Groepsreis Op de Fiets 2 t/m 13 september 2019

Boek nu deze rondreis
 • Noord-Korea op de fiets
 • 12 dagen
 • 2295

Join-inreis: klein groepje gelijkgestemde reizigers.
GEGARANDEERD VERTREK!

Noord-Korea op de fiets

Als enige reisorganisatie in Europa kunnen wij je bij Your Planet iets heel bijzonders aanbieden: fietsen in Noord-Korea!

Fietsen in het geheimzinnige Noord-Korea betekent dat je een stapje dichterbij gewone mensen kunt komen. Vanaf de fiets zie je natuurlijk meer dan vanuit een bus. En jij bent voor de mensen op het land ook een stuk zichtbaarder. 99 % van de Noord-Koreanen heeft nog nooit een buitenlander gezien. Het belooft ook voor hen dus ook een bijzondere ervaring te worden.

We hebben een uitgebreid programma waarbij we niet alleen de highlights zien maar ook op plekken komen waar we één van de eerste buitenlanders zijn. Bovendien maak je maar liefst een nationale feestdag mee!

Naast het fietsen is er ook tijd voor ontspanning. In het spahotel in Nampo kun je je spieren rust geven als je in een warm bad zakt met mineraalwater uit een warmwaterbron.

Kortom: er is veel afwisseling in deze rondreis. Na afloop zul je thuiskomen met verhalen die je je leven niet meer vergeet.

Periode en prijzen

Reisdata: 2 september t/m 13 september 2019

Prijs bij 2-5 deelnemers: € 2.495 per persoon
Prijs bij 6-8 deelnemers: € 2.295 per persoon

Aanmeldingen:
Man 40-50 jaar
Vrouw 30-40 jaar
Vrouw 40-50 jaar
Vrouw 60-70 jaar
Man 50-60 jaar

Cadeau bij boeking

Boek deze reis en ontvang het prachtige fotoboek “The North Koreans” ter waarde van € 39,50 cadeau.

De uitgave bevat maar liefst 350 kleurenfoto’s die je een unieke inkijk geven in het dagelijks leven van Noord-Koreanen. Zie voorwaarden.

Programma in ‘t kort

2 september Beijing
3 september Beijing – Pyongyang met Air Koryo
4 september Pyongyang, 4 km + 8 km fietsen
5 september Pyongyang 6 km fietsen, naar Mt. Myohyang
6 september Mt. Myohyang, naar Pyongyang
7 september 20 km fietsen naar Nampho
8 september naar Keasong & DMZ, 12 km fietsen
9 september NATIONALE FEESTDAG, 8 km fietsen Pyongyang
10 september naar Wonsan, 4 km fietsen, Masikryong hotel 8 km fietsen
11 september terug naar Pyongyang, 30 km fietsen richting Ullim waterval
12 september Nachttrein naar Beijing via Dandong
13 september Aankomst Beijing

Join-inreis

Dit is een join-inreis. Dat betekent dat je je aansluit bij een klein groepje medereizigers. De reis wordt begeleid door lokale gidsen. De prijs is afhankelijk van het totaal aantal deelnemers.

Voordat de reis begint

Voorafgaand aan de reis krijg je de gelegenheid om kennis te maken met je medereizigers. We organiseren een voorbereidingsavond in Hilversum. Tijdens deze avond kun je kennismaken met je medereizigers en krijg je uitgebreide informatie over de reis.

Dag-tot-dag-programma Join-inreis Noord-Korea op de fiets

Hier lees je het uitgebreide programma van de reis. Bij de titelomschrijving voor iedere dag wordt aangegeven welke maaltijden die dag zijn inbegrepen. Daarnaast staat er bij hoeveel kilometers je te fiets aflegt.

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner

Je reist op eigen gelegenheid naar Beijing. We helpen je graag met het boeken van een geschikte vlucht.


Dag 1: Beijing

Hutongs van Beijing

Je verblijft in een charmant hotel dat in een oud wijkje (hutong) ligt. Dit is het domein van fietsers en voetgangers. Overal om je heen zie je de traditionele Chinese architectuur. ‘s Avonds gaan de rode lampionnen aan en waan je je in het oude China.

 

Op de dag van aankomst kun je rustig acclimatiseren. Het is leuk om de omgeving van je hotel te voet te verkennen. Er is zo veel te zien en doen in Beijing dat je gemakkelijk een aantal dagen kunt vullen met activiteiten. Mocht je langer willen blijven in Beijing, bel of mail ons dan voor de mogelijkheden.

Peking eend eten

In bijvoorbeeld Wangfujing Street kun je te goed doen aan de overheerlijke Peking eend. Maar je vind hier ook andere bijzondere lekkernijen zoals vogelspin, sprinkhaan of duizendpoten op een stokje.


Dag 2: Vlucht naar Pyongyang (O)

Met Air Koryo naar Pyongyang

‘s Ochtends vroeg komt onze chauffeur je ophalen om je naar de luchthaven te brengen voor je vlucht naar Pyongyang.

Je vliegt met de Noord-Koreaanse maatschappij Air Koryo. Het Noord-Koreagevoel begint daardoor al als je in Beijing aan boord stapt. Door de luidsprekers van het toestel schalt revolutionaire operamuziek. De charmante, in mantelpakjes geklede stewardessen delen exemplaren van de Pyongyang Times uit.

Kennismaking met je Noord-Koreaanse gidsen

Aan het eind van de middag kom je aan in Pyongyang. Op de luchthaven staan je Noord-Koreaanse gidsen je op te wachten. Tijdens je verblijf in Noord-Korea zul je begeleid worden door twee Noord-Koreaanse gidsen. Tijdens de reis kun je hen steeds beter leren kennen.

Welkom in Pyongyang

Kim Il Sung en Kim Jong Il Monument Pyongyang join-in fietsreis Your PlanetJe reis door Noord-Korea begint met een bezoek aan het Mansudae Grand Monument. Je legt een bosje bloemen bij het monument. De gigantische beelden van de overleden leiders, President Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il, lachen je vaderlijk toe terwijl je, uit respect voor je gastheren en -dames, een buiging maakt.

Vlakbij het monument bevindt zich het standbeeld van Chollima, een mythisch paard dat enorme afstanden kon afleggen in korte tijd. Het beeld staat symbool voor de snelheid waarmee Pyongyang weer werd opgebouwd na de verwoestende Koreaanse oorlog, die Pyongyang in puin achterliet.

Eerste avond in Pyongyang

Je verblijft in het beste hotel van de stad, het Koryo hotel. Het hotel staat in het centrum van de stad. Er zijn verschillende bars en restaurants, souvenirwinkels, en je kunt je ‘s avonds vermaken met bowlen, biljarten of zwemmen. Je zult er vast niet allemaal aan toekomen; je dagen in Noord-Korea zullen goed gevuld zijn.

Pretpark

Na het avondeten heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Kaeson Fun Fair. Entreegeld ten bedrage van € 2 betaal je ter plaatse. De ritjes zijn allemaal hypermodern, dus je kunt met een gerust hart de achtbaan instappen.

www.jouwchinareis.nl_Uitzicht_hotel_Pyongyang_Noord-Korea

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 3: Eerste fietsrit, op naar Nampo – 20 km (O, L, D)

Heilige plek

Mansudae Art StudioBij het Mangyongdae Native House, het geboortehuis van Kim Il Sung, krijg je een indruk van de leefomstandigheden van veel Koreanen aan het begin van de vorige eeuw. Wat deze plek je vooral laat zien is met hoeveel respect en ontzag men nog steeds naar Kim Il Sung kijkt. Het huisje ligt in een mooi park aan de rand van de stad.

Mansudae Art Studio

Terug in het centrum van Pyongyang kun je kennis maken met een kunstenaar van de Mansudae Art Studio. Dit is het grootste kunstproductiecentrum van Noord-Korea; er werken wel 3000 kunstenaars.

Wetenschap en onderwijs

In het nieuwe Sci-Tech centrum krijg je te zien hoeveel belang Noord-Korea hecht aan onderwijs en wetenschap. Het Sci-Tech centrum fungeert als digitale bibliotheek, als studiecentrum en als wetenschappelijk doe-museum voor kinderen.

Boerinnen op de cooperatieve boerderij www.jouwnoordkoreareis.nlNaar Nampo

‘s Middags ga je op weg naar de westelijke havenstad Nampo. Je rijdt eerst naar een co-operatieve boerderij die op de route ligt.

Je krijgt een uitleg over hoe men te werk gaat en je kunt een kijkje nemen in een van de woningen.

Natuurlijk wordt alleen het mooiste huis opengesteld maar je kunt je alsnog een voorstelling maken van hoe de gewone boer leeft.

Fietstocht Youth Heroes Highway

Bij de coöperatieve boerderij stap je op de fiets voor de eerste fietsrit. Je fietst over de Youth Heroes Highway, een weg zo breed als een landingsbaan. Niet geheel toevallig waarschijnlijk. Je ziet door het land wel meer tekenen dat Noord-Korea voorbereid is op een eventuele aanval.

Je legt een deel van de weg naar Nampo af met de fiets, zo’n 20 km. Voor het laatste deel worden de fietsen ingeladen in de bus.

SpahotelSchelpenbarbecue in Nampo www.jouwnoordkoreareis.nl

Je slaapt in het Ryonggang Spa House, een typisch communistisch spahotel. Je kamer bevindt zich in een stenen chaletje. In je eigen badkamer heb je een spabad, waar je het heilzame water van een warmwaterbron zijn werk kunt laten doen.

Voordat je aan tafel gaat aan het diner houd je met je gidsen en chauffeur een echte Noord-Koreaanse schelpenbarbecue.

Verblijf: spahotel in Nampo


Dag 4: West Sea Barrage, Mt. Kuwol,  fietstocht Jangsu, naar Kaesong – 50 km (O, L, D)

West Sea Barrage van Nampo

Je start de dag met een bezichtiging van de West Sea Barrage, een groot project dat enigszins vergelijkbaar is met onze Deltawerken. Je bekijkt de West Sea Barrage niet alleen vanaf een afstandje maar je rijdt er ook overheen.

Mt. Kuwol

Je komt door een gebied waar nauwelijks westerlingen komen. In het natuurreservaat van Mt. Kuwol bezoek  de Boeddhistische Woljong tempel. De route door de bergen en langs kleinschalige boerderijen is prachtig.

Mt. Jangsu met fietsrit

Helemaal nieuw dit jaar is dat je Mt. Jangsu kunt bezoeken. Mt.  Jangsu staat bekend als recreatiegebied waar Noord-Koreanen komen ter ontspanning. De gidsen zullen een mooi plekje uitzoeken voor een picknick lunch in de natuur.

Er staat hier een flinke fietsrit op het programma; je fietst maar liefst 50 km. Als dat je wat veel lijkt, maak je geen zorgen, de bus rijdt achter de groep aan. Wanneer je moe bent kun je altijd de fiets in de bus laden en lekker een stoel pakken.

Je eindigt de dag in Kaesong, een oude koningsstad in de tijd van de Koryodynastie. De stad ligt vlakbij de grens met Zuid-Korea.

Binnenhof traditionele herberg Kaesong www.jouwnoordkoreareis.nl

Karakteristiek volkshotel in Kaesong

Je slaapt in Kaesong in oude sferen, in het Korean Folk hotel. Dit is een herberg die nog van vóór de Koreaanse oorlog stamt.

Je slaapt in een kamer die aan een binnenhofje ligt. Je bed is een mat op de grond, vergelijkbaar met Japanse tatamimatten.

Houd er rekening mee dat hier niet altijd warm water beschikbaar is.

Verblijf: karakteristieke herberg in Kaesong


Dag 5:  Van Kaesong terug naar Pyongyang met fietsrit – 8 km (O, L, D)

Wandelen in Kaesong

Je start de dag met een wandeling door de straten van Kaesong. In de ochtendspits (van fietsers) wandel je langs de oude huizen. Hier en daar kun je een steegje inkijken en zie je hoe het leven zich daar voltrekt. Je wandelt naar de Nampoort, de oude zuidelijke toegangspoort voor de stad.

Je beklimt de Chanamsan heuvel, waar bovenop een gigantisch standbeeld van president Kim Il Sung prijkt. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht over heel Kaesong.

Koreaanse geschiedenis herleeft

Bij de Sonjuk brug krijg je het verhaal te horen van een nobele strijder die zijn eigen leven opofferde uit loyaliteit voor zijn koning, een thema dat in het huidige Noord-Korea ook gewaardeerd wordt.

Je bezoekt ook het Koryo history museum. Dit museum is gevestigd in een oude Confuciusacademie. Je ziet hier enkele topstukken uit de Koryodynastie.

Je brengt zeker ook een bezoekje aan de postzegelwinkel. Dit is één van de beste souvenirwinkels van het land. Je kunt hier uiteraard terecht voor postzegels, maar ook voor de leukste postkaarten.

Grens met Zuid-Korea

Foto nemen van de DMZ bij Kaesong Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nlJe rijdt naar de DMZ. Tussen Noord- en Zuid-Korea bevindt zich een strook niemandsland, de DeMilitarized Zone, oftewel DMZ.

Je krijgt een rondleiding van een militair die je meeneemt naar de plek waar het staakt het vuren werd getekend dat in 1953 een eind maakte aan de gevechten tussen de twee Korea’s. Je kunt de ondertekende overeenkomst zien liggen. Je ziet ook de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea.

Terug naar Pyongyang

Na de lunch rijd je in ongeveer 2,5 uur terug naar Pyongyang.

Fietstocht Pakyon

Op weg naar Pyongyang staat er weer een fietsrit op het programma. Je fietst van de Kaesong Highway ongeveer 8 kilometer naar de Pakyon waterval.

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 6: Nationale feestdag fietsrit – 8 km (O, L, D)

Vandaag is een nationale feestdag. De oprichting van de Noord-Koreaanse staat wordt gevierd. Omdat het vandaag een nationale feestdag is, hebben veel mensen vrij. Het is dan ook druk bij plekken in de stad waar mensen samenkomen om te recreëren. Een ideale gelegenheid om in contact te komen met de locals!

Pyongyang Zoo

Je start de dag met een bezoek aan de Pyongyang Zoo. De dierentuin is pas geleden geheel gerenoveerd en is een geliefde plek voor gezinnen om een vrije dag door te brengen. Het zal hier druk zijn met mensen die picknicken tussen de bomen.

Noord-Korea Fietsen lang Taedongrivier www.jouwnoordkoreareis.nlFietsen in het centrum

Je rijdt naar een nieuw gedeelte van de stad, naar de pas gebouwde Mirae Scientists street. Hier stap je op de fiets voor een rit die dwars door het centrum van de stad voert. De Mirae Scientists street maakt veel indruk.

Je fietst langs de oever van de Taedongrivier, naar het Kim Il Sung plein, wat je vast wel kent van de massale militaire parades die je wel eens op tv ziet. Hier vlakbij bevindt zich de Engelse boekenwinkel, waar je souvenirs kunt inslaan.

Je fietst door naar Changjon street, waar de rit eindigt.

Na de lunch staan er meer activiteiten op het programma.

Vier feest met de inwoners van Pyongyang

Je neemt een kijkje bij de Triomfboog, waar altijd veel drukte is tijdens een feestdag.

Je maakt een wandeling door Moranbong park. Tussen de bomen door hebben gezinnen zich geïnstalleerd op kleedjes met barbecues, drank en vaak ook met muziek. Er wordt gezongen en gedanst en kinderen doen spelletjes.

‘s Middags krijg je de gelegenheid om een speciale voorstelling bij te wonen. Vaak zijn er tijdens feestdagen speciale concerten waar je naartoe kunt. Reken op ongeveer € 30 voor een kaartje. Je kunt er ook voor kiezen om naar het circus te gaan. De luchtacrobatiek is van grote klasse. Een kaartje kost ongeveer € 20.

Er wordt deze feestdag ook een mass dance verwacht. Een grote groep studenten komt samen op één van de pleinen in de stad om volksdansen op te voeren. De jongens zijn strak in het pak en de meiden dragen prachtige, felgekleurde traditioneel Koreaanse jurken.

noord-korea-reis

Ritje met de metro van Pyongyang

In de Pyongyang Metro maak je een ritje met de metro, alsof je een gewone inwoner van Pyongyang bent. De stations zijn prachtig: marmeren trappen, kleurrijke mozaïeken, bijzondere verlichting en meiden die op de perrons met bordjes signalen geven aan de bestuurder van de metro. Je rijdt maar liefst vijf stations mee!

Pyongyang metro Noord-Korea Join-in fietsreis Your Planet

Aan het eind van de middag wandel je door het Mansudae Fountain Park.

‘s Avonds kun je optioneel naar de Taedonggang microbrewery om diverse vers gebrouwen Noord-Koreaanse biertjes te proberen.

Verblijf: luxehotel in Pyongyang


Dag 7: Mausoleum van de Leiders, op naar het Masikryong skiresort (O, L, D)

Mausoleum van de leiders

Er staat vandaag gelijk iets heel bijzonders op het programma. Je bezoekt namelijk het mausoleum van Kim Il Sung en Kim Jong Il. De officiële naam is het Kumsusan Palace of the Sun. De lichamen van vader en zoon liggen hier opgebaard en kunnen op bepaalde dagen in de week bezocht worden door het volk.

Je draagt voor deze gelegenheid nette kleding. Mannen dragen een overhemd met stropdas, vrouwen een jurk of een rok. Het is een grote eer voor Noord-Koreanen om hun overleden leiders te mogen bezoeken. Als westerling is het een vreemde ervaring om mee te maken, maar absoluut heel bijzonder!

Monumenten in Pyongyang

Je start de dag met een bezoek aan de revolutionairemartelarenbegraafplaats (revolutionary martyr’s cemetary). Op deze ereplek halverwege Mt. Taeson liggen de kameraden van Kim Il Sung begraven.

Uiteraard bezoek je ook de Juchetoren, één van de meest opvallende monumenten in de stad. Optioneel kun je met de lift naar boven voor een fenomenaal uitzicht over Pyongyang.

Bij het Monument voor de Oprichting van de Partij kun je duidelijk zien dat het communisme in Noord-Korea anders is dan dat van de buurlanden (was). Waar je in de Sovjetunie en China alleen de hamer en de sikkel zag (symbolen voor de arbeider en de boer), zie je dat er in Noord-Korea ook een plaats is voor de intellectueel en de kunstenaar, gesymboliseerd door de penseel.

Slapen in Noord-Korea’s luxe skiresort

Masikryong is het nieuwe skiresort waar veel om te doen is geweest. Het resort is in slechts 10 maanden gebouwd, een ongelooflijke prestatie als je ziet hoe luxe het resort is en hoe mooi de afwerking. Het is nog geen skiseizoen, maar het is wel fantastisch om het resort te zien en even te genieten van alle luxe.

Het is ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Pyongyang. Onderweg maak je een stop bij het Sinpyong theehuis.

Optioneel kun je aan het eind van de middag nog de skilift naar boven nemen.

Je kunt je ‘s avonds lekker laten verwennen met een massage, een duik nemen in het zwembad, je haar laten knippen volgens de laatste Noord-Koreaanse mode en genieten van een kop echte, verse koffie. Voor alle activiteiten die het hotel biedt, betaal je ter plaatse.

Verblijf: luxe skiresort


Dag 8: Wonsan, fietstocht door de bergen en Masikryong – 32 km (O, L, D)

Wonsan

Je bezoekt de havenstad Wonsan, op een half uurtje van Masikryong gelegen.

Hier bezoek je het indrukwekkende Sondowon School children’s Camp. Kinderen vanuit de hele wereld kunnen hier vakantie vieren. Je hebt kans hier Russische kinderen tegen te komen.

In Wonsan maak je een fietsrit door de stad. Je start bij het centrale plein van de stad en rijdt langs de kust naar het Songdowon strand (ongeveer 2 km). Je kunt een duik nemen in de zee, die in september heerlijk van temperatuur is.

Songdowon strand Wonsan Join-in fietsreis Your Planet

Je maakt een wandeling over de pier van Wonsan die verbonden is met het kleine Jandokeilandje. Na je wandeling staat je een seafood lunch te wachten.

Fietstocht Chonnae county

Je verlaat Wonsan en stapt op de fiets voor een 30 kilometer lange fietstocht van Chonnae County naar de Ullim waterval. Dit is ook weer een erg mooi gebied.

Verblijf: Luxe skiresort Masikryong


Dag 9: Terug naar Pyongyang – 6 km(O, L, D)

Je rijdt terug naar Pyongyang. In Pyongyang check je weer in in je vertrouwde hotel.

Fietsen door Pyongyang (6 km)

Kwangbok street Reis Your PlanetDan wordt het tijd voor weer een fietsrit. Je start in Sports Village. Je fietst langs gigantische sporthallen en stadia die recentelijk een renovatie hebben ondergaan.

Dan kom je op Kwangbok street, één van de belangrijkste straten van Pyongyang. Kwangbok street is een brede, statige allee, die altijd druk is met verkeer. Je deelt het fietspad met gewone Noord-Koreanen die je vaak verbaasd aankijken. Je kunt rekenen op veel vrolijke gezichten.

Pianoles in Schoolchildren's Palace Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nlKwangbok department store

Een echt hoogtepunt in de reis is een bezoek aan een department store. Er is een supermarkt waar je boodschappen kunt doen en een warenhuis waar kleding, bedden, zonnepanelen en horloges verkocht worden. Er zijn weinig plekken waar je zo dichtbij het gewone dagelijkse leven komt als hier.

Spectaculaire kindervoorstelling

De kinderen van het Schoolchildren’s Palace hebben een spectaculaire voorstelling voorbereid. Maar eerst krijg je een rondleiding door de school, een soort kunstacademie.

Je ziet hoe de kinderen les krijgen in allerlei disciplines, zoals borduurkunst, piano- en gitaarspel en zang en dans. De voorstelling na afloop is van ongelooflijke kwaliteit.

Verblijf: luxehotel Pyongyang 


Dag 10: Mt. Myohyang (O, L, D)

Bijna het einde van de reis, maar er staat je nog een hoogtepunt te wachten. Je rijdt in ongeveer 2,5 uur naar het redelijk noordelijk gelegen berggebied  Mt. Myohyang.

Vriendschapshallen

Hoogtepunt van Mt. Myohyang is de International Friendship Exhibition,  oftewel de vriendschapshallen. Deze tentoonstelling biedt bewijs aan Noord-Koreanen voor de populariteit van de Leiders in de gehele wereld. Alle cadeau’s die ze ooit ontvangen hebben worden hier namelijk tentoongesteld.

Nergens ter wereld vind je zo’n rariteitenkabinet. De cadeau’s variëren van theelepels, radio’s en bankstellen tot prachtige kunstobjecten, gepantserde limousines, treinstellen en zelfs een vliegtuig. Voor ons persoonlijk is het hoogtepunt de opgezette krokodil die een uitgezakt dienblad ophoudt.

Phoyon tempel en wandeling

Mt. Myohyang is ook een prachtig berggebied dat van oudsher al gezien werd als heilige plek. Er zijn daarom ook diverse boeddhistische tempels te vinden. Je bezoekt de mooi gelegen Phoyon tempel.

Er staat je ook een mooie natuurwandeling te wachten in de Mapokvallei.

Avondwandeling in Pyongyang

Terug in Pyongyang maak je je op voor de laatste avond. Na het diner staat er nog een wandeling door de Mirae Scientst’s Street op het programma.


Dag 11: Via Dandong met de nachttrein naar Beijing (O)

Met de trein naar China

Trein naar Noord-KoreaVandaag stap je op de trein naar China. Je vertrekt ‘s ochtends en komt ‘s middags aan in Dandong. Van je gidsen neem je afscheid op het perron in Pyongyang.

De treinreis naar Pyongyang duurt een halve dag. Vanuit je treincoupé heb je uitzicht op dorpen, stationnetjes, heuvels en bergen. En vooral veel boerenvelden.

De trein heeft een restauratiewagon waar je kunt lunchen. Reken op ongeveer € 5 tot € 10 voor een lunch.

Na de Noord-Koreaanse grenscontrole reis je met de trein over de Vriendschapsbrug naar China. Aan de Chinese zijde volgt weer een grenscontrole.

Per nachttrein naar Beijing

Aangekomen in Dandong stap je uit de trein. Een gids staat de groep op te wachten om kaartjes te overhandigen voor de nachttrein naar Beijing. Je stapt direct weer in de trein die je door de nacht terug naar de Chinese hoofdstad zal brengen.

Je reist met een nachttrein, in de softsleeper klasse. Dit houdt in dat je in een vierpersoonscoupé reist. Lakens en dekens worden verzorgd.

Verblijf: treincoupé


Dag 12: Aankomst Beijing

Verdere reisplannen

Je komt ‘s ochtends rond 9:00 uur aan in Beijing. De reis is ten einde gekomen. We helpen je graag bij het boeken van je vlucht huiswaarts of met andere reisplannen als je die mocht hebben.

Houd er voor het vervolg van je reis rekening mee dat de trein vertraagd kan zijn. Als je meteen naar huis of verder wilt reizen, adviseren we je om een vlucht te boeken met vertrek ‘s avonds.

Je kunt terugkijken op een heel bijzondere ervaring. Jij hebt iets gedaan dat maar een handjevol andere westerlingen eerder hebben gedaan: fietsen in Noord-Korea! Je bent even onderdeel geweest van het normale leven. Je hebt een bron geweest van vrolijke verbijstering en verrassing voor de Noord-Koreanen die je onderweg bent tegengekomen. En jij hebt Noord-Korea leren kennen op de meest intieme manier die op dit moment mogelijk is!


 

 

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. Vandaar dat er veel is inbegrepen.
Je kunt ook rekenen op een supersfeervol, authentiek hutonghotel in Beijing. Dat betekent dat je slaapt in een comfortabel hotel, in een historische Chinese woning, op een goede locatie.

Prijzen

Prijs per persoon
€ 2.495 bij 4-5 deelnemers
€ 2.295 bij 6-9 deelnemers

Eenpersoonskamertoeslag
€ 390
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • 1 Nacht verblijf in courtyardhotel in Beijing o.b.v. tweepersoonskamer
 • Vervoer naar de luchthaven van Beijing op dag 2
 • Rechtstreekse vlucht met Air Koryo van Beijing naar Pyongyang
 • 2 Lokale Engelssprekende gidsen in Noord Korea
 • In Noord-Korea volledig begeleid excursieprogramma
 • Gebruik goede Giant mountainbikes
 • Entreegelden DMZ
 • Lokaal vervoer in Noord-Korea met (mini)bus of auto
 • Accommodatie Noord-Korea 9 nachten in diverse (luxe)hotels en karakteristiek volkshotel in Kaesong o.b.v. tweepersoonskamer
 • Dagtrein van Pyongyang naar Dandong in de hardsleeperklasse (zespersoonscoupé)
 • Nachttrein van Dandong naar Beijing in de softsleeperklasse (vierpersoonscoupé)
 • Maaltijden:
  Volpension in Noord-Korea
  Ontbijt in de hotels in China
 • Visum Noord-Korea ten bedrage van € 75
 • Onbeperkt minraalwaterflesjes

Bijkomend

 • Retourvlucht naar Beijing
 • Boekingskosten € 20 per persoon
 • Double-entry visum China (€ 174)
 • Verzenden paspoort per Focus koerier € 19
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fooien € 70 per persoon (indicatie)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Extra voorstellingen in Pyongyang (€ 20 – € 30 per voorstelling)
 • Entreegeld fun fairs in Pyongyang (€ 2 entree + € 2 – € 5 per ritje)
 • Optioneel: lift Juchetoren € 5
 • Voor activiteiten in het Masikryonghotel betaal je ter plaatse een bedrag (€ 5 – € 15)
 • Entreegeld strand in Wonsan (€ 3)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals extra drankjes

Voorwaarden

Kijk ook bij onze reis- en boekingsvoorwaarden.

Prijzen gelden per persoon. We bieden je de mogelijkheid om de reis te boeken op indeling als je een boeking maakt voor één persoon. Je slaapt dan met een medereiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag.

Dit is een join-inreis. Dit houdt in dat ook andere reizigers zich bij de reis kunnen aansluiten. Bij zes deelnemers levert dit voor alle reizigers een prijsvoordeel op, zie prijzen. Neem ook een kijkje bij veelgestelde vragen over join-inreis.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 2. Het maximum aantal deelnemers is 8.

Doorgang van de reis wordt uiterlijk een maand van te voren bepaald.

Houd er rekening mee dat het programma in Noord-Korea altijd kan wijzigen. Hier hebben wij geen invloed op.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Noord-Korea een gastvrij land. Wel zijn er speciale regels waaraan je je dient te houden. We zullen je voorafgaand aan de reis hier uitgebreid over informeren.

Ben je journalist of professioneel fotograaf? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van een reis naar Noord-Korea.

 

Hotel in Pyongyang

Je verblijft in één van de beste hotels van het land, in het centrum van Pyongyang. In het hotel zijn allerlei faciliteiten aanwezig. Je kunt e-mail versturen (maar niet ontvangen), internationaal telefoneren, er zijn (souvenir)winkels en diverse mogelijkheden voor vermaak.

   


Hotel in Nampho

Bij Nampo slaap je in een communistisch spahuisje. Je kamer is ruim ingericht en je hebt beschikking over een flinke badkamer met je eigen spabad. Vul je bad met warm bronwater en geniet van een ontspannen privéspa.

   


Hotel in Keasong

Je slaapt in Kaesong in een traditionele herberg, helemaal in traditionele stijl.

   

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven