Groepsreis Op de Fiets 31 augustus t/m 11 september 2020

Boek nu deze rondreis
 • Noord-Korea op de fiets
 • 12 dagen
 • 2295

Join-inreis: klein groepje gelijkgestemde reizigers.

Noord-Korea op de fiets

Als enige reisorganisatie in Europa kunnen wij je bij Your Planet iets heel bijzonders aanbieden: fietsen in Noord-Korea!

Fietsen in het geheimzinnige Noord-Korea betekent dat je een stapje dichterbij gewone mensen kunt komen. Vanaf de fiets zie je natuurlijk meer dan vanuit een bus. En jij bent voor de mensen op het land ook een stuk zichtbaarder. 99 % van de Noord-Koreanen heeft nog nooit een buitenlander gezien. Het belooft ook voor hen dus ook een bijzondere ervaring te worden.

We hebben een uitgebreid programma waarbij we niet alleen de highlights zien maar ook op plekken komen waar we één van de eerste buitenlanders zijn. Bovendien maak je maar liefst een nationale feestdag mee!

Naast het fietsen is er ook tijd voor ontspanning. Je verblijft een nacht in het luxe Kalma strandresort, waar je kunt genieten van strand en zee.

Kortom: er is veel afwisseling in deze rondreis. Na afloop zul je thuiskomen met verhalen die je je leven niet meer vergeet.

Periode en prijzen

Reisdata: 31 augustus t/m 11 september 2020

Prijs bij 2-4 deelnemers: € 2.495 per persoon
Prijs bij 5-8 deelnemers: € 2.295 per persoon

Cadeau bij boeking

Boek deze reis en ontvang het prachtige fotoboek “The North Koreans” ter waarde van € 39,50 cadeau.

De uitgave bevat maar liefst 350 kleurenfoto’s die je een unieke inkijk geven in het dagelijks leven van Noord-Koreanen. Zie voorwaarden.

Programma in ‘t kort

31 augustus Beijing
1 september Beijing – Pyongyang met Air Koryo
2 september Pyongyang, 20 km fietsen, naar Kaesong
3 september Kaesong & DMZ,  12 km fietsen, naar Mt. Myohyang
4 september Mt. Myohyang, naar Pyongyang
5 september 20 km fietsen Nampo, naar Mt. Myohyang
6 september naar Pyongyang
7 september naar Wonsan Kalma, 4 km fietsen
8 september Fietsen 30 km, terug naar Pyongyang
9 september Pyongyang
NATIONALE FEESTDAG
10 september Nachttrein naar Beijing via Dandong
11 september Aankomst Beijing

Join-inreis

Dit is een join-inreis. Dat betekent dat je je aansluit bij een klein groepje medereizigers. De reis wordt begeleid door lokale gidsen. De prijs is afhankelijk van het totaal aantal deelnemers.

Voordat de reis begint

Voorafgaand aan de reis krijg je de gelegenheid om kennis te maken met je medereizigers. We organiseren een voorbereidingsavond in Hilversum. Tijdens deze avond kun je kennismaken met je medereizigers en krijg je uitgebreide informatie over de reis.

Dag-tot-dag-programma Join-inreis Noord-Korea op de fiets

Hier lees je het uitgebreide programma van de reis. Bij de titelomschrijving voor iedere dag wordt aangegeven welke maaltijden die dag zijn inbegrepen. Daarnaast staat er bij hoeveel kilometers je te fiets aflegt.

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner

Je reist op eigen gelegenheid naar Beijing. We helpen je graag met het boeken van een geschikte vlucht.


Dag 1: Beijing

Hutongs van Beijing

Je verblijft in een charmant hotel dat in een oud wijkje (hutong) ligt. Dit is het domein van fietsers en voetgangers. Overal om je heen zie je de traditionele Chinese architectuur. ‘s Avonds gaan de rode lampionnen aan en waan je je in het oude China.

 

Op de dag van aankomst kun je rustig acclimatiseren. Het is leuk om de omgeving van je hotel te voet te verkennen. Er is zo veel te zien en doen in Beijing dat je gemakkelijk een aantal dagen kunt vullen met activiteiten. Mocht je langer willen blijven in Beijing, bel of mail ons dan voor de mogelijkheden.

Peking eend eten

In bijvoorbeeld Wangfujing Street kun je te goed doen aan de overheerlijke Peking eend. Maar je vind hier ook andere bijzondere lekkernijen zoals vogelspin, sprinkhaan of duizendpoten op een stokje.


Dag 2: Vlucht naar Pyongyang (O)

Met Air Koryo naar Pyongyang

‘s Ochtends vroeg komt onze chauffeur je ophalen om je naar de luchthaven te brengen voor je vlucht naar Pyongyang.

Je vliegt met de Noord-Koreaanse maatschappij Air Koryo. Het Noord-Koreagevoel begint daardoor al als je in Beijing aan boord stapt. Door de luidsprekers van het toestel schalt revolutionaire operamuziek. De charmante, in mantelpakjes geklede stewardessen delen exemplaren van de Pyongyang Times uit.

Kennismaking met je Noord-Koreaanse gidsen

Aan het eind van de middag kom je aan in Pyongyang. Op de luchthaven staan je Noord-Koreaanse gidsen je op te wachten. Tijdens je verblijf in Noord-Korea zul je begeleid worden door twee Noord-Koreaanse gidsen. Tijdens de reis kun je hen steeds beter leren kennen.

Welkom in Pyongyang

Je reis door Noord-Korea begint met een bezoek aan de Triomfboog. Je kunt voor € 3 met de lift naar boven voor een eerste uitzicht over Pyongyang.

arch of Triumph Pyongyang uitzicht

Bij het Mansudae Grand Monument leg je een bosje bloemen bij de gigantische beelden van de overleden leiders. President Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il, lachen je vaderlijk toe terwijl je, uit respect voor je gastheren en -dames, een buiging maakt.

Vlakbij het monument bevindt zich het standbeeld van Chollima, een mythisch paard dat enorme afstanden kon afleggen in korte tijd. Het beeld staat symbool voor de snelheid waarmee Pyongyang weer werd opgebouwd na de verwoestende Koreaanse oorlog, die Pyongyang in puin achterliet.

Eerste avond in Pyongyang

Je verblijft in het beste hotel van de stad, het Koryo hotel. Het hotel staat in het centrum van de stad. Er zijn verschillende bars en restaurants, souvenirwinkels, en je kunt je ‘s avonds vermaken met bowlen, biljarten of zwemmen. Je zult er vast niet allemaal aan toekomen; je dagen in Noord-Korea zullen goed gevuld zijn.

Pretpark

Na het avondeten heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Kaeson Fun Fair. Entreegeld ten bedrage van € 2 betaal je ter plaatse. De ritjes zijn allemaal hypermodern, dus je kunt met een gerust hart de achtbaan instappen.

Rondlopen op de kermis van Pyongyang

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 3: Uitgebreide fietstoer Pyongyang, op naar Kaesong – 20 km (O, L, D)

Je begint de dag met een uitgebreide fietstoer door Pyongyang.

Fietsen door Kwangbok Street en Sports Village

Kwangbok street Reis Your PlanetJe fietst door Kwangbok street, één van de belangrijkste straten van Pyongyang. Kwangbok street is een brede, statige allee, die altijd druk is met verkeer. Je bent even echt onderdeel van het verkeer in Pyongyang.

Je deelt het fietspad met gewone Noord-Koreanen die je vaak verbaasd aankijken. Je kunt rekenen op veel vrolijke gezichten. Je start bij het Mangyongdae School Children’s Palace en fietst de hele Kwangbok straat door.

De rit voert door Sports Village, een straat met stadions die oorspronkelijk gebouwd zijn voor de Olympische Spelen van 1988. In de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, hebben alle stadions in Sports Village een makeover gekregen.

Fietsen in het centrum

Je fietst verder naar een nieuw gedeelte van de stad, naar de pas gebouwde Mirae Scientists street. Deze straat maakt veel indruk vanwege de opvallende architectuur. Langs de Taedongrivier fiets je verder.

Je passeert het Kim Il Sung plein, waar je natuurlijk een mooi fotomomentje kunt nemen. Je fietst door langs de Taedongrivier, die je oversteekt via de Okryu brug.

Langs de Juchetoren

Aan de overzijde van de rivier volg je het fietspad naar de Juchetoren. Uiteraard bezoek je ook dit monument ook, het is één van de meest opvallende monumenten in de stad. Optioneel kun je met de lift naar boven (€ 5) voor een fenomenaal uitzicht over Pyongyang.

Juche toren in Pyongyang

Je keert om en fietst weer langs de Taedongrivier verder. Je komt langs de bowlingbaan en gaat door naar Munsu Waterpark, het eindpunt van je fietstocht.

Naar Kaesong

Na de lunch vertrek je naar Kaseong, gelegen in het zuiden. Het is ongeveer 2,5 uur rijden.

Koningsgraf UNESCO Noord-Korea

In het Koryo History Museum duik je in de geschiedenis van Korea. In de tijd van de Koryo dynastie was Kaesong hoofdstad van heel Korea. Iets buiten de stad bezoek je koningsgraven uit die tijd, opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed.

Karakteristiek volkshotel in Kaesong

Je slaapt in Kaesong in oude sferen, in het Korean Folk hotel. Dit is een herberg die nog van vóór de Koreaanse oorlog stamt.

traditioneel Koreaans hotel

Je slaapt in een kamer die aan een binnenhofje ligt. Je bed is een mat op de grond, vergelijkbaar met Japanse tatamimatten.

Houd er rekening mee dat hier niet altijd warm water beschikbaar is.

Verblijf: karakteristieke herberg in Kaesong


Dag 4:  Kaesong & DMZ, terug naar Pyongyang met fietsrit – 12 km (O, L, D)

Wandelen in Kaesong

Je start de dag met een wandeling door de straten van Kaesong. In de ochtendspits (van fietsers) wandel je langs de oude huizen. Hier en daar kun je een steegje inkijken en zie je hoe het leven zich daar voltrekt. Je wandelt naar de Nampoort, de oude zuidelijke toegangspoort voor de stad.

Je beklimt de Chanamsan heuvel, waar bovenop een gigantisch standbeeld van president Kim Il Sung prijkt. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht over heel Kaesong.

Grens met Zuid-Korea

Foto nemen van de DMZ bij Kaesong Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nlJe rijdt naar de DMZ. Tussen Noord- en Zuid-Korea bevindt zich een strook niemandsland, de DeMilitarized Zone, oftewel DMZ.

Je krijgt een rondleiding van een militair die je meeneemt naar de plek waar het staakt het vuren werd getekend dat in 1953 een eind maakte aan de gevechten tussen de twee Korea’s. Je kunt de ondertekende overeenkomst zien liggen. Je ziet ook de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea.

Terug naar Pyongyang

Na een heerlijke lunch rijd je in ongeveer 2,5 uur terug naar Pyongyang.

Fietstocht Pakyon

Op weg naar Pyongyang staat er weer een fietsrit op het programma. Je fietst van de Kaesong Highway ongeveer 12 kilometer naar de Pakyon waterval.

Het glooiiende landschap maakt de route wat pittiger maar je kunt altijd in de meerijdende bus stappen als je vermoeid raakt. Het weggetje waarover je fietst  is prachtig, je komt langs kleine, levendige dorpjes en akkers waar mensen aan het werk zijn.

Platteland Noord-Korea

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 5: Nampo West Sea Barrage, 20 km fietsen, Pyongyang & Mt. Myohyang (O, L, D)

Naar Nampo

Boerinnen op de cooperatieve boerderij www.jouwnoordkoreareis.nl

‘s Ochtends ga je op weg naar de westelijke havenstad Nampo. Je rijdt eerst naar een co-operatieve boerderij die op de route ligt.

Je krijgt een uitleg over hoe men te werk gaat en je kunt een kijkje nemen in een van de woningen.

Natuurlijk wordt alleen het mooiste huis opengesteld maar je kunt je alsnog een voorstelling maken van hoe de gewone boer leeft.

Fietstocht Youth Heroes Highway

Bij de coöperatieve boerderij stap je op de fiets voor weer een fietsrit. Je fietst over de Youth Heroes Highway, een weg zo breed als een landingsbaan. Niet geheel toevallig waarschijnlijk. Je ziet door het land wel meer tekenen dat Noord-Korea voorbereid is op een eventuele aanval.

Je legt een deel van de weg naar Nampo af met de fiets, zo’n 20 km. Voor het laatste stuk van de route worden de fietsen ingeladen in de bus.

West Sea Barrage van Nampo

Bij Nampo bezoek je de West Sea Barrage, een groot project dat enigszins vergelijkbaar is met onze Deltawerken.

Mansudae Art StudioMansudae Art Studio

Terug in Pyongyang kun je na de lunch kennismaken met een kunstenaar van de Mansudae Art Studio. Dit is het grootste kunstproductiecentrum van Noord-Korea; er werken wel 3000 kunstenaars.

Pyongyang metro

Gedurende je rondreis door Noord-Korea zul je veel kunstwerken en monumenten zien die door de Mansudae Art Studio geproduceerd zijn. Eén van de publieke werken waaraan de staatskunstenaars gewerkt hebben is de metro van Pyongyang. De stations zijn ware kunstwerkjes.

Je maakt een metrorit langs maar liefst vijf stations in Pyongyang.

Pyongyang metro Noord-Korea Join-in fietsreis Your Planet

Onderwijs in Noord-Korea

In het Grand People’s Study House kunnen mensen naast hun werk allerlei cursussen volgen. Er worden ook taallessen aangeboden. Met een beetje geluk maak je een Engelse les mee en kun je even kletsen met de deelnemers.

Naar Mt. Myohyang

‘s Middags vertrek je naar Mt. Myohyang, één van Noord-Korea’s mooiste berggebieden. Het is ongeveer 2,5 uur rijden.

Je verblijft hier in één van de meest luxe hotels van het land.

Verblijf: Luxehotel in Mt. Myohyang


Dag 6

Vriendschapshallen

Hoogtepunt van Mt. Myohyang is de International Friendship Exhibition,  oftewel de vriendschapshallen. Deze tentoonstelling biedt bewijs aan Noord-Koreanen voor de populariteit van de Leiders in de gehele wereld. Alle cadeau’s die ze ooit ontvangen hebben worden hier namelijk tentoongesteld.

Vriendschapshal Mt. Myohyang

Nergens ter wereld vind je zo’n rariteitenkabinet. De cadeau’s variëren van theelepels, radio’s en bankstellen tot prachtige kunstobjecten, gepantserde limousines, treinstellen en zelfs een vliegtuig. Voor ons persoonlijk is het hoogtepunt de opgezette krokodil die een uitgezakt dienblad ophoudt.

Pohyon tempel & natuurwandeling

Mt. Myohyang is ook een prachtig berggebied dat van oudsher al gezien werd als heilige plek. Er zijn daarom ook diverse boeddhistische tempels te vinden. Je bezoekt de mooi gelegen Phoyon tempel.

Je maakt een prachtige wandeling naar de Sangwon Hermitage vallei. De wandeling duurt ongeveer drie tot vier uur, waarbij je veel omhoog wandelt. Je komt langs watervallen.

Natuurwandeling Noord-Korea

Aan het einde van de dag keer je weer terug naar Pyongyang.

Verblijf: Luxehotel in Pyongyang


Dag 7: Mausoleum van de Leiders, op naar het Masikryong skiresort, fietsen (O, L, D)

Mausoleum van de leiders

Er staat vandaag gelijk iets heel bijzonders op het programma. Je bezoekt namelijk het mausoleum van Kim Il Sung en Kim Jong Il. De officiële naam is het Kumsusan Palace of the Sun. De lichamen van vader en zoon liggen hier opgebaard en kunnen op bepaalde dagen in de week bezocht worden door het volk.

Je draagt voor deze gelegenheid nette kleding. Mannen dragen een overhemd met stropdas, vrouwen een jurk of een rok. Het is een grote eer voor Noord-Koreanen om hun overleden leiders te mogen bezoeken. Als westerling is het een vreemde ervaring om mee te maken, maar absoluut heel bijzonder!

Partijmonument

Bij het Monument voor de Oprichting van de Partij kun je duidelijk zien dat het communisme in Noord-Korea anders is dan dat van de buurlanden (was). Waar je in de Sovjetunie en China alleen de hamer en de sikkel zag (symbolen voor de arbeider en de boer), zie je dat er in Noord-Korea ook een plaats is voor de intellectueel en de kunstenaar, gesymboliseerd door de penseel.

Slapen in Noord-Korea’s luxe skiresort

Masikryong is het skiresort waar veel om te doen is geweest. Het resort is in slechts 10 maanden gebouwd, een ongelooflijke prestatie als je ziet hoe luxe het resort is en hoe mooi de afwerking. Het is nog geen skiseizoen, maar het is wel fantastisch om het resort te zien en even te genieten van alle luxe.

Het is ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Pyongyang. Onderweg maak je een stop bij het Sinpyong theehuis.

Je kunt optioneel met de skigondel (€ 13) naar de 1363 m hoge Taehwa piek. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht.

Fietsen

Wanneer de omstandigheden het toelaten is het mogelijk om een fietsrit te maken in de omgeving.

Je kunt je ‘s avonds lekker laten verwennen met een massage, een duik nemen in het zwembad, je haar laten knippen volgens de laatste Noord-Koreaanse mode en genieten van een kop echte, verse koffie. Voor alle activiteiten die het hotel biedt, betaal je ter plaatse.

Verblijf: luxe skiresort


Dag 8: Wonsan, fietstocht  4 km, ontspanning strand (O, L, D)

Wonsan

Je bezoekt de havenstad Wonsan, op een half uurtje van Masikryong gelegen.

Hier bezoek je het indrukwekkende Sondowon School children’s Camp. Kinderen vanuit de hele wereld kunnen hier vakantie vieren. Je hebt kans hier Russische kinderen tegen te komen.

In Wonsan maak je een fietsrit door de stad. Je start bij het centrale plein van de stad en rijdt langs de kust naar het Songdowon strand (ongeveer 4 km).

Wandelen over de pier van Wonsan Noord-Korea

Je maakt een wandeling over de pier van Wonsan die verbonden is met het kleine Jandokeilandje. Na je wandeling staat je een seafood lunch te wachten.

Verblijf in Kalma

In het gloednieuwe Kalma strandresort check je in voor de nacht. In de middag is er tijd om te relaxen. Je kunt een duik nemen in de zee, die in september heerlijk van temperatuur is.

Songdowon strand Wonsan Join-in fietsreis Your Planet


Dag 9: 30 km fietsen, terug naar Pyongyang (O, L, D)

Ullim watervalJe verlaat Wonsan en stapt op de fiets voor een 30 kilometer lange fietstocht van Chonnae County naar de Ullim waterval. Dit is ook weer een erg mooi gebied. Mocht je vermoeid raken onderweg, dan kun je altijd in de bus stappen.

Bij de Ullim waterval gebruik je een picknick lunch.

Vanuit hier is het nog zo’n 3,5 uur rijden terug naar Pyongyang.

Verblijf: Luxehotel in Pyongyang


Dag 10: Nationale feestdag (O, L, D)

Vandaag is een nationale feestdag. De oprichting van de Noord-Koreaanse staat wordt gevierd. Omdat het vandaag een nationale feestdag is, hebben veel mensen vrij. Het is dan ook druk bij plekken in de stad waar mensen samenkomen om te recreëren. Een ideale gelegenheid om in contact te komen met de locals!

Geboortehuis

Je start de dag met een bezoek aan de voor Noord-Koreanen heilige plek, het geboortehuisje van President Kim Il Sung. Het huisje geeft een aardig beeld van de leefomstandigheden van Koreanen van 100 jaar geleden.

Vier feest met de inwoners van Pyongyang

In de Mangyongdae Fun Fair kun je in allerlei attracties, zoals bijvoorbeeld een ritje in het reuzenrad.

Mangyongdae Fun Fair in Pyongyang Noord-Korea

Je zult ook een bezoek brengen aan de Kwangbok Supermark. Of feestdagen is het hier extra druk. Niet alleen is het hartstikke leuk om te zien wat er te koop is in de supermarkt, je kunt hier ook geweldige souvenirs vinden.

Je maakt een wandeling door Moranbong park. Tussen de bomen door hebben gezinnen zich geïnstalleerd op kleedjes met barbecues, drank en vaak ook met muziek. Er wordt gezongen en gedanst en kinderen doen spelletjes.

Feestelijkheden in het park

‘s Middags krijg je de gelegenheid om een speciale voorstelling bij te wonen. Vaak zijn er tijdens feestdagen speciale concerten waar je naartoe kunt. Reken op ongeveer € 30 voor een kaartje. Je kunt er ook voor kiezen om naar het circus te gaan. De luchtacrobatiek is van grote klasse. Een kaartje kost ongeveer € 20.

Er wordt deze feestdag ook een mass dance verwacht. Een grote groep studenten komt samen op één van de pleinen in de stad om volksdansen op te voeren. De jongens zijn strak in het pak en de meiden dragen prachtige, felgekleurde traditioneel Koreaanse jurken.

noord-korea-reis

Ryongmyong street

Je maakt een wandeling door Ryongmyong street, Pyongyang’s nieuwste straat vol interessante architectuur.

Taedonggang bar microbrouwerij Noord-Korea

‘s Avonds kun je optioneel naar de Taedonggang microbrewery om diverse vers gebrouwen Noord-Koreaanse biertjes te proberen.

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 11: Via Dandong met de nachttrein naar Beijing (O)

Met de trein naar China

Trein naar Noord-KoreaVandaag stap je op de trein naar China. Je vertrekt ‘s ochtends en komt ‘s middags aan in Dandong. Van je gidsen neem je afscheid op het perron in Pyongyang.

De treinreis naar Pyongyang duurt een halve dag. Vanuit je treincoupé heb je uitzicht op dorpen, stationnetjes, heuvels en bergen. En vooral veel boerenvelden.

De trein heeft een restauratiewagon waar je kunt lunchen. Reken op ongeveer € 5 tot € 10 voor een lunch.

Na de Noord-Koreaanse grenscontrole reis je met de trein over de Vriendschapsbrug naar China. Aan de Chinese zijde volgt weer een grenscontrole.

Per nachttrein naar Beijing

Aangekomen in Dandong stap je uit de trein. Een gids staat de groep op te wachten om kaartjes te overhandigen voor de nachttrein naar Beijing. Je stapt direct weer in de trein die je door de nacht terug naar de Chinese hoofdstad zal brengen.

Je reist met een nachttrein, in de softsleeper klasse. Dit houdt in dat je in een vierpersoonscoupé reist. Lakens en dekens worden verzorgd.

Verblijf: treincoupé


Dag 12: Aankomst Beijing

Verdere reisplannen

Je komt ‘s ochtends rond 9:00 uur aan in Beijing. De reis is ten einde gekomen. We helpen je graag bij het boeken van je vlucht huiswaarts of met andere reisplannen als je die mocht hebben.

Houd er voor het vervolg van je reis rekening mee dat de trein vertraagd kan zijn. Als je meteen naar huis of verder wilt reizen, adviseren we je om een vlucht te boeken met vertrek ‘s avonds.

Je kunt terugkijken op een heel bijzondere ervaring. Jij hebt iets gedaan dat maar een handjevol andere westerlingen eerder hebben gedaan: fietsen in Noord-Korea! Je bent even onderdeel geweest van het normale leven. Je hebt een bron geweest van vrolijke verbijstering en verrassing voor de Noord-Koreanen die je onderweg bent tegengekomen. En jij hebt Noord-Korea leren kennen op de meest intieme manier die op dit moment mogelijk is!


 

 

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. Vandaar dat er veel is inbegrepen.
Je kunt ook rekenen op een supersfeervol, authentiek hutonghotel in Beijing. Dat betekent dat je slaapt in een comfortabel hotel, in een historische Chinese woning, op een goede locatie.

Prijzen

Prijs per persoon
€ 2.495 bij 2-4 deelnemers
€ 2.295 bij 5-8 deelnemers

Eenpersoonskamertoeslag
€ 395
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • 1 Nacht verblijf in courtyardhotel in Beijing o.b.v. tweepersoonskamer
 • Vervoer naar de luchthaven van Beijing op dag 2
 • Rechtstreekse vlucht met Air Koryo van Beijing naar Pyongyang
 • 2 Lokale Engelssprekende gidsen in Noord Korea
 • In Noord-Korea volledig begeleid excursieprogramma
 • Gebruik goede Giant mountainbikes
 • Entreegelden DMZ
 • Lokaal vervoer in Noord-Korea met (mini)bus of auto
 • Accommodatie Noord-Korea 9 nachten in diverse (luxe)hotels en karakteristiek volkshotel in Kaesong o.b.v. tweepersoonskamer
 • Dagtrein van Pyongyang naar Dandong in de hardsleeperklasse (zespersoonscoupé)
 • Nachttrein van Dandong naar Beijing in de softsleeperklasse (vierpersoonscoupé)
 • Maaltijden:
  Volpension in Noord-Korea
  Ontbijt in de hotels in China
 • Visum Noord-Korea ten bedrage van € 75
 • Onbeperkt minraalwaterflesjes

Bijkomend

 • Retourvlucht naar Beijing
 • Boekingskosten € 40 per boeking
 • Double-entry visum China (€ 195)
 • Verzenden paspoort per Focus koerier € 19
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fooien € 70 per persoon (indicatie)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Extra voorstellingen in Pyongyang (€ 20 – € 30 per voorstelling)
 • Entreegeld fun fairs in Pyongyang (€ 2 entree + € 2 – € 5 per ritje)
 • Optioneel: lift Juchetoren € 5
 • Voor activiteiten in het Masikryonghotel betaal je ter plaatse een bedrag (€ 5 – € 15)
 • Entreegeld strand in Wonsan (€ 3)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals extra drankjes

Voorwaarden

Kijk ook bij onze reis- en boekingsvoorwaarden.

Prijzen gelden per persoon. We bieden je de mogelijkheid om de reis te boeken op indeling als je een boeking maakt voor één persoon. Je slaapt dan met een medereiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag.

Dit is een join-inreis. Dit houdt in dat ook andere reizigers zich bij de reis kunnen aansluiten. Bij zes deelnemers levert dit voor alle reizigers een prijsvoordeel op, zie prijzen. Neem ook een kijkje bij veelgestelde vragen over join-inreis.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 2. Het maximum aantal deelnemers is 8.

Doorgang van de reis wordt uiterlijk een maand van te voren bepaald.

Houd er rekening mee dat het programma in Noord-Korea altijd kan wijzigen. Hier hebben wij geen invloed op.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Noord-Korea een gastvrij land. Wel zijn er speciale regels waaraan je je dient te houden. We zullen je voorafgaand aan de reis hier uitgebreid over informeren.

Ben je journalist of professioneel fotograaf? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van een reis naar Noord-Korea.

 

Hotel in Pyongyang

Je verblijft in één van de beste hotels van het land, in het centrum van Pyongyang. In het hotel zijn allerlei faciliteiten aanwezig. Je kunt e-mail versturen (maar niet ontvangen), internationaal telefoneren, er zijn (souvenir)winkels en diverse mogelijkheden voor vermaak.

   


Hotel in Kaesong

Je slaapt in Kaesong in een traditionele herberg, helemaal in traditionele stijl.

   


Hotel in Mt. Myohyang

In de bergen van Mt. Myohyang slaap je in een luxe hotel. Blinkend marmer, mooie kamers en frisse berglucht.

Het Hyangsan hotel in Mt. MyohyangHal entree Hyangsan hotel in Mt. Myohyang Noord-Korea

 

 

 

 

 


Hotel in Wonsan

Bij Wonsan slaap je in een nieuw hotel in Kalma, een mooi heuvelachtig gebied iets ten zuiden van de stad. Je hotel bevindt zich aan het strand. Het water is in september prima om in te zwemmen.


Hotel in Yangdok

Dit spiksplinternieuwe resort is nog in de maak. Het zal een luxe hotel worden, gelegen in een mooie omgeving. In ieder geval zul je hier een bad kunnen nemen met water van natuurlijke warmwaterbronnen.

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven