 mei Rondleiding Pyongyang
9 mei vertrek nachttrein naar Beijing
10 mei
aankomst Beijing

Join-inreis

Dit is een join-inreis. Dat betekent dat je je aansluit bij een klein groepje medereizigers. De reis wordt begeleid door lokale gidsen. De prijs is afhankelijk van het totaal aantal deelnemers.

Mass Games

We verwachten dat je met deze reis ook de mogelijkheid zult krijgen om de fameuze mass games bij te wonen.

Voordat de reis begint

Voorafgaand aan de reis krijg je de gelegenheid om kennis te maken met je medereizigers. We organiseren een voorbereidingsavond op ons kantoor in Hilversum. Tijdens deze avond kun je kennismaken met je medereizigers (en andere Noord-Korea reizigers) en krijg je uitgebreide informatie over de reis.

Dag-tot-dag-programma Join-inreis Noord-Korea op de fiets

Hier lees je het uitgebreide programma van de reis. Bij de titelomschrijving voor iedere dag wordt aangegeven welke maaltijden die dag zijn inbegrepen.

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner

Je reist op eigen gelegenheid naar Beijing. We helpen je graag met het boeken van een geschikte vlucht. Wanneer je graag nog wat eerder naar Beijing wenst af te reizen, kunnen we uiteraard ook het hotelverblijf voor je verlengen en excursies voor je regelen. Laat het ons weten.


Dag 1: Beijing

Bijing_www.jouwchinareis.nl_reizen_China reizen_reisHutongs van Beijing

Je verblijft in een charmant hotel dat in een oud wijkje (hutong) ligt. Dit is het domein van fietsers en voetgangers. Overal om je heen zie je de traditionele Chinese architectuur. ‘s Avonds gaan de rode lampionnen aan wat helemaal een vrolijke sfeer geeft.

‘s Middags kun je je eigen gang gaan. Een wandeling door de hutongs, zoals de oude straatjes heten, is een rustige manier om kennis te maken met Beijing. Je hotel ligt dichtbij het metrostation Xisi. Vanuit hier reis je gemakkelijk naar alle bekende bezienswaardigheden in Beijing.

Een bezoek aan de Lama- en Confuciustempels of een Tai Chi les in een van de vele parken behoort ook tot de mogelijkheden.


Dag 2: per vlucht naar Pyongyang (O, D)

Air Koryo

Vlucht met Air Koryo www.jouwnoordkoreareis.nlNa het ontbijt word je samen met je medereizigers naar de luchthaven gebracht. Je vliegt met Air Koryo naar Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. In het vliegtuig begint de Noord-Korea ervaring eigenlijk al. Door de luidsprekers klinkt revolutionaire operamuziek en de purser is niet te beroerd om vast wat toeristische informatie over Noord-Korea te verschaffen. Met een exemplaar van de Pyongyang Times die je in het vliegtuig kunt krijgen, heb je vast je eerste souvenir binnen. Onderweg wordt er een Noord-Koreaans hamburgertje geserveerd.

Kennismaking met je Noord-Koreaanse gidsen

Aan het einde van de middag kom je aan in Pyongyang. Op de luchthaven staan je Noord-Koreaanse gidsen je op te wachten. Tijdens je verblijf in Noord-Korea zul je begeleid worden door twee Noord-Koreaanse gidsen. Tijdens de reis kun je hen steeds beter leren kennen.

Welkom in Pyongyang

Kim Il Sung en Kim Jong Il Monument Pyongyang join-in fietsreis Your PlanetVoordat je naar je hotel wordt gebracht breng je eerst een bezoek aan de Arch of Triumph waar je optioneel de lift naar boven kunt nemen (€ 3 persoon) voor je eerste uitzicht over Pyongyang. Je gidsen zullen je vertellen dat de inspiratie voor deze triomfboog de beroemde Arc de Triomphe in Parijs was. En hier komt het competitieve element in de Noord-Koreaanse cultuur naar boven, want de boog in Pyongyang is echt een paar meter hoger dan die in Parijs!

Ook breng je een bezoek aan het Mansudae Grand Monument. Je legt een bosje bloemen bij het monument. De gigantische beelden van de overleden leiders, President Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il, lachen je vaderlijk toe terwijl je, uit respect voor je gastheren en -dames, een buiging maakt.

Vlakbij het monument bevindt zich het standbeeld van Chollima, een mythisch paard dat gigantische afstanden kon afleggen in korte tijd. Het beeld staat symbool voor de snelheid waarmee Pyongyang weer werd opgebouwd na de verwoestende Koreaanse oorlog, die Pyongyang in puin achterliet. Als afsluiting maak je nog een wandeling door Mansudae Fountain Park.

Eerste avond in Pyongyang

Je verblijft in het beste hotel van de stad, het Koryo hotel. Het hotel staat in het centrum van de stad. Er zijn verschillende bars en restaurants, souvenirwinkels, en je kunt je ‘s avonds vermaken met bowlen, biljarten of zwemmen. Je zal er vast niet allemaal aan toekomen; je dagen in Noord-Korea zullen goed gevuld zijn.

Pretpark

Na het avondeten heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Kaeson Fun Fair. De ritjes zijn allemaal hypermodern, dus je kunt met een gerust hart de achtbaan instappen.

www.jouwchinareis.nl_Uitzicht_hotel_Pyongyang_Noord-Korea


Dag 3: 1 mei viering (O, L, D) & eerste fietsrit – 4km (O, L, D)

Ontmoeting met Noord-Koreaanse familie feestdag Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nl

Dag van de Arbeid

1 Mei, de Dag van de Arbeid. Uiteraard wordt deze feestdag in een communistisch land als Noord-Korea flink gevierd.

Omdat het vandaag een nationale feestdag is, hebben veel mensen vrij. Het is dan ook druk bij plekken in de stad waar mensen samenkomen om te recreëren. Een ideale gelegenheid om in contact te komen met de locals!

Volksspelletjes

Vlakbij vind je het Taesongsan Fort, een oud fort uit de Koguryo dynastie (ongeveer 1500 – 1600 jaar oud). Ter ere van de 1 mei viering zijn hier allerlei feestelijkheden gepland. Kinderen en artiesten treden op, en mensen vermaken zichzelf met allerlei volksspelen, zoals touwtrekken, estafettes, Koreaans worstelen en de Koreaanse vechtsport Tae Kwon do. Het touwtrekken (Tug of War) is erg populair, ook onder toeristen. Je gidsen zullen je zeker uitnodigen om mee te doen aan van deze volksspelen.

Volksspelen in Taesong park tug of war tijdens dag van de arbeid in Noord-Korea

Vier feest met de inwoners van Pyongyang

In de Pyongyang dierentuin belooft het een gezellige drukte te worden. Mensen komen hier om een vrije dag te vieren met de familie en met vrienden.

Tussen de bomen door hebben gezinnen zich geïnstalleerd op kleedjes met barbecues, drank en vaak ook met muziek. Er wordt gezongen en gedanst en kinderen doen spelletjes.

Eerste fietsrit (4 km)

Dan wordt het tijd voor de eerste fietsrit! Je start bij de Juche Toren en fietst naar het Monument van de Oprichting van de Partij. Uiteraard bezoek je ook de Juche Toren, één van de meest opvallende monumenten in de stad. Optioneel kun je met de lift naar boven voor een fenomenaal uitzicht over Pyongyang. Bij het Monument voor de Oprichting van de Partij kun je duidelijk zien dat het communisme in Noord-Korea anders is dan dat van de buurlanden (was). Waar je in de Sovjetunie en China alleen de hamer en de sikkel zag (symbolen voor de arbeider en de boer), zie je dat er in Noord-Korea ook een plaats is voor de intellectueel en de kunstenaar, gesymboliseerd door de penseel.

Vanuit het Monument van de Oprichting van de partij fiets je naar het imposante House of Culture, welke je van de buitenkant kunt bewonderen, door naar Mansu Waterpark.

‘s Avonds heb je de mogelijkheid om een bar te bezoeken. In de Taedonggang microbrouwerij kun je lokaal gebrouwen biertjes uitproberen.


Dag 4: Mausoleum, fietsrit – 8 km + 6 km & door naar Mt. Myohyang  (O, L, D)

Mausoleum van de leiders

Je start de dag met een bezoek aan het mausoleum van Kim Il Sung en Kim Jong Il. De officiële naam is het Kumsusan Palace of the Sun. Vader en zoon liggen hier opgebaard en kunnen op bepaalde dagen in de week bezocht worden door het volk.

Je draagt voor deze gelegenheid nette kleding. Mannen dragen een overhemd met stropdas, vrouwen een jurk of een rok. Het is een grote eer voor Noord-Koreanen om hun overleden leiders te mogen bezoeken. Als westerling is het een vreemde ervaring om mee te maken, maar absoluut heel bijzonder!

Terug in het hotel kun je je weer omkleden om na de lunch weer lekker op de fiets te stappen voor de fietstochten door Mirae Scientist Street en Sport Village & Kwangbok Street.

Fietsen in het centrum (8 km)

Je rijdt naar een nieuw gedeelte van de stad, naar de pas gebouwde Mirae Scientists street. Hier stap je op de fiets voor een rit die dwars door het centrum van de stad voert. De Mirae Scientists street maakt veel indruk qua architectuur.

Je passeert het Kim Il Sung plein, waar je natuurlijk een mooi fotomomentje kunt nemen. Je fietst door naar Changjon street, waar de rit eindigt. In totaal fiets je 8 km.

Fietsen door Sport Village & Kwangbok Street (6 km)

Kwangbok street Reis Your PlanetJe fietst door Kwangbok street, één van de belangrijkste straten van Pyongyang. Kwangbok street is een brede, statige allee, die altijd druk is met verkeer. Je bent even echt onderdeel van het verkeer in Pyongyang.

Je deelt het fietspad met gewone Noord-Koreanen die je vaak verbaasd aankijken. Je kunt rekenen op veel vrolijke gezichten. De rit door Sport Village, een straat met stadions die oorspronkelijk gebouwd zijn voor de Olympische Spelen van 1988, geven je een beeld van de focus op sport van de leiders. In de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, hebben alle stadions in Sports Village een make over gekregen.

In de middag naar een Heilige plek

Bij het Mangyongdae Native House, het geboortehuis van Kim Il Sung, krijg je een indruk van de leefomstandigheden van veel Koreanen aan het begin van de vorige eeuw. Wat deze plek je vooral laat zien is met hoeveel respect en ontzag men nog steeds naar Kim Il Sung kijkt. Het huisje ligt in een mooi park aan de rand van de stad.

In de middag bezoek je Kwangbok Supermarkt. Dat kunst en cultuur al op jonge leeftijd aangeleerd wordt zie je in het Mangyongdae School Children’s Palace. Hier krijgen getalenteerde kinderen de kans om zich in allerlei kunstzinnige gebieden te ontwikkelen. De voorstelling met muziek, zang en dans is zeer indrukwekkend. Je wordt rondgeleid door een student van de school.

Mangyondae School's Children's Palace in Pyongyang

Na de voorstelling en toer door Pyongyang is het tijd om wat buiten de stad te gaan zien. Aan het einde van de middag rijd je in ongeveer 2,5 uur naar de heilige berg Mt. Myohyang. Je slaapt hier in het meeste luxe hotel van Noord-Korea.


Dag 5: Dagexcursie Mt. Myohyang (O, L, D)

boeddhistische Bohyon temple,Tripitaka, Mount Myohyang, DPRK, Boeddhistische tempel, www.yourplanettravel.nlMount Myohyang

Het is een prachtig gebied.

De berg is al eeuwenlang een belangrijke Boeddhistische plek. Er zijn diverse Boeddhistische tempels. Je bezoekt de serene Phoyon tempel.

In de Manpokvallei maak je een mooie natuurwandeling. De wandeling heeft een flink stijgend karakter en is zo’n 4 km.

Cadeautjespaleis

Op de berg is de International Friendship Exhibition gebouwd. Het bestaat uit twee grote expositiegebouwen, die deels in de berg gebouwd zijn. Beide hallen staan helemaal vol met cadeaus die de leiders hebben gekregen vanuit het buitenland.

De cadeaus variëren van theelepeltjes, tot bankstellen, kunstwerken en zelf gepantserde treinwagons. De boodschap van de tentoonstelling voor het Noord-Koreaanse volk is dat hun leiders bijzonder populair zijn in de wereld.

Aan het einde van de dag keer je weer terug naar Pyongyang.

Mt. Myohyang vriendschapshallen uitzicht www.jouwnoordkoreareis.nl

Grote volksbibliotheek

Terug in Pyongyang bezoek je Grand People’s Study House ofwel de grote volksbibliotheek van Pyongyang met fantastisch uitzicht op het Kim Il Sung Plein. Hier word je getrakteerd op het beluisteren van Nederlandstalige muziek; want ja dat hebben ze ook in Noord-Korea. Maar ook kun je vaak even kijken bij een Engelse les, de studenten zullen jou ook even testen op je Engels.


Dag 6: Wonsan, Masikryong & fietsrit 15 km (O, L, D)

Je verlaat Pyongyang en rijdt naar het oosten van het land. Onderweg maak je een stop bij het Sinphyong theehuis. Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar het Masikryong hotel.

Masikryong

Masikryong is hét skiresort waar in 2013 veel om te doen is geweest. Het resort is in slechts 10 maanden gebouwd, een ongelooflijke prestatie als je ziet hoe luxe het resort is en hoe mooi de afwerking.

Fietsen bij Masikryong (15 km.)

Het is te laat in het jaar om hier nu nog te kunnen skiën, maar het is wel fantastisch om het resort te zien en even te genieten van alle luxe. Vanuit het Masikryong Resort (768 m) nemen jullie de ski-lift naar de Taehwa piek (1363 m.). Na een prachtig uitzicht neem je skilift naar het midden van de berg vanwaar de fietstocht start. Deze tocht is 15 km en voert door een prachtige groene omgeving.

Na het fietsen is er nog tijd om te genieten van de luxe in het heerlijke resort. Je kunt optioneel baantjes trekken in het zwembad,

Slapen in Noord-Korea’s luxe skiresort

Je kunt je ‘s avonds in het hotel lekker laten verwennen met een massage, een duik nemen in het zwembad, je haar laten knippen volgens de laatste Noord-Koreaanse mode en genieten van een kop echte, verse koffie.


Dag 7: Fietsen door de heuvels, terug naar Pyongyang (O, L, D)

Versiering in Songdowon International Children's Camp in Wonsan

Wonsan

Na het ontbijt is het een half uurtje rijden naar Wonsan, havenstad aan de oostkust. Je bezoekt hier het Songdowon International Children Camp. Je krijgt een rondleiding door het complex, waar kinderen vakantie kunnen vieren.

Vanaf het stand van Wonsan fietsen naar Tongmyong square

In Wonsan maak je ook een fietsrit door de stad. Je start bij het Songdowon strand; waarschijnlijk is het water nog te koud om te kunnen zwemmen, maar even met de voetjes in het water is ook heel verfrissend. Je fiets vanaf hier naar het centrale plein van de stad, door naar je hotel.

Songdowon strand Wonsan Join-in fietsreis Your Planet

Ullim waterval Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl

Fietstocht Chonnae county 30 km.

Na een welverdiend uitgebreid zeebanket rijd je terug naar Masikryong. Je verlaat Wonsan en stapt op de fiets voor een 30 kilometer lange fietstocht van Chonnae County naar de Ullim waterval. Dit is een erg mooi gebied.

Bij de Ullim waterval maak je een korte wandeling en geniet je van een ontspannen picknick lunch.

Terug naar Pyongyang

De bus brengt je weer terug naar Pyongyang, waar je aan het einde van de middag een wandeling maakt door het hyper moderne Mirae Scientist Street.


Dag 8: Dagexcursie Kaesong en fietstocht Mt. Jangsu 20 km (O, L, D)

Op naar het zuiden

Je rijdt in ongeveer 2 uur naar het zuiden van het land naar Sariwon. Hier start de fietstocht van ongeveer 20 Km. door de prachtige Mount Jangsu vallei.

Fietsen over de weg van Mt. Jangsu in Noord-KoreaNa de fietstocht vervolg je je weg richting Kaesong, de oude Koningsstad in de tijd van de Koryo dynastie. De stad ligt vlakbij de grens met Zuid-Korea.

Geschiedenisles in het oude Korea

In Kaesong komt het oude Korea weer tot leven. Je duikt in de tijd van de Koryo dynastie in het Koryo History Museum. Het museum is gevestigd in een oude Confuciusacademie.

Je brengt zeker ook een bezoekje aan de postzegelwinkel. Dit is één van de beste souvenirwinkels van het land. Je kunt hier uiteraard terecht voor postzegels, maar ook voor de leukste postkaarten.

Je verblijft in Kaesong in een traditioneel Koreaans hotel. Je slaapt op een matras op de grond.


Dag 9: DMZ + fietstocht waterval 12 km (O, L, D)

Straten van Kaesong www.jouwnoordkoreareis.nl

Wandeling in de ochtend

Na het ontbijt maak je een ochtendwandelingetje van het hotel naar Chanamsan heuvel. Bij de Sonjuk brug krijg je het verhaal te horen van een nobele strijder die zijn eigen leven opofferde uit loyaliteit voor zijn koning, een thema dat in het huidige Noord-Korea ook gewaardeerd wordt.

Grens met Zuid-Korea

Je rijdt naar de DMZ. Tussen Noord- en Zuid-Korea bevindt zich een strook niemandsland, de DeMilitarized Zone, oftewel DMZ.

Je krijgt een rondleiding van een militair die je meeneemt naar de plek waar het staakt het vuren werd getekend dat in 1953 een eind maakte aan de gevechten tussen de twee Korea’s. Je kunt de ondertekende overeenkomst zien liggen. Je ziet ook de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea.

Foto nemen van de DMZ bij Kaesong Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl

Fietstocht waterval 12 km.

Op de weg terug naar Pyongyang maak je een stop voor de volgende fietstocht. Je volgt de pittige route naar de Pakyon waterval, een mooie plek. Als het fietsen je te zwaar valt kun je altijd weer instappen in de bus.

Aan het einde van de dag keer je terug in Pyongyang.

Fietsen in Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl


Dag 10: Pyongyang (O, L, D)

Oorlogsmuseum

In het indrukwekkende Victorious War Museum krijg je een les over wat ook wel de “Vergeten oorlog” wordt genoemd: de Koreaanse oorlog die zich begin jaren ’50 afspeelde. Je krijgt een beeld van de gruwelijkheden die zich toen hebben voltrokken en die bepalend zijn geweest voor de verdere ontwikkeling van Noord-Korea.

USS Pueblo groepsreis Victory Day Your PlanetJe zult ook een rondleiding krijgen op het Amerikaanse spionageschip de USS Pueblo. De Peublo werd tijdens de koude oorlog door de Noord-Koreanen ingenomen. Nu ligt het schip als een trofee in de rivier in Pyongyang.

Je krijgt een rondleiding op het schip en hoort het verhaal van de vangst en de gevolgen voor de Amerikaanse bemanning. Het voelt alsof je in een James Bond film zit, midden in de koude oorlog.

Kunst in Noord-Korea

Je bezoekt de Mansudae Art Studio op het programma. Hier wordt de meeste kunst in het land geproduceerd. Als je geluk hebt kun je kennismaken met één van de kunstenaars.

Ritje met de metro van Pyongyang

In de Pyongyang Metro maak je een ritje met de metro, alsof je een gewone inwoner van Pyongyang bent. De stations zijn prachtig: marmeren trappen, kleurrijke mozaïeken, bijzondere verlichting en meiden die op de perrons met bordjes signalen geven aan de bestuurder van de metro. Je reist maar liefst langs vijf stations. Ook maak je vandaag een wandeling door het pasgeopende sjieke Ryomyong street.

Pyongyang metro Noord-Korea Join-in fietsreis Your Planet

Bezoek coöperatieve boerderij

Boerinnen op de cooperatieve boerderij www.jouwnoordkoreareis.nl

In rook van de Pyongyang op ongeveer 20 minuutjes rijden vind je de Jangchon coöperatieve boerderij.

Je krijgt een uitleg over hoe men te werk gaat en je kunt wellicht een kijkje nemen in een van de woningen. Natuurlijk wordt alleen het mooiste huis opengesteld maar je kunt je alsnog een voorstelling maken van hoe de gewone boer leeft.

 

Circus voorstelling tijdens feestdag in Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nlCircus of Opera

‘s Middags krijg je de gelegenheid om een speciale voorstelling bij te wonen. Vaak zijn er tijdens feestdagen speciale concerten waar je naartoe kunt. Reken op ongeveer € 30 voor een kaartje. Je kunt er ook voor kiezen om naar het circus te gaan (indien er een voorstelling gehouden wordt). De luchtacrobatiek is van grote klasse. Een kaartje kost ongeveer € 20.

 

 


Dag 11: naar Beijing (O)

Met de nachttrein naar China

Trein naar Noord-KoreaVandaag verlaat je Noord-Korea, je steekt per trein de grens over naar  China. Op het treinstation neem je afscheid van je gidsen en chauffeur. Na de Noord-Koreaanse grenscontrole reis je ‘s middags met de trein over de Vriendschapsbrug naar China. Aan de Chinese zijde volgt weer een grenscontrole.

De treinreis naar Dandong duurt de gehele dag. Vanuit je treincoupé heb je uitzicht op dorpen, stationnetjes, heuvels en bergen. En vooral veel boerenvelden. In deze periode wordt er op veel plaatsen gezaaid. Er gebeurt dus van alles op het land.

De trein heeft een restauratiewagon waar je kunt lunchen. Reken op ongeveer € 5 tot € 10 voor een lunch.

Per nachttrein naar Beijing

Aangekomen in Dandong stap je uit de trein. Een gids staat de groep op te wachten om kaartjes te overhandigen voor de nachttrein naar Beijing. Je stapt direct weer in de trein die je door de nacht terug naar de Chinese hoofdstad zal brengen.

Je reist met een nachttrein, in de softsleeper klasse. Dit houdt in dat je in een vierpersoonscoupé reist. Lakens en dekens worden verzorgd.

Verblijf: treincoupé


Dag 12: Aankomst Beijing

Verdere reisplannen

Je komt ‘s ochtends rond 9:00 uur aan in Beijing. De reis is ten einde gekomen. We helpen je graag bij het boeken van je vlucht huiswaarts of met andere reisplannen als je die mocht hebben.

Houd er voor het vervolg van je reis rekening mee dat de trein vertraagd kan zijn. Als je meteen naar huis of verder wilt reizen, adviseren we je om een vlucht te boeken met vertrek ‘s avonds.

Je kunt terugkijken op een heel bijzondere ervaring. Jij hebt iets gedaan dat maar een handjevol andere westerlingen eerder hebben gedaan: fietsen in Noord-Korea! Je bent even onderdeel geweest van het normale leven. Je hebt een bron geweest van vrolijke verbijstering en verrassing voor de Noord-Koreanen die je onderweg bent tegengekomen. En jij hebt Noord-Korea leren kennen op de meest intieme manier die op dit moment mogelijk is!

 

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. Vandaar dat er veel is inbegrepen.
Je kunt ook rekenen op een supersfeervol, authentiek hutonghotel in Beijing. Dat betekent dat je slaapt in een comfortabel hotel, in een historische Chinese woning, op een goede locatie.

Prijzen

Prijs per persoon, bij deelname 2 tot 5 personen
€ 2.495

Prijs per persoon, bij deelname 6 tot 8 personen
€ 2.295

Eenpersoonskamertoeslag
€ 395
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • Overnachting in courtyardhotel in Beijing o.b.v. tweepersoonskamer
 • Vervoer naar de luchthaven van Beijing op dag 2
 • Vlucht Pyongyang – Beijing met Air Koryo
 • Dagtrein van Pyongyang naar Dandong in de hardsleeperklasse (zespersoonscoupé)
 • Nachttrein van Dandong naar Beijing in de softsleeperklasse (vierpersoonscoupé)
 • 2 Lokale Engelssprekende gidsen in Noord Korea
 • In Noord-Korea volledig begeleid excursieprogramma
 • Gebruik goede Giant mountainbikes
 • Visum Noord-Korea ten bedrage van € 75
 • Entreegelden voor DMZ
 • Lokaal vervoer in Noord-Korea met (mini)bus of auto
 • Accommodatie Noord-Korea in diverse (luxe)hotels o.b.v. tweepersoonskamer
 • Maaltijden:
  • Volpension in Noord-Korea
  • Ontbijt in de hotel in China
 • Onbeperkt mineraalwaterflesjes

Bijkomend

 • Retourvlucht naar Beijing
 • Boekingskosten € 20 per persoon
 • Single of double-entry visum China (€ 174)
 • Aangetekend verzenden paspoort per koerier € 19
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fooien € 70 per persoon (indicatie op basis van deelname van 4 reizigers )
 • Niet genoemde maaltijden
 • Extra voorstellingen in Pyongyang op feestdagen (€ 20 – € 30 per voorstelling)
 • Entreegeld fun fair in Pyongyang (€ 2 entree + € 2 – € 5 per attractie)
 • Optioneel: lift Juchetoren € 5 p.p. + lift Triomfboog € 3 p.p.
 • Voor activiteiten in het Masikryonghotel betaal je ter plaatse een bedrag (€ 5 – € 15 p.p.)
 • Huur (rol)schaatsen (€ 3 per paar) en roeibootje (€ 3 per bootje)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals extra drankjes en souvenirs

Voorwaarden

Kijk ook bij onze reis- en boekingsvoorwaarden.

Prijzen gelden per persoon. We bieden je de mogelijkheid om de reis te boeken op indeling als je een boeking maakt voor één persoon. Je slaapt dan met een medereiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag.

Dit is een join-inreis. Dit houdt in dat ook andere reizigers zich bij de reis kunnen aansluiten. Bij zes deelnemers levert dit voor alle reizigers een prijsvoordeel op, zie prijzen. Neem ook een kijkje bij veelgestelde vragen over join-inreis.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 2. Het maximum aantal deelnemers is 8.

Doorgang van de reis wordt uiterlijk een maand van te voren bepaald.

Houd er rekening mee dat het programma in Noord-Korea altijd kan wijzigen. Hier hebben wij geen invloed op.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Noord-Korea een gastvrij land. Wel zijn er speciale regels waaraan je je dient te houden. We zullen je voorafgaand aan de reis hier uitgebreid over informeren.

Ben je journalist of professioneel fotograaf? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van een reis naar Noord-Korea.

 

Hotel in Pyongyang

Je verblijft in één van de beste hotels van het land, in het centrum van Pyongyang. In het hotel zijn allerlei faciliteiten aanwezig. Je kunt e-mail versturen (maar niet ontvangen), internationaal telefoneren, er zijn (souvenir)winkels en diverse mogelijkheden voor vermaak.

Hotelkamer Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nlUitzicht hotel in Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nl

 

 

 

 

 

 

Hotel in Mt. Myohyang

In dit berggebied verblijf je in het beste hotel van deze omgeving. Het hotel beschikt ook over een zwembad.

Beste hotel op Mt. Myohyang www.jouwnoordkoreareis.nl

Hotelkamer Mt. Myohyang www.jouwnoordkoreareis.nl

 

 

 

 

 

 

Masikryong Ski Resort

Laat je onderdompelen in de luxe van dit resort. Breng een bezoek aan de kapper of trek een baantje in het zwembad voor de ontspanning.

Masikryrong ski resport www.jouwnoordkoreareis.nl

Hotelkamer Masikryong www.jouwnoordkoreareis.nl

 

 

 

 

 

 

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven