Groepsreis Noord- én Zuid-Korea 8 t/m 26 augustus 2020

Boek nu deze rondreis
 • Noord-Korea
 • 19 dagen
 • 4.699

Bijzondere groepsreis tijdens jubileumfeestdag Liberation Day met begeleiding door Leonieke Glasbergen

Rondreis Noord- én Zuid-Korea

Het gebeurt niet vaak dat er een groepsreis voorbij komt waarin zowel Noord- als Zuid-Korea bezocht wordt. Dit wordt een unieke reis, die we mogelijk slechts eenmalig zullen uitvoeren.

75 jaar bevrijding

Aanleiding voor deze bijzondere reis is dat dit jaar 75 jaar bevrijding van de Japanners gevierd wordt. Deze Liberation Day zal door beide Korea’s groots gevierd worden. Wij maken het feest mee terwijl we in Pyongyang zijn. Dit jubileum betekent zelfs dat we de mass games kunnen zien, een ongeëvenaard spectakel, uniek voor Noord-Korea.

Relatie tussen Noord- en Zuid-Korea

De afgelopen jaren hebben we duidelijk een toenadering gezien tussen Noord- en Zuid-Korea. In deze reis gaan we op zoek naar plekken waar we sporen van samenwerking kunnen zien. Maar ook plekken waar het schuurt. Zo zal de Demilitarized Zone (DMZ) aan beide zijden van de grens uitgebreid aan bod komen.

Over land naar Zuid-Korea

Bijzonder in deze reis is dat we over land naar Zuid-Korea zullen reizen. De grens tussen Noord- en Zuid-Korea kunnen we helaas niet oversteken. Daarom reizen we per boot van de Chinese grensstad Dandong naar het Zuid-Koreaanse Incheol.

Periode en prijzen

Reisdata: 8 augustus t/m 26 augustus 2020

Prijs: € 4.699,- per persoon

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 16

Reisprogramma in ‘t kort

8-aug Vlucht Amsterdam – Beijing
9-aug Aankomst Beijing
10-aug
 Vlucht Beijing – Pyongyang
11-aug Pyongyang
12-aug Pyongyang – Kalma
13-aug Pyongyang – Mt. Kumgang
14-aug Mt. Kumgang – Pyongyang
15-aug LIBERATION DAY
16-aug Pyongyang – Kaesong
17-aug Kaesong & DMZ – Haeju
18-aug Haeju – Pyongyang
19-aug Pyongyang – Dandong
20-aug Boot naar Zuid-Korea
21-aug Aankomst Incheon, Seoul
22-aug DMZ
23-aug Naar Sokcho
24-aug Seorak-san
25-aug 
Naar Seoul
26-aug Vlucht huiswaarts

Groepsreis

Deze reis zal begeleid worden door Your Planet oprichter en Noord-Korea kenner Leonieke Glasbergen.

Voordat de reis begint

Voorafgaand aan de reis krijg je de gelegenheid om kennis te maken met je medereizigers. We organiseren een voorbereidingsavond in Hilversum. Tijdens deze avond kun je kennismaken met je medereizigers en krijg je uitgebreide informatie over de reis.


Dag 1 Vertrek naar Beijing

We vliegen vanaf Schiphol naar Beijing. De vlucht gaat door de nacht. Het vluchtschema zal uiterlijk een maand voor vertrek bekend worden gemaakt.

Het vluchtschema ontvang je nadat de reis vertrekgarantie krijgt, en uiterlijk een maand voor vertrek.


Dag 2 Beijing

Courtyard hotel Beijing Groepsreis Victory Day Your PlanetSlapen in de hutongs van Beijing

bij aankomst in Beijing hebben we een rustige dag om te acclimatiseren. We regelen een karakteristiek courtyardhotel (met binnenhof), dat helemaal de sfeer ademt van het oude China. Je bent vrij om je eigen plan trekken.

De reisbegeleider zal een voorstel doen om een wandeling te maken door de oude wijkjes, de hutongs. De straten zijn vaak smal; in veel straatjes kunnen geen auto’s komen. Dit is het domein van de fietsers, riksja’s en voetgangers. Je vindt er leuke winkeltjes, restaurantjes en het echte straatleven van Beijing. Kinderen spelen op straat, vrouwen hangen buiten de was op en kletsen met elkaar op de stoep en mannen spelen spelletjes in de schaduw van een boom.


Dag 3 Vlucht naar Pyongyang (O,D)

Met Air Koryo naar Pyongyang

‘s Ochtends vroeg vertrekken we naar de luchthaven van Beijing. We checken in bij Air Koryo, de Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij. We komen al direct in Noord-Koreaanse sfeer. In het vliegtuig klinkt Noord-Koreaanse muziek uit de luidsprekers en de stewardessen in hun rode mantelpakjes komen langs met de beroemde ‘Koryo burger’.

We vliegen met een Tupolev 204. Dit is een relatief nieuw toestel, dat is uitgesloten van de zwarte lijst.

Air KOryo toestel op de luchthaven van Pyongyang

Aankomst Pyongyang

Bij aankomst in Pyongyang verlopen de douane- en bagage-afhandeling soepel. We ontmoeten onze twee Noord-Koreaanse gidsen en chauffeur die ons de gehele reis in Noord-Korea zullen vergezellen.

Het is maar een klein stukje rijden met onze bus de stad in.

Triomfboog

Onze eerste bezichtiging past direct mooi in het thema van deze reis. We bezoeken de Triomfboog, welke is gebouwd om de overwinning op de Japanners aan het einde van de tweede wereldoorlog te herdenken. Deze overwinningsdag wordt gevierd op 15 augustus, dit jaar 75 jaar geleden. Niet alleen voor Noord-Koreanen is dit een belangrijke herdenking, ook Zuid-Koreanen zullen hierbij stilstaan.

Optioneel kun je de lift naar boven nemen een eerste fenomenaal uitzicht over Pyongyang (€ 3 per persoon).

arch of Triumph Pyongyang uitzicht

Kaeson Kermis

Na het diner staat er een flinke dosis vrolijkheid op het programma. Je gaat naar de Kaeson Fun Fair. Dit is een permanente kermis waar de jeugd graag komt om zich te vermaken. De kermis is een uitstekende plek om je te mengen tussen de locals, bijvoorbeeld in de botsauto’s.


Dag 4 Rondleiding Pyongyang (O,L, D)

Bloemen voor de leiders

Je start je bezoek zoals dat hoort in Noord-Korea met een eerbetuiging aan de overleden president Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il. De groep legt hier gezamenlijk een bloemetje voor de reusachtige standbeelden van de Grote Leider en de Geliefde Leider, bij het Mansudae Grand Monument.

Jonge Pioniers bij het Mansudae Grand Monument Pyongyang Noord-Korea

Vlakbij het monument zien we het standbeeld van Chollima, een mythisch gevleugeld paard dat zich met grote snelheid kan voortbewegen.

Rond het Kim Il Sung plein

We begeven ons naar het belangrijkste plein van Noord-Korea, het Kim Il Sung plein. Aan het hoofd van het plein staat de Grand People’s Study House, welke we ook van binnen bezoeken. Daarna wandelen we naar Foreign bookstore, een ideale plek om souvenirs te vinden.

Kim Il Sung plein en de Juchetoren

Juchetoren

Aan de overzijde van de Taedongrivier bezoeken we Pyongyang’s meest in het oog springende monument, de Juchetoren. Deze toren is gebouwd als symbool voor de Juchefilosofie van Kim Il Sung, welke gaat over zelfvoorziend zijn, de eigen weg kiezen, niet afhankelijk van de buitenwereld. Met de lift kun je optioneel naar boven (€ 5) voor het beste uitzicht over de stad.

De Noord-Koreaanse kant van de oorlog

Na de lunch staat het Oorlogsmuseum op het programma. Kosten noch moeite zijn gespaard om je het Noord-Koreaanse verhaal van de Koreaanse oorlog (1950-1953) te laten zien. Deze oorlog is één van de bloedigste uit de geschiedenis en woedde tussen Noord-Korea, bijgestaan door China, en Zuid-Korea, gesteund door de VN.

 

Indrukwekkend museum over de Koreaanse Oorlog

Je loopt door nagebouwde loopgraven, ziet kapotgeschoten Amerikaanse vliegtuigen en je krijgt een beeld van de oorlog in het panorama.

We krijgen ook een rondleiding in de USS Pueblo, een Amerikaans spionageschip dat in de jaren ’60 is buitgemaakt door Noord-Korea. Als een oorlogstrofee wordt het schip tentoongesteld. Even stap je terug in de tijd naar die jaren van de koude oorlog als je een rondleiding krijgt over het schip.

Schoolchildren’s Palace

Het Schoolchildren’s Palace is een soort conservatorium voor getalenteerde kinderen. In het grote theater van de school staat ons een indrukwekkend optreden te wachten.

Noord-Koreaans biertje

Na het diner kun je optioneel mee naar één van de microbrouwerijen, in feite een bar. Onder het genot van een lokaal gebrouwen biertje kun je je gidsen en medereizigers beter leren kennen.


Dag 5: Naar Wonsan, het nieuwe Kalma resort (O,L, D)

Vandaag is het tijd om verder het land in te trekken. We steken de bergen over en rijden naar de oostkust. Na ongeveer vier uur rijden komen we aan in Wonsan.

Wonsan

In Wonsan maken we een wandeling door het centrum van de stad. Wonsan is een havenstad, in de haven kunnen we de schepen zien liggen.

Reizen naar Wonsan Noord-Korea

Langs de kust bij Wonsan loopt een spoorlijn die Noord-Korea met Zuid-Korea verbindt. Terwijl we naar het zuiden rijden kunnen we het spoor zien liggen.

Verblijf aan idyllisch strand

De Noord-Koreaanse oostkust is schitterend. We verblijven hier in een pas geopend luxe strandresort. Natuurlijk kom je niet naar Noord-Korea speciaal voor het strand. Maar geloof ons, de stranden zijn werkelijk bijzonder fraai hier. Tijd voor wat ontspanning dus. In augustus heeft het water ook een goede zwemtemperatuur.


Dag 6: Naar Kumgang, de Diamantbergen (O,L, D)

Voor dit programmaonderdeel moeten we even een slag om de arm houden. Het dorp in Mt. Kumgang zal dit jaar namelijk geheel verbouwd worden. Maar wanneer dat gaat gebeuren en hoe lang het zal duren, is nog niet bekend. Mochten we hier niet heen kunnen, dan zorgen we uiteraard voor een alternatief programma in de omgeving.

De Diamantberg

Het is ongeveer tweeënhalf uur rijden naar de Mt. Kumgang, ofwel de Diamantbergen. Dit is Korea’s beroemdste bergketen. De steile, schichtige pieken en de vele watervallen maken het een prachtig gebied.

Diamantbergen in Noord-Korea

Geschiedenis tussen Noord- en Zuid-Korea

Oorspronkelijk behoorde deze bergketen tot een Zuid-Koreaanse provincie. Maar na de Koreaanse oorlog bevond dit deel zich op Noord-Koreaanse grondgebied.

De Noord-Koreanen namen het gebied over maar stonden tijdens de zonneschijnpolitiek in de jaren ’90 wel toe dat de Zuid-Koreanen er een resort openende dat bereikbaar was vanaf de Zuid-Koreaanse zijde. Toen de relaties tussen beide Korea’s verslechterde, nam Noord-Korea het resort over.

Spoorlijn naar Zuid-Korea

Er zijn nog steeds een weg en een treinspoor die naar Zuid-Korea de grens over gaan. Af en toe worden deze nog gebruikt. Dat gebeurt als er familieherenigingen zijn. Deze vonden vaak plaats in het dorp in Mt. Kumgang.

We maken een wandeling door de natuur.


Dag 7: naar Pyongyang (O,L, D)

Vandaag is een reisdag. We rijden in ongeveer zes uur terug naar Pyongyang. Onderweg maken we stops om de benen te strekken en een kopje koffie te drinken.

Stop op de weg naar Pyongyang groepsreis Noord-Korea

Pyongyang

In Pyongyang staan ons nog bezienswaardigheden te wachten. We bezoeken het Mangyongdae Native House, oftewel het geboortehuisje van President Kim Il Sung. Dit huisje geeft ons een goed beeld van hoe Koreanen woonden aan het begin van de 20e eeuw.

Pyongyang metro

We maken ook een ritje in de beroemde metro van Pyongyang. Zo zijn we even onderdeel van het gewone stadsleven.

Mozaïeken in de metro van Pyongyang

Kwangbok Supermarkt

Ook echt een hoogtepunt is ons bezoek aan een supermarkt. Dit is de enige plek in Pyongyang waar je aan lokaal geld kunt komen. Niet alleen zijn de Koreaanse Wons een mooie souvenir, je kunt hier ook allerlei echt Koreaanse drank- en etenswaren krijgen.

Buiten de souvenirs is het heel leuk om te zien wat er te koop is in de hoofdstad, in een winkel die drukbezocht wordt door lokale mensen.

Koreaans biertje

‘s Avonds sluiten we voor wie wil de dag af met een Noord-Koreaans biertje in één van de microbrouwerijen.

Taedonggang bar microbrouwerij Noord-Korea


Dag 8: Bevrijdingsdag (O, L, D)

Vandaag is de grote feestdag. Het 75e jubileum van de bevrijding van de Japanners wordt gevierd. Niet alleen voor Noord-Korea is dit een belangrijk moment, ook in Zuid-Korea wordt deze feestdag gevierd.

Bij dit soort jubilea wordt er in Noord-Korea flink uitgepakt. Wat er precies georganiseerd zal worden is nu nog niet bekend. Onze gidsen zullen hun best doen om ons zo veel mogelijk van de festiviteiten mee te laten maken.

Ssuk Islet revolutionary site

We starten met een bezoek aan het Ssuk eilandje. Dit ligt in de Taedongrivier. Op dit eiland vond in 1948 een ontmoeting plaats tussen Noord- en Zuid-Korea. Na de capitulatie van Japan, op 15 augustus 1945, werd Korea door Rusland en Amerika opgedeeld in een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Op deze plek vonden de eerste pogingen tot hereniging plaats.

De plek wordt nu aangeduid als revolutionaire plek en heeft een monument gekregen ter herinnering aan die ontmoeting.

Op ditzelfde eiland bevindt zich ook het Sci-Tech Complex, een modern studiecentrum. We zien de bijzondere architectuur van de buitenkant.

Sci-Tech complex

Lange wandeling door Pyongyang

Zorg dat je vandaag prettige schoenen draagt, want we zullen veel van Pyongyang te voet verkennen. Op een dag als vandaag zijn mensen op hun mooist gekleed. Veel vrouwen zullen een traditionele jurk dragen. Reken dus op een kleurrijk straatbeeld.

Feestdag in Pyongyang

We wandelen vanaf het Grand Theatre, gelegen aan de Taedongrivier, langs de oever van de rivier naar het Kim Il Sung plein. Voorbij het plein steken we de Okryubrug over. Eindpunt is het karakteristieke gebouw van de Pyongyang Bowlingbaan. In totaal zal de wandeling ongeveer tweeënhalf uur duren.

Moranbong park

Na de lunch begeven we ons naar het centrale park in Pyongyang, het Moranbong park. Veel mensen zullen hier te vinden zijn om met elkaar muziek te maken, te dansen, en natuurlijk te eten en drinken.

Zo’n feestdag biedt je een ideale gelegenheid om contact te maken met gewone mensen. Grijp je kans en doe met met een dans.

Mass Dance

Op één van de pleinen verwachten we een mass dance. Een grote groep studenten komt samen op één van de pleinen in de stad om volksdansen op te voeren. De jongens zijn strak in het pak en de meiden dragen prachtige, felgekleurde traditioneel Koreaanse jurken.

Feestdag in Pyongyang

Nieuw dit jaar is dat we de Taesong department store mogen bezoeken.

Mass Games

We besluiten de dag met een ongelooflijk spectakel. De Mass Games zijn namelijk weer aangekondigd!

Dit is een gigantische show waar meer dan 100.000 artiesten aan meedoen. Het is werkelijk een unieke ervaring om in het stadion te zitten en de voorstelling mee te maken. Je ticket betaal je ter plaatse (prijzen van € 100 tot € 800, de meeste mensen kiezen voor € 100; daarmee zit je in de derde klasse).

Mass Games tijdens feestdag in Noord-Korea


Dag 9: Mausoleum van de Leiders en Kaesong (O, L, D)

Mausoleum van de Leiders

We mogen de allerheiligste plek van het land bezoeken: het Mausoleum van President Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il.

Mausoleum Kim Il Sung Pyongyang Noord-Korea

Door Noord-Koreanen wordt de leiderverering beleefd als een religie en het Kumsusan Sun Palace, zoals het Mausoleum genoemd wordt, is daarin het heiligdom der heiligdommen.

Je kleedt je vandaag extra netjes. Heren worden verwacht in een overhemd met stropdas en nette schoenen en dames het liefst in een jurk of rok. Het mausoleumbezoek is echt een bijzondere ervaring.

De Noord-Koreanen hebben een uitzonderlijk gevoel voor dramatiek en weten het moment waarop je dan werkelijk oog in oog staat met het gebalsemde lichaam van de Eeuwige President, op te drijven tot een emotionele climax. Je ziet veel Noord-Koreanen een traantje laten.

Kunst in Noord-Korea

In de Mansudae Art Studio kunnen we kennis maken met een kunstenaar. Kunst heeft in Noord-Korea een belangrijke functie. In ieder kunstwerk wordt een boodschap overgebracht. Je kunt hier ook kunst kopen.

Op naar het zuiden

Na de lunch vertrekken we naar het zuiden van het land richting Kaesong, de oude Koningsstad in de tijd van de Koryo dynastie. De stad ligt bij de grens met Zuid-Korea. In Kaesong komt het oude Korea weer tot leven.

We bezoeken het graf van Koning Kongmin. De grafheuvel en het monument erom heen behoren tot UNESCO werelderfgoed.

Koningsgraf UNESCO Noord-Korea

Oude tijden herleven

In Kaesong bezoeken we het Koryo History Museum, dat is gevestigd in een antieke universiteit, opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de confuciaanse leer. Op de binnenplaats, onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling.

We komen ook bij de postzegelwinkel, de beste plek om postkaarten en postzegels te kopen.

Binnenhof traditionele herberg Kaesong www.jouwnoordkoreareis.nlKarakteristiek volkshotel in Kaesong

We slapen in Kaesong in oude sferen, in het Korean Folk hotel. Dit is een herberg die nog van vóór de Koreaanse oorlog stamt.

Je slaapt in een kamer die aan een binnenhofje ligt. Je bed is een mat op de grond, vergelijkbaar met Japanse tatamimatten.

Houd er rekening mee dat hier niet altijd warm water beschikbaar is.


Dag 10: DMZ, naar Haeju (O,L,D)

Wandelen in Kaesong

We starten de dag met een wandeling door de straten van Kaesong. In de ochtendspits (van fietsers) wandelen we langs de oude huizen. Hier en daar kun je een steegje inkijken en zie je hoe het leven zich daar voltrekt. We lopen naar de Nam poort, de oude zuidelijke toegangspoort voor de stad.

We beklimmen de Chanamsan heuvel, waar bovenop een gigantisch standbeeld van president Kim Il Sung prijkt. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht over heel Kaesong.

Grens met Zuid-Korea

Dan is het tijd om vanuit Noord-Koreaanse zijde een blik te werpen op Zuid-Korea.

We rijden naar de DMZ. Tussen Noord- en Zuid-Korea bevindt zich een strook niemandsland, de DeMilitarized Zone, oftewel DMZ.

We krijgen een rondleiding van een militair die ons meeneemt naar de plek waar het staakt het vuren werd getekend dat in 1953 een eind maakte aan de gevechten tussen de twee Korea’s. Je kunt de ondertekende overeenkomst zien liggen. We zien ook de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea.

DMZ Noord-Korea

Concrete Wall

In de DMZ mag niets gebouwd worden, zo geldt de afspraak tussen de twee Korea’s. De verontwaardiging is dan ook groot bij de Noord-Koreanen dat de Zuid-Koreanen een militaire post gebouwd hebben, binnen het neutrale gebied. Dat niet alleen. Er is zelfs een betonnen muur geplaatst.

Met een verrekijker kunnen we de muur en militaire post zien.

Uitzicht op de concrete wall

Naar Haeju

We vertrekken naar een stad die afgelegen ligt: Haeju. Het is de hoofdstad van de Hwanghae-namdo provincie. Dit is echt een boerenprovincie, het belangrijkste product is rijst. Dat zien we onderweg wanneer we over de boerenweggetjes rijden.

Cooperatieve boerderij

Haeju heeft geen speciale bezienswaardigheden, maar toch is het een bijzondere plek om naartoe te gaan. We zien hier een minder ontwikkeld deel van Noord-Korea.

We verblijven in het enige hotel dat voor buitenlanders geschikt is, gelegen aan het grote plein van de stad. Het zal een eenvoudig hotel zijn.


Dag 11: Haeju en Pyongyang (O, L, D)

Provinciemuseum

We bezoeken een ietwat oubollig provinciemuseum, dat laat zien wat deze provincie produceert en hoe vaak de Leiders waar geweest zijn. Dit is echt typisch Noord-Koreaans.

Straatbeeld van Haeju Noord-Korea groepsreis

Verderop in de stad bezoeken we een paviljoen uit de oude Koreaanse tijd en luisteren naar de legendes die rond deze plek ontstaan zijn.

‘s Middags keren we weer terug in Pyongyang. De route over de boerenwegen is weer prachtig. Inmisbaar op deze reis, is een bezoek aan het monument voor de hereniging, waar we een stop maken bij het binnenrijden van Pyongyang. Vanavond is onze laatste nacht in Noord-Korea.

Herenigingsmunument Noord- en Zuid-Korea


Dag 12: Per trein naar China (O)

Onze chauffeur en gidsen brengen ons naar het treinstation van Pyongyang. Daar stappen we op de internationale trein die ons naar China brengt. Aan het eind van zo’n reis is het meestal moeilijk om afscheid te nemen van de gidsen. Ze zwaaien ons uit als wij langzaam wegrijden van het perron.

De trein voert ons weer door boerenland. We zien dorpjes, rivieren en hier en daar een stad, aan ons voorbij trekken.

Na de Noord-Koreaanse grensformaliteiten steken we via de Vriendschapsbrug de Yalurivier over. We zijn in China.

Hotel met uitzicht op Noord-Korea

We slapen in het beste hotel voor Noord-Korea-gangers. Vanuit je kamer heb je uitzicht op de spoorbrug naar Noord-Korea, de Gebroken Brug en natuurlijk de Noord-Koreaanse overzijde. In je kamer vind je een verrekijker waarmee je de eerste bewegingen aan de overzijde van de rivier kunt zien.

‘s Avonds kun je nog een wandeling langs de boulevard maken en je laatste Noord-Koreaanse souvenirs oppikken bij één van de straatverkopers.

Dandong Brug uitzicht op Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl


Dag 13: Dandong en vertrek naar Zuid-Korea per boot (O)

In Dandong staat ons nog een excursie te wachten voordat we China verlaten.

De Gebroken Brug van Dandong

We starten met een bezoek aan de Gebroken Brug. De brug werd gebouwd door de Japanners. In de Koreaanse Oorlog werd deze vernietigd door een bombardement van de Amerikanen, die daarmee de toevoer van Chinese soldaten probeerden te belemmeren.

Vandaag de dag steekt de Brug tot halverwege de rivier als een symbool voor de geslotenheid van Noord-Korea.

Chinese Muur

We bezoeken een stuk van de Chinese Muur, een eindje buiten de stad. Die startte hier, aan de grens met Korea. Vanaf de Muur, die op een heuvel gebouwd is, hebben we weer uitzicht op Noord-Korea.

De Chinese Muur in de buurt van Dandong

Nieuwe Brug

Weer terug in Dandong bezoeken we de Nieuwe Brug, een project van Jang Song Taek, de oom van de leider Kim Jung Un. Deze nieuwe brug zou de handel tussen Noord-Korea en China moeten bevorderen, maar we zullen zien dat de brug na jaren nog steeds niet in gebruik is genomen.

De boot naar Zuid-Korea

Dan wordt het tijd om afscheid te nemen van China. We rijden naar de haven waar we zullen inschepen op het schip dat ons naar Zuid-Korea zal brengen.

Per schip is de enige manier waarop het mogelijk is om van Noord-Korea naar Zuid-Korea over land te reizen. Via China, dat dan wel.

We schepen om 14:00 uur in. Ons schip verlaat de haven om 16:00 uur. Hopelijk kunnen we onderweg nog iets van de Noord-Koreaanse kustlijn zien.

We slapen in de tweede klasse, in vierpersoonshutten. In het restaurant zijn maaltijden te verkrijgen voor zo’n 50 rmb (ca. € 7)


Dag 14: Aankomst Zuid-Korea en door naar Seoul

Aankomst in Incheon

We arriveren in Zuid-Korea op een historisch belangrijke plek, Incheon. Dit is de plek waar tijdens de Koreaanse oorlog de Amerikanen binnenvielen. Noord-Korea had bijna heel Zuid-Korea veroverd. Amerika viel Noord-Korea aan achter de frontlinies en wist snel Seoul te veroveren en Noord-Korea verder terug te drijven.

Zicht op de haven van Incheon

Ons schip komt rond 9:00 uur aan. Aan boord is er ‘s ochtends een ontbijt te verkrijgen voor zo’n 30 rmb per persoon (ca. € 4).

Naar Seoul

We reizen met onze eigen bus naar Seoul, ongeveer anderhalf uur rijden. We verblijven in een hotel in het centrum van de stad. Prettig is dat de metro voor de deur stopt.

Waar Pyongyang een stad was van rust en orde, zul je merken dat Seoul een heel andere atmosfeer heeft. De stad bruist en overal zie je restaurants, cafés en winkels.

De middag heb je ter vrije besteding. De reisbegeleider zal een voorstel doen voor bezichtigingen. Daar kun je je bij aansluiten of even lekker je eigen gang gaan.


Dag 15: DMZ vanaf Zuid-Koreaanse zijde & bijzondere middag in Seoul (O)

Vandaag zal ongetwijfeld een hoogtepunt worden in de reis. We starten vroeg in de ochtend en rijden naar de grens met Noord-Korea.

DMZ

Hoe bijzonder is het dat je minder dan een week geleden aan de andere kant van deze grens stond. We kunnen ook goed merken hoe verschillend de aanpak is richting bezoekers aan Noord-Koreaanse zijde en aan Zuid-Koreaanse zijde. Hier, aan deze kant van de grens, maken de Amerikanen de dienst uit.

Na deze indrukwekkende excursie rijden we terug naar Seoul. De dag is nog niet voorbij.

Verrassing

Terug in Seoul staat er een heel bijzondere verrassing op het programma. We kunnen er nog niets over verklappen maar we beloven je dat dit element in de reis voor veel verdieping zal zorgen. Het wordt een unieke middag, die bij geen enkele andere reisorganisatie wordt aangeboden.


Dag 16: Grensgebieden en Sokcho (O)

Na de eerste indruk van Zuid-Korea in en rond Seoul wordt het tijd om meer van het land te zien. Ons einddoel vandaag is Sokcho, gelegen aan de oostkust.

Chuncheon

We rijden oostwaarts over een mooi aangelegde snelweg. De eerste korte stop maken we in Chuncheon. Deze stad wordt ook wel de Lake City genoemd, vanwege de vele stuwmeren in deze omgeving.

We rijden langs de Amerikaanse militaire basis die zich hier bevindt. Er uitgebreid kijken zal niet gaan, maar je kunt wel een idee krijgen van de grootte van de basis.  Dan zoeken we een cafeetje op voor een kop koffie of thee.

Grensgebieden

Chuncheon is de springplank voor de achtergelegen berggebieden en grensstrook met Noord-Korea. We rijden noordwaarts naar de Paece Dam. Deze indrukwekkende dam, die maar liefst 600 meter breed is, werd gebouwd om een eventuele (intentionele) overstroming van de Bukhan rivier, die vanuit Noord-Korea zuid-Korea binnenstroomt, tegen te houden. De omgeving is prachtig hier.

We vervolgen onze weg naar de grens met Noord-Korea, de DMZ. We bezoeken de 4e infiltratietunnel. Dit is één van een serie tunnels die de Noord-Koreanen onder de DMZ doorgegraven hebben. Hier zouden troepen doorheen gestuurd kunnen worden in het geval van een militaire inval. Het contrast met de derde tunnel, die we eerder zagen, is groot. Hier komt bijna niemand. Dat geeft een totaal andere sfeer.

Vanuit de Ulji observation post hebben we uitzicht op Noord-Korea en de DMZ. Bij helder weer kunnen we zelfs het Kumganggebergte zien liggen, aan Noord-Koreaanse zijde.

De Punchbowl is een vulkanische krater waar tijdens de Koreaanse Oorlog een bloedige veldslag heeft plaatsgevonden.

Voordat we de dag besluiten in Sokcho bezoeken we het DMZ museum.

Sokcho

We arriveren in de middag in Sokcho, een vissersstadje aan de noordoostkust.

Haven van Sokcho Zuid-Korea

In de restaurants in de haven zijn de lekkerste visgerechten te verkrijgen.


Dag 17: Mt. Seorak (O)

Natuurschoon

Vandaag genieten we van het schitterend natuurschoon van deze regio. Seorak-san, zoals de bergketen hier heet, is Zuid-Korea’s beroemdste berggebied. Het komt goed uit dat we ons bezoek op een maandag hebben gepland en niet in het weekend, wanneer het hartstikke druk kan zijn.

Seorakberg in Zuid-Korea

Wandelen

Er zijn hier schitterende wandelingen te maken. Lang of kort, net wat je wilt. Je kunt ook gebruik maken van een kabelbaan, zodat je gemakkelijk de berg op komt.

Er is ook een Boeddhistische tempel, Sinheungsa.

Strand van Sokcho

Het is ook mogelijk om een rustige dag in het stadje Sokcho te besteden, of om één van de stranden van het stadje op te zoeken.

Strand in Zuid-Korea


Dag 18: Terug naar Seoul (O)

We keren in ongeveer drie uur terug naar Seoul en checken in in het hotel waar we eerder verbleven.

Koninklijk paleis

We krijgen een rondleiding door het Gyeongbokgung, het koninklijk paleis van de Joseon dynastie. Het werd al eind veertiende eeuw gebouwd. Het brandde verschillende malen af door Japanse invasies. In de laatste Japanse bezetting werd het bijna geheel vernietigd. Sindsdien zijn veel van de paleisgebouwen gerestaureerd.

Paleis in Seoul


Dag 19: Vlucht huiswaarts (O)

We zijn aan het einde gekomen van de reis. Onze chauffeur brengt ons naar de luchthaven en we nemen afscheid van Korea. We vliegen terug naar Amsterdam. Het vluchtschema zal bekend worden gemaakt op het moment dat het minimum aantal deelnemers bereikt is.

We kunnen terugkijken op reis vol ervaringen. We hebben een dieper begrip voor beide Korea’s gekregen. Voor hun gezamenlijke geschiedenis, het Japanse trauma en voor hoe ze uit elkaar gegroeid zijn na de scheiding. Tegelijkertijd zijn er nog steeds veel overeenkomsten te ontwaren.

Met deze reis heb je niet alleen een unieke ervaring te pakken, maar heb je ook veel geleerd over onze wereld.

 

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. Vandaar dat dit een zeer complete reis is.

Prijzen

Prijs per persoon
€ 4.699
Eenpersoonskamertoeslag
€ 675
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • Reisbegeleiding door Your Planet oprichter Leonieke Glasbergen
 • Vlucht Amsterdam – Beijing, mogelijk met overstap
 • Vervoer per bus van de luchthaven van Beijing naar het hotel
 • 1 Overnachting in courtyardhotel in Beijing o.b.v. tweepersoonskamer
 • Vervoer per bus naar de luchthaven van Beijing
 • Vlucht Beijing – Pyongyang met Air Koryo
 • 2 Lokale Engelssprekende gidsen in Noord Korea
 • In Noord-Korea volledig begeleid excursieprogramma
 • Accommodatie Noord-Korea in diverse (luxe)hotels o.b.v. tweepersoonskamer
 • Lokaal vervoer in Noord-Korea met (mini)bus
 • Mineraalwaterflesjes in Noord-Korea
 • Entreegeld DMZ
 • Treinreis van Pyongyang naar Dandong
 • Vervoer in Dandong
 • 1 Overnachting in viersterrenhotel in Dandong o.b.v. tweepersoonskamer
 • Excursie in Dandong met Engelssprekende gids
 • Bezoek aan de Gebroken Brug (inclusief entreegeld á 30 rmb – rond € 4 – per persoon)
 • Vervoer naar de haven van Dandong
 • Boot Dandong – Sincheon op basis van vierpersoonscabine
 • Vervoer per bus Sincheon – Seoul
 • 2 Overnachtingen in driesterrenhotel in Seoul
 • Excursie naar de DMZ vanuit Seoul
 • Per bus naar Sokcho met excursies onderweg onder leiding van een Engelssprekende gids
 • 2 Overnachtingen in driesterrenhotel in Sokcho
 • Ochtendbezoek aan Seorak-san
 • Per bus naar Seoul
 • 1 overnachting in driesterrenhotel in Seoul
 • Vlucht Seoul – Amsterdam, mogelijk met overstap
 • Maaltijden:
  Volpension in Noord-Korea
  Ontbijt in de hotels in China en Zuid-Korea
 • Visum Noord-Korea ten bedrage van € 75

Bijkomend

 • Boekingskosten € 40 per boeking
 • Eventueel double-entry visum China (€ 195)
 • Verzenden paspoort per aangetekende post / koeriersdienst € 9 / € 19
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fooien € 100 per persoon (indicatie op basis van aanmelding van 10 reizigers)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Extra voorstellingen in Pyongyang (€ 20 – € 30 per voorstelling)
 • Entreeticket voor Mass Games (€ 100 – € 800)
 • Entreegeld fun fairs in Pyongyang (€ 2 entree + € 2 – € 5 per attractie)
 • Optioneel: lift Juchetoren € 5 + lift Triomfboog € 3
 • Huur (rol)schaatsen (€ 3 per keer)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals extra drankjes & souvenris

Voorwaarden

Kijk ook bij onze reis- en boekingsvoorwaarden.

Prijzen gelden per persoon. We bieden je de mogelijkheid om de reis te boeken op indeling als je een boeking maakt voor één persoon. Je slaapt dan met een medereiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 10. Het maximum aantal deelnemers is 16.

Doorgang van de reis wordt uiterlijk een maand van te voren bepaald.

Houd er rekening mee dat het programma in Noord-Korea altijd kan wijzigen. Hier hebben wij geen invloed op.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Noord-Korea een gastvrij land. Wel zijn er speciale regels waaraan je je dient te houden. We zullen je voorafgaand aan de reis hier uitgebreid over informeren.

Ben je journalist of professioneel fotograaf? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van een reis naar Noord-Korea.

 

Hotel in Pyongyang

Je verblijft in één van de beste hotels van het land, in het centrum van Pyongyang. In het hotel zijn allerlei faciliteiten aanwezig. Je kunt e-mail versturen (maar niet ontvangen), internationaal telefoneren, er zijn (souvenir)winkels en diverse mogelijkheden voor vermaak.

   


Hotel in Keasong

Je slaapt in Kaesong in een traditionele herberg, helemaal in traditionele stijl.

   

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven