Groepsreis Victory day 20 t/m 28 juli 2020

Boek nu deze rondreis
 • Noord-Korea
 • 9 dagen
 • 2190

Join-inreis: klein groepje gelijkgestemde reizigers.

Victory Day Noord-Korea

Op 27 juli 2020 viert Noord-Korea de wapenstilstand die een einde maakte aan de Koreaanse oorlog. Deze feestdag wordt in Noord-Korea Victory Day genoemd.

Je viert feest samen met de inwoners van Pyongyang. Een feestdag in Noord-Korea is altijd speciaal om mee te maken. Mensen genieten van een gezellige vrije dag en ondernemen samen activiteiten zoals gezamenlijke dansen en picknicks. Het is bijzonder om deel uit te maken van de ontspannen sfeer.

Rondreis door Noord-Korea

Met deze reis zie je niet alleen de hoogtepunten rond Pyongyang maar trek je ook verder het land in. Je reist naar de oostkust, waar je aan een prachtig strand verblijft en je een ochtend heerlijk kunt relaxen aan het strand in Hamhung. Je maakt kennis met een Noord-Koreaanse zomerkamp tijdens je bezoek aan het Songdowon International Children’s Camp in Wonsan. Ook ga je naar het zuiden, waar je op de zwaarstbewaakte grens ter wereld staat; de grens tussen Noord- en Zuid-Korea.

Je maakt ook kennis met het culturele leven in Noord-Korea. Je ziet kunstenaars aan het werk en bezoekt een voorstelling van getalenteerde kinderen.

Een bezoek aan het mausoleum van de leiders mag niet ontbreken. Bijzonder is dat je een fietstocht door Pyongyang maakt! Je hebt op deze manier veel meer contact met je omgeving dan puur vanuit de bus.

Kortom, dit is een heel afwisselende reis, die je op een bijzondere manier laat kennis maken met Noord-Korea en haar inwoners.

Periode en prijzen

Reisdata: 20 juli t/m 28 juli 2020

De Noord-Korea rondreis start en eindigt in Beijing. Je kunt hier zelf naartoe reizen, maar wij kunnen dit ook voor je organiseren.

Prijs 2-4 deelnemers: € 2.349 per persoon
Prijs 5-9 deelnemers: € 2.190 per persoon

Cadeau bij boeking

Boek deze reis en ontvang het prachtige fotoboek “The North Koreans” ter waarde van € 39,50 cadeau.

De uitgave bevat maar liefst 350 kleurenfoto’s die je een unieke inkijk geven in het dagelijks leven van Noord-Koreanen. Zie voorwaarden.

Programma in ‘t kort

20-jul Beijing, verblijf courtyardhotel
21-jul Per Air Koryo vlucht naar Pyongyang
22-jul Pyongyang rondleiding – naar Wonsan, verblijf Kalma resort
23-jul Wonsan – Hamhung, verblijf in luxe strandhotel
24-jul Hamhung – Masikryong skihotel
25-jul Masikryong – Pyongyang
26-jul Pyongyang – Kaesong
27-jul VICTORY DAY, Kaseong – Pyongyang
28-jul Pyongyang – Beijing: per Air Koryo vlucht

Join-inreis

Dit is een join-inreis. Dat betekent dat je je aansluit bij een klein groepje medereizigers. De reis wordt begeleid door lokale gidsen.

Voordat de reis begint

Voorafgaand aan de reis krijg je de gelegenheid om kennis te maken met je medereizigers. We organiseren een voorbereidingsavond op ons kantoor in Hilversum. Tijdens deze avond kun je kennismaken met je medereizigers (en andere Noord-Korea reizigers) en krijg je uitgebreide informatie over de reis.

Dag-tot-dag-programma Join-inreis Victory Day

Hier lees je het uitgebreide programma van de reis. Bij de titelomschrijving voor iedere dag wordt aangegeven welke maaltijden die dag zijn inbegrepen.

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner

Deze reis start en eindigt in Beijing. Je kunt op eigen gelegenheid naar Beijing reizen maar wij kunnen je hier ook bij helpen. Wanneer je graag nog wat eerder naar Beijing wenst af te reizen, kunnen we uiteraard ook het hotelverblijf voor je verlengen en excursies voor je regelen. Laat het ons weten.


Dag 1 Beijing

De reis start in Beijing. Wanneer je op de moderne luchthaven van de Chinese hoofdstad landt, ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. Optioneel regelen wij een privétransfer voor je.

Hutongs van Beijing

Courtyard hotel Beijing Groepsreis Victory Day Your PlanetHet hotel is gelegen in één van de oude hutongwijken die Beijing nog rijk is. Je overnacht in een karakteristiek courtyardhotel, dat helemaal de sfeer ademt van het oude China.

Je kunt de tijd nemen om te acclimatiseren; je bent vrij om vandaag je eigen plan te trekken.

Het traditionele Beijing

De hutongs zijn het domein van de fietsers, riksja’s en voetgangers. Je vindt er leuke winkeltjes, restaurantjes en het echte straatleven van Beijing. Kinderen spelen op straat, vrouwen hangen buiten de was op en kletsen met elkaar op de stoep en mannen spelen spelletjes in de schaduw van een boom.


Dag 2 Beijing – Pyongyang (O, D)

Na het ontbijt word je samen met je medereizigers naar de luchthaven gebracht. Je vliegt met Air Koryo naar Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea.

Air Koryo groepsreis Victory Day Your PlanetVliegen met Air Koryo

In het vliegtuig begint de Noord-Korea ervaring eigenlijk al. Door de luidsprekers klinkt revolutionaire operamuziek en de purser is niet te beroerd om vast wat toeristische informatie over Noord-Korea te verschaffen.

Met een exemplaar van de Pyongyang Times die je in het vliegtuig kunt krijgen, heb je vast je eerste souvenir binnen.

Welkom in Pyongyang

www.jouwnoordkoreareis.nl_Mansudae_Grand_Monument_Standbeeld_Kim Il Sung_ en_Kim Jong IlBij aankomst in Pyongyang, word je opgewacht door de Noord-Koreaanse gidsen. Zij zullen je de komende dagen begeleiden.

Je begint je verblijf in Noord-Korea met een bezoek aan Mansudae Grand Monument. Als gast van het land is het gebruikelijk om een bloemetje te leggen voor de reusachtige standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il. Hoewel Kim Il Sung niet meer leeft is hij nog steeds officieel president van Noord-Korea en wordt hij aanbeden door de bevolking.

Vlakbij vind je tevens het standbeeld van Chollima, een mythisch gevleugeld paard dat zich met grote snelheid kan voortbewegen. Toen na de Koreaanse oorlog Pyongyang opnieuw opgebouwd moest worden, werden de organisatoren geprezen dat ze bouwden met “Chollima snelheid”.

Je bezoekt het immense Kim Il Sung Plein met het uitzicht op het gigantische Grand People’s Study House.

Kim Il Sung plein en de Juchetoren

In de Foreign language Book Shop kun je de eerste souvenirs inslaan. Er worden hier handgeschilderde posters verkocht en natuurlijk de boeken van de hand van Kim Il Sung en Kim Jong Il.

Voordat je naar je hotel rijdt, maak je een stop bij de Triomfboog waar je optioneel de lift naar boven kunt nemen (€ 3 persoon) voor je eerste uitzicht over Pyongyang. De boog is gebouwd om de overwinning op de Japanners aan het einde van de tweede wereldoorlog te herdenken. Het enorme gebouw doet denken aan de Triomfboog in Parijs, maar de gidsen zullen je weten te vertellen dat de Noord-Koreaanse toch echt een paar meter hoger is.

Je hotel

Je verblijft in Pyongyang in het beste hotel van de stad. Naar Nederlandse maatstaven kun je het vergelijken met een viersterrenhotel. De kamers zijn netjes en functioneel. In het hotel bevinden zich diverse bars en een theehuis. Je kunt hier ’s avonds een drankje drinken en andere hotelgasten ontmoeten.

Pretpark

Na het avondeten heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Kaeson Fun Fair. De ritjes zijn allemaal hypermodern, dus je kunt met een gerust hart de achtbaan instappen.

Rondlopen op de kermis van Pyongyang


Dag 3 Rondleiding Pyongyang en door naar Wonsan (O, L, D)

Engelse les in Pyongyang

Je keert terug naar imposante bouwwerk dat aan het hoofd van het Kim Il Sung plain staat, de Grand People’s Study House. Het fungeert als bibliotheek en volksuniversiteit. Veel mensen leren hier naast hun werk een buitenlandse taal. Met een beetje geluk kun je kennismaken met Noord-Koreanen die in een Engelse les zitten.

Engelse les volksbibliotheek

Geboortehuis Kim Il Sung

Je brengt een bezoek aan het Mangyongdae Native House. Je ziet hier het eenvoudige geboortehuis van Kim Il Sung. Het lemen huis ligt op een heuvel aan de rand van Pyongyang en wordt als een heilige plek behandeld. Kim Il Sung stond al aan het roer van Noord-Korea toen de wapenstilstand werd getekend.

Supermarkt

Erg leuk is dat je een supermarkt kunt bezoeken in Pyongyang. Onder de groeiende middenklasse is deze supermarkt hartstikke populair. Ideaal om niet-toeristische souvenirs te kopen.

Met de Metro

Onder begeleiding van onze gidsen mag je een ritje met de Pyongyang metro maken. De stations zijn prachtig. Mozaïeken in heldere kleuren geven de stations een rijk aanzien.

Pyongyang metro

Volgens sommigen is de metro van Pyongyang nog mooier dan de beroemde metro van Moskou. Je reist langs maar liefst vijf stations.

Naar Wonsan Kalma resort

Na de lunch vertrek je naar de oostkust. Het is ongeveer vier uur rijden naar Wonsan. Onderweg zie je veel van Noord-Korea’s bergachtige landschap.

Je checkt in in één van Noord-Korea’s meest recente prestigeprojecten, het luxe Kalma resort. Op het moment van schrijven is het hotel nog onder constructie, maar het belooft een prachtig complex te worden.

In ieder geval kun je hier genieten van een heerlijk zandstrand.


Dag 4: Wonsan en Hamhung

Wonsan

Wonsan is een havenstad. Er is een lange pier waar door de bewoners veel gebruik van wordt gemaakt. Je maakt een wandeling en veel hengelaars en mensen die krabbetjes en schelpdieren vangen.

In het Songdowon International Children’s Camp kun je Noord-Koreaanse (en soms zelfs buitenlandse!) kinderen ontmoeten die in Wonsan op kinderkamp zijn. De kinderen komen hier voor een 10-daags verblijf en zijn hier van alle gemakken voorzien. De kinderen kunnen hier van alles doen; allerlei sporten zoals leren boogschieten, bootje varen, vertier in de ‘game room’ of mariene biologie besturen in het aquarium.

Boogschieten Songdowon International Children's Camp

Hamhung

Vanaf Wonsan is het zo’n tweeënhalf uur rijden naar Hamhung. Dit is de tweede stad in Noord-Korea en staat bekend om haar mooie stranden en de vele fabrieken.

Als eerste bezoek je in Hamhung de Tonghungsan heuvel. Bovenop prijkt het standbeeld van President Kim Il Sung. Vanaf de heuvel heb je ook een mooi zicht over de stad Hamhung.

Je krijgt vandaag meer te zien van Hamhung. Je ziet het Hamhung theater vanaf de buitenkant.

Kunstmestfabriek

Hoogtepunt is de Hungnam kunstmestfabriek. Wie van revolutionaire propagandekunst houdt kan zijn hart hier ophalen. Ook de grote antieke pompen die met veel geraas hun werk doen zijn prachtig om te zien.

Rondreis door Noord-Korea

Je brengt een bezoek aan het oude koninklijke paleis. In de veertiende eeuw was dit het leefpaleis van de oprichter van de Joseon dynasty.

Het oude Korea in Hamhung

Ontspanning aan het strand

Je checkt in in het hotel, gelegen aan een baai met een prachtig strand. Er is gelegenheid om te ontspannen en een duik te nemen in de zee. Soms zijn er Noord-Koreanen op het strand die in zijn voor een potje strandvolleybal. Wie het leuk vindt kan meedoen.

strand van Hamhung

Optioneel sluit je de dag af met een heerlijke (schelpen)barbecue op het strand.


Dag 5: Masikryong skiresort

De ochtend heb je de tijd om een heerlijk vervrissende duik in zee te nemen.

‘s Middags vertrek je naar Masikryong.

Ullim waterval

Tijd voor meer naturschoon. Vlakbij Masikryong wandel je naar de indrukwekkende Ullim waterval.

Masikryong

Masikryong kapper groepsreis Victory Day Your PlanetJe verblijft in het Masikryong skihotel. Dit is wederom één van de meest luxueuze hotels van Noord-Korea. Het internationaal controversiële skiresort werd in slechts tien maanden gebouwd. Ongelooflijk als je ziet hoe mooi het hotel is opgezet. De Noord-Koreanen spreken tegenwoordig zelfs van Masikryong-speed om uitdrukking te geven aan de kunde en het doorzettingsvermogen van de Noord-Koreaanse werkers en planners.

Je kunt met de skilift (€ 9) of de gondel (€ 13) naar boven voor een wandelingetje op de berg en een mooi uitzicht.

In het hotel  kun je gebruik maken de uitgebreide faciliteiten, zoals het zwembad, de spelruimtes, de karaokebar, enzovoorts. Je kunt zelfs je haar laten knippen in typisch Noord-Koreaanse coupe. Kosten hiervoor zijn op eigen gelegenheid.

Lobby skiresort Masikryong groepsreis Liberation Day Your Planet  Hotelkamer Masikryong groepsreis Victory Day Your Planet Olympisch zwembad Masikryong groepsreis Victory Day Your Planet

 

 

 

 


Dag 6  Pyongyang

Terug naar Pyongyang

Vanaf hier is het ongeveer drieënhalf uur terug rijden naar Pyongyang.

Oorlogsmuseum

In het indrukwekkende Victorious War Museum krijg je een les over wat ook wel de “Vergeten oorlog” wordt genoemd: de Koreaanse oorlog die zich begin jaren ’50 afspeelde. Je krijgt een beeld van de gruwelijkheden die zich toen hebben voltrokken en die bepalend zijn geweest voor de verdere ontwikkeling van Noord-Korea.

USS Pueblo groepsreis Victory Day Your PlanetJe zult ook een rondleiding krijgen op het Amerikaanse spionageschip de USS Pueblo. De Peublo werd tijdens de koude oorlog door de Noord-Koreanen ingenomen. Nu ligt het schip als een trofee in de rivier in Pyongyang.

Je krijgt een rondleiding op het schip en hoort het verhaal van de vangst en de gevolgen voor de Amerikaanse bemanning. Het voelt alsof je in een James Bond film zit, midden in de koude oorlog.

Juchetoren

Uiteraard bezoek je ook de Juchetoren, één van de meest opvallende monumenten in de stad. Optioneel kun je met de lift naar boven voor een fenomenaal uitzicht over Pyongyang.


Dag 7 Pyongyang – Kaesong

Mausoleum van de leiders

Vandaag draag je je netste kleding want je bezoekt het Kumsusan Paleis van de Zon. Dit is het Mausoleum waar Kim Il Sung en Kim Jong Il liggen opgebaard. Het geldt als de heiligste plek in Noord-Korea. Het is indrukwekkend om te zien hoe de Noord-Koreanen een bezoek aan het mausoleum bijna als een bedevaart beschouwen.

Kumsusan Sun Palace

Naar Kaesong, zuidelijke koningsstad

Het is ongeveer tweeënhalf uur rijden naar Kaesong.

Het oude Korea

In Kaesong ga je terug in de tijd. Je bezoekt het Koryo History Museum, een antieke universiteit, opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de confuciaanse leer. Op de binnenplaats van de oude universiteit, onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling.

In het Kaesong Koryo History musem

Bij de postzegelwinkel kun je naast postzegels ook prachtige postkaarten kopen met revolutionaire afbeeldingen.

Koningsgraven

Tijdens de Koryodynastie was Kaesong de hoodstad van Korea. De koningen uit die tijd zijn begraven in de heuvels vlakbij de stad. De graven zijn door UNESCO uitgeroepen als werelderfgoed.

Koningsgraf UNESCO Noord-Korea

Je verblijft in Kaesong in een traditioneel Koreaans hotel. Je slaapt op een matras op de grond.


Dag 8 Pyongyang – viering van Victory Day (27 juli)

Vandaag is een nationale feestdag. Op 27 juli 1953 werd de wapenstilstand tussen Noord- en Zuid-Korea getekend. In Noord-Korea wordt dit gevierd als Victory Day.

Je maakt deze feestdag is twee verschillende plaatsen mee.

Ochtendwandeling door Kaesong

Vanaf je hotel maak je een wandelingtje naar de Chanamsan heuvel. Kaesong zal vrolijk zijn aangekleed en veel mensen zullen op de been zijn.

Ochtendwandeling Kaesong

Bezoek aan de grens

De reis gaat verder naar het dorp Panmunjom dat een heel speciale betekenis heeft gekregen doordat het op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea ligt. Tussen Noord- en Zuid-Korea geldt een staakt-het-vuren sinds de oorlog in de jaren ’50 die het land in tweeën opdeelde. Er is nooit een officieel vredesakkoord tot stand gekomen. De grens is één van de zwaarst bewaakte ter wereld; aan de Zuid-Koreaanse zijde zijn nog steeds Amerikaanse soldaten die de Zuid-Koreanen ondersteunen.

Tussen Noord- en Zuid-Korea ligt een strook niemandsland, de De-Militarized Zone (DMZ). Onder begeleiding van Noord-Koreaanse soldaten bezoek je de DMZ.

Precies op de grens staan militaire barakken van Noord-Korea en van Zuid-Korea waar in het verleden onderhandelingen hebben plaats gevonden. Afhankelijk van de omstandigheden van dat moment, kan het mogelijk zijn om de belangrijkste barak van binnen te bekijken en aan de tafel te zitten waar de onderhandelingen plaatsvonden. De tafel staat precies op de grens tussen en Noord en Zuid en als je er een rondje omheen loopt betreedt je dus Zuid-Koreaans grondgebied.

Grens Noord- en Zuid-Korea

Terug naar Pyongyang

Je rijdt weer terug naar Pyongyang. Als je Pyongyang binnenrijdt maak je een korte stop voor het Monument voor de Hereniging, één van Noord-Korea’s mooiste monumenten.

Monument voor hereniging Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl

Feestelijkheden in de stad

´s Middags ben je getuige van een groots dansfestijn. Op een plein in de stad voeren mensen, gekleed in traditionele dracht, Koreaanse dansen uit. Natuurlijk neem je hier ook een kijkje. Je hebt best kans dat je wordt uitgenodigd om een dansje mee te doen.

mass dance feestdag Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nl

Je maakt vandaag ook een wandeling door de hypermoderne Ryongmyong Street.

‘s Avonds is er gelegenheid om een Noord-Koreaans biertje te proeven in de Taedonggang of Rakwon microbrouwerij. Dit zijn Pyongyang’s hipste bars.


Dag 9 Pyongyang – Beijing

Vandaag neem je afscheid van Noord-Korea. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht waar je op de vlucht naar Beijing met Air Koryo stapt. De reis eindigt in Beijing.

Uiteraard kunnen wij je helpen bij een verder verblijf in Beijing of naar andere plaatsen in China.

Houd er voor het vervolg van je reis rekening mee dat de vlucht vertraagd kan zijn. Als je meteen naar huis of verder wilt reizen, adviseren we je om een vlucht te boeken met vertrek ‘s avonds.


 

 

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. Vandaar dat er veel is inbegrepen.
Je kunt ook rekenen op een sfeervol, authentiek hutonghotel in Beijing. Dat betekent dat je slaapt in een comfortabel hotel, in een historische Chinese woning, op een goede locatie.

Prijzen

Prijs per persoon
€ 2349 bij 2-4 deelnemers
€ 2190 bij 6-9 deelnemers

Eenpersoonskamertoeslag
€ 325
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • Accommodatie China in karakteristiek courtyardhotel
 • Transfer naar de luchthaven van Beijing op dag 2
 • Retourvlucht Beijing – Pyongyang met Air Koryo
 • Twee lokale gidsen in Noord Korea
 • In Noord-Korea volledig begeleid excursieprogramma
 • Lokaal vervoer in Noord-Korea met (mini)bus of auto
 • Accommodatie Noord-Korea in diverse (luxe)hotels o.b.v. tweepersoonskamer
 • Entreegelden voor DMZ
 • Maaltijden:
  • Volpension in Noord-Korea
  • Ontbijt in het hotel in Beijing
 • Onbeperkt mineraalwaterflesjes
 • Visum Noord-Korea t.w.v. € 75

Bijkomend

 • Intercontinentale retourvlucht naar Beijing
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel in Beijing
 • Boekingskosten € 40 per boeking
 • Eventueel Double-entry visum China (€ 195)*
 • Verzenden paspoort per aangetekende post € 9 / koeriersdienst  € 19
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fooien € 50 per persoon (indicatie op basis van aanmelding van 4 reizigers)
 • Entreegeld fun fair in Pyongyang (€ 2 entree p.p. + € 2 – € 5 per attractie)
 • Optioneel: lift Juchetoren € 5 p.p. + lift Triomfboog € 3 p.p.
 • Optioneel: skilift € 9 p.p. of skigondel € 15,- p.p.
 • Voor activiteiten in het Masikryonghotel betaal je ter plaatse een bedrag (€ 5 – € 15)
 • Huur (rol)schaatsen (€ 3 p.p.)
 • Entreegeld pier Wonsan (€ 1 p.p.)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals extra drankjes & souvernirs

* voor deze reis kan er ook twee keer een gratis 24/48/72/144-uurs visum op Beijing luchthaven worden aangevraagd.

Voorwaarden

Prijzen gelden per persoon. We bieden je de mogelijkheid om de reis te boeken op indeling als je een boeking maakt voor één persoon. Je slaapt dan met een medereiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 2. Het maximum aantal deelnemers is 9. Uiterlijk een maand voor vertrek wordt bepaald of de reis doorgaat.

Deze reis is open voor alle EU nationaliteiten. Heb je een andere nationaliteit, neem dan eerst contact met ons op. Werk je als journalist, publicist of fotograaf neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor deelname.

Neem ook een kijkje bij veelgestelde vragen over join-inreis.

 

Hotel in Pyongyang

Je verblijft in één van de beste hotels van het land, in het centrum van Pyongyang. In het hotel zijn allerlei faciliteiten aanwezig. Je kunt e-mail versturen (maar niet ontvangen), internationaal telefoneren, er zijn (souvenir)winkels en diverse mogelijkheden voor vermaak.

Hotelkamer Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nlUitzicht hotel in Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nl

 

 

 

 

 

Hotel in Hamhung

Aan de oostkust verblijf  je in het beste hotel van deze omgeving. Het hotel beschikt ook over een zwembad.

hotel in Hamhung www.jouwnoordkoreareis.nlHotelkamer in Hamhung www.jouwnoordkoreareis.nl

 

 

 

 

 

Masikryong Ski Resort

Laat je onderdompelen in de luxe van dit resort. Breng een bezoek aan de kapper of trek een baantje in het zwembad voor de ontspanning.

Masikryrong ski resport www.jouwnoordkoreareis.nl

Hotelkamer Masikryong www.jouwnoordkoreareis.nl

 

 

 

 

 

Folk hotel in Keasong

Je verblijft in Kaesong in een traditioneel Koreaans hotel. Je slaapt op een matras op de grond.

Binnenplaats traditioneel hotel in Kaesong in Noord-Korea

Kamer traditioneel hotel in Kaesong in Noord-Korea

 

 

 

 

 

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven