Groepsreis Liberation Day 5 t/m 16 augustus 2019

Boek nu deze rondreis
 • Noord-Korea
 • 12 dagen
 • 2.278

Join-inreis: klein groepje gelijkgestemde reizigers.

Rondreis Noord-Korea

Je ziet met deze rondreis door Noord-Korea niet alleen de “standaard” plekken, maar je doet ook een aantal heel bijzondere en actieve dingen.

Introductie met Noord-Korea in Dandong

Ook leuk is dat je hier de Chinese muur opgaat. Je maakt een prachtige wandeling naar het hoogste punt van de muur hier. De piek bevindt zich bovenop op een rots.

Natuurwandeling Mt. Myohyang

Naast je bezoek aan de indrukwekkende vriendschaphallen met de meest bizarre cadeaus die de leiders van Noord-Korea hebben ontvangen, krijg je ook een prachtige indruk van de natuur in Mt. Myohyang. Je maakt een flinke wandeling naar boven in de Manphok vallei waar je wordt getrakteerd op prachtige watervallen en vergezichten.

Surfen in Hamhung

Voor het eerst dit jaar hebben we ook de gelegenheid voor bezoekers om te gaan surfen aan de oostkust van Noord-Korea.

Kumsusan Palace of the Sun

Een bezoek aan het mausoleum van de eeuwige president van Noord-Korea; Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jung Il is een echte must-see.

Liberation Day

Je eindigt je Noord-Korea avontuur met een feestdag, als een kers op de taart. Tijdens Bevrijdingsdag (Liberation Day) op 15 augustus zijn veel mensen met elkaar aan het picknicken en dansen. Wie weet word je uitgenodigd om mee te doen.

Periode en prijzen

Reisdata: 5 augustus t/m 16 augustus 2019

De Noord-Korea rondreis start en eindigt in Beijing. Je kunt hier zelf naartoe reizen, maar wij kunnen dit ook voor je organiseren.

Prijs: De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Bij 4 – 5 deelnemers: € 2.398,- per persoon
Bij 6 – 9 deelnemers: € 2.278,- per persoon

Aanmeldingen:

Neem ook een kijkje bij veelgestelde vragen join-inreis.

Reisprogramma in ‘t kort

5-aug Beijing
6-aug Nachttrein Beijing – Dandong
7-aug Dandong
8-aug Trein Dandong – Pyongyang
9-aug Pyongyang 
10-aug
Mt. Myohyang
11-aug Pyongyang
12-aug
 Keasong & DMZ
13-aug Pyongyang – Wonsan
14-aug Hamhung
15-aug LIBERATION DAY
16-aug Pyongyang – Beijing met Air Koryo

Join-inreis

Dit is een join-in reis. Dat betekent dat je je aansluit bij een klein groepje. Er reist geen Nederlandse reisbegeleider mee. De groep wordt in Noord-Korea begeleid door twee lokale gidsen en een chauffeur.

Voordat de reis begint

Voorafgaand aan de reis krijg je de gelegenheid om kennis te maken met je medereizigers. We organiseren een voorbereidingsavond in Hilversum. Tijdens deze avond kun je kennismaken met je medereizigers (en andere Noord-Korea reizigers) en krijg je uitgebreide informatie over de reis.

Naar Beijing

De reis start in Beijing. Wij kunnen je helpen bij het organiseren van je reis hiernaartoe maar als je het liever zelf doet is dat ook prima.


Dag 1 Beijing

Courtyard hotel Beijing Groepsreis Victory Day Your PlanetSlapen in de hutongs van Beijing

We regelen een karakteristiek courtyardhotel (met binnenhof) voor je, dat helemaal de sfeer ademt van het oude China. Hier heb je de tijd om te acclimatiseren en ben je vrij om je eigen plan trekken. Eén nacht is hier inbegrepen in de reis maar we kunnen uiteraard hier meer nachten voor je boeken als je dat wilt.

Om kennis te maken met het oude Beijing kun je een ritje maken achterin een riksja die je door de hutongs rijdt. De hutongs zijn de oude, traditionele wijken van Beijing. De straten zijn vaak smal; in veel straatjes kunnen geen auto’s komen.

Dit is het domein van de fietsers, riksja’s en voetgangers. Je vindt er leuke winkeltjes, restaurantjes en het echte straatleven van Beijing. Kinderen spelen op straat, vrouwen hangen buiten de was op en kletsen met elkaar op de stoep en mannen spelen spelletjes in de schaduw van een boom.


Dag 2 Met de nachttrein naar Dandong (O)

Een vrije ochtend in Beijing

Bezoek vandaag bijvoorbeeld vroeg in de ochtend het Plein van de Hemelse Vrede en de daaraan gelegen Verboden Stad. Aan hetzelfde plein vind je ook het mausoleum van Mao. Een insiders-tip: vaak staat er een lange rij maar rij verloopt meestal heel snel.

Reizen met de nachttrein van Beijing naar Dandong

Mocht je geïnteresseerd zijn in wat minder bekende bezienswaardigheden in Beijing dan is een bezoek aan de Taoïstische tempel van de Witte Wolken een aanrader. Deze tempel wordt door de lokale Beijingers bezocht voor hun dagelijkse offers.

Per nachttrein naar Dandong

Na een goede nachtrust word je opgehaald bij het hotel en naar het treinstation gebracht.

Je reist met een nachttrein naar Dandong, de laatste Chinese stad voor de grens met Noord-Korea, gelegen aan de Yalurivier die China en Noord-Korea van elkaar scheidt. De volgende ochtend kom je in Dandong aan.


Dag 3 Op onderzoek uit in Dandong, Chinese grensstad (L,D)

In Dandong stap je uit de trein. Een Engelssprekende gids staat klaar om jou en je medereizigers op te vangen. Samen met de gids maak je een excursie naar de Gebroken Brug.

De Gebroken Brug van Dandong

De Gebroken Brug werd gebouwd door de Japanners. In de Koreaanse Oorlog werd de brug vernietigd door een bombardement van de Amerikanen, die daarmee de toevoer van Chinese soldaten probeerden te belemmeren.

Vandaag de dag steekt de Brug tot halverwege de rivier als een symbool voor de geslotenheid van Noord-Korea.

Chinese Muur

Je rijdt de stad uit richting de Chinese Muur, die hier al begon. Vanaf de Muur heb je uitzicht op Noord-Korea. Je maakt hier op je eigen tempo een wandeling over de Chinese Muur. Naderhand geniet je van een welverdiende lunch.

Terug op weg, bij een smal deel van de Yalurivier, dat de “One meter hop” genoemd wordt, komen we weer dicht bij Noord-Korea. Toch lijkt Noord-Korea zo vanaf de Chinese kant van het hek mijlen ver weg.

Je maakt een ook een boottochtje over de rivier en sluit de middag af met een gezamenlijk diner.

De Chinese Muur in de buurt van DandongHotel met uitzicht op Noord-Korea

Je slaapt in het beste hotel voor Noord-Korea-gangers. Vanuit je kamer heb je uitzicht op de spoorbrug naar Noord-Korea, de Gebroken Brug en natuurlijk de Noord-Koreaanse overzijde. In je kamer vind je een verrekijker waarmee je de eerste bewegingen aan de overzijde van de rivier kunt zien.

‘s Avonds kun je nog een wandeling langs de boulevard maken en alvast je eerste Noord-Koreaanse souvenir oppikken bij één van de straatverkopers.

Dandong Brug uitzicht op Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl


Dag 4 Naar Noord-Korea per trein (O,D)

Welkom in Noord-Korea

‘s Ochtends word je opgehaald en naar het station gebracht. Vandaag is het zover: je steekt de grens over naar Noord-Korea. De grensovergang is een hele beleving. De Noord-Koreaanse grenswachten dragen imposante petten en houden alles goed in de gaten.

Trein naar Noord-Korea

Vanuit de trein kun je de eerste blikken werpen op het Noord-Koreaanse platteland.

Aan het begin van de avond kom je aan op het station in Pyongyang. Voordat je naar het hotel rijdt, maak je een stop bij de Triomfboog die is gebouwd om de overwinning op de Japanners aan het einde van de tweede wereldoorlog te herdenken. Het enorme gebouw doet denken aan de Triomfboog in Parijs, maar de gidsen zullen je weten te vertellen dat de Noord-Koreaanse toch echt een paar meter hoger is. Optioneel kun je de lift naar boven nemen een eerste fenomenaal uitzicht over Pyongyang (€ 3 per persoon).

Je rijdt naar het hotel, gelegen in het centrum van Pyongyang.

Kermis

Na het diner staat er een flinke dosis vrolijkheid op het programma. Je gaat naar de Kaeson Fun Fair. Dit is een permanente kermis waar de jeugd graag komt om zich te vermaken. De kermis is een uitstekende plek om je te mengen tussen de locals, bijvoorbeeld in de botsauto’s.

In de achtbaan in Keason Fun Fair in Pyongyang


Dag 5 Rondleiding Pyongyang (O,L,D)

Mansudae Grand MonumentBloemen voor de leiders

Je start je bezoek zoals dat hoort in Noord-Korea met een eerbetuiging aan de overleden president Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il. De groep legt hier gezamenlijk een bloemetje voor de reusachtige standbeelden van de Grote Leider en de Geliefde Leider, bij het Mansudae Grand Monument. Bloemen kun je ter plekke kopen voor een paar Euro’s. Vlakbij het monument vind je een standbeeld van Chollima, een mythisch gevleugeld paard dat zich met grote snelheid kan voortbewegen.

Grote volksbibliotheek

Terug in Pyongyang bezoek je Grand People’s Study House ofwel de grote volksbibliotheek van Pyongyang met fantastisch uitzicht op het Kim Il Sung Plein. Hier krijg je ook een rondleiding. Hier word je getrakteerd op het beluisteren van Nederlandstalige muziek; want ja dat hebben ze ook in Noord-Korea. Maar ook kun je vaak even kijken bij een Engelse les, de studenten zullen jou ook even testen op je Engels.

Uitzicht over Pyongyang

Na het bezoek aan de grote Volksbibliotheek brengen de gidsen je naar de Juchetoren, gebouwd om de Juchefilosofie uit te dragen. Deze filosofie gaat ervan uit dat Noord-Korea zelfvoorzienend dient te zijn, onafhankelijk van anderen. Je kunt in de toren met de lift naar boven (€ 5) voor een magnifiek uitzicht over de stad.

Je bezoek ook het Monument voor de Oprichting van de Partij. Uiteraard bezoek je ook het Kim Il Sung plein, het grootste plein van het land. In de nabij gelegen Engelse boekenwinkel kun je mooie souvenirs kopen.

Uitzicht over Pyongyang

De Noord-Koreaanse kant van de oorlog

Na de lunch staat het pas vernieuwde Oorlogsmuseum op het programma. Kosten noch moeite zijn gespaard om je het Noord-Koreaanse verhaal van de Koreaanse oorlog (1950-1953) te laten zien. Deze oorlog is één van de bloedigste uit de geschiedenis en woedde tussen Noord-Korea, bijgestaan door China, en Zuid-Korea, gesteund door de VN.

USS Pueblo Noord-Korea

Je loopt door nagebouwde loopgraven, ziet kapotgeschoten Amerikaanse vliegtuigen en je krijgt een beeld van de oorlog in het panorama.

Je krijgt ook een rondleiding in de USS Pueblo, een Amerikaans spionageschip dat in de jaren ’60 is buitgemaakt door Noord-Korea. Als een oorlogstrofee wordt het schip tentoongesteld. Even stap je terug in de tijd naar die jaren van de koude oorlog als je een rondleiding krijgt over het schip.

Op weg naar Mt. Myohyang

Vervolgens vertrek je uit de stad op weg naar Mt. Myohyang, een schitterend natuurgebied ten noorden van Pyongyang. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. In Mt. Myohyang check je in in één van de beste hotels van het land, het Hyangsan hotel.


Dag 6 Mt. Myohyang

Cadeaupaleis

Je komt hier voor de International Friendship Exhibition, het beroemde cadeautjespaleis. Alle giften die President Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il ooit ontvingen vanuit het buitenland, worden hier tentoongesteld.

Je ziet in de Vriendschapshallen de gekste dingen; van een opgezette krokodil die een dienblad ophoudt, tot gepantserde treinstellen en limousines, giften van Stalin en Mao.

Natuurschoon en Boeddhistisch verleden

Je bezoekt hier ook de serene Bohyon tempel, een Boeddhistische tempel op de berg.

Boeddhistische Pohyon Tempel in Mt. Myohyang

Stevige wandeling Manphok Vallei

Je besluit de dag met een prachtige natuurwandeling in een gebied dat bekend staat als de vallei van de 10.000 watervallen. De wandeling heeft een pittige klim, zo’n 3 km. waarna je wordt getrakteerd op prachtige vergezichten en uiteraard de watervallen.

Bij Mt. Myohyang wandelen

Je rijdt naderhand terug naar Pyongyang.


Dag 7 Pyongyang Mausoleum van de Leiders + fietsen

Mausoleum van de Leiders

Na je rondleiding door de imponerende vriendschaphallen gisteren mag je de allerheiligste plek van het land bezoeken: het Mausoleum van President Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il.

Mausoleum Kim Il Sung Pyongyang Noord-Korea

Door Noord-Koreanen wordt de leiderverering beleefd als een religie en het Kumsusan Sun Palace, zoals het Mausoleum genoemd wordt, is daarin het heiligdom der heiligdommen.

Je kleedt je vandaag extra netjes. Heren worden verwacht in een overhemd met stropdas en nette schoenen en dames het liefst in een jurk of rok. Het mausoleumbezoek is echt een bijzondere ervaring.

De Noord-Koreanen hebben een uitzonderlijk gevoel voor dramatiek en weten het moment waarop je dan werkelijk oog in oog staat met het gebalsemde lichaam van de Eeuwige President, op te drijven tot een emotionele climax. Je ziet veel Noord-Koreanen een traantje laten.

Fietsen door Pyongyang

Als enige Nederlandse reisorganisatie kunnen we een fietsrit door Pyongyang voor je regelen met onze eigen fietsen. Je kunt erop rekenen dat je veel bekijks zult hebben van Noord-Koreanen. We spreken uit eigen ervaring wanneer we zeggen dat dit een unieke belevenis is, die je nooit meer vergeet.

Op naar het zuiden

Je rijdt in ongeveer 2,5 uur naar het zuiden van het land richting Kaesong, de oude Koningsstad in de tijd van de Koryo dynastie. De stad ligt vlakbij de grens met Zuid-Korea. In Kaesong komt het oude Korea weer tot leven. Je bezoekt het graf van Koning Kongmin. De grafheuvel en het monument erom heen behoren tot UNESCO werelderfgoed.

Binnenhof traditionele herberg Kaesong www.jouwnoordkoreareis.nlKarakteristiek volkshotel in Kaesong

Je slaapt in Kaesong in oude sferen, in het Korean Folk hotel. Dit is een herberg die nog van vóór de Koreaanse oorlog stamt.

Je slaapt in een kamer die aan een binnenhofje ligt. Je bed is een mat op de grond, vergelijkbaar met Japanse tatamimatten.

Houd er rekening mee dat hier niet altijd warm water beschikbaar is.


Dag 8 Keasong & DMZ, terug naar Pyongyang (O,L,D)

Wandelen in Kaesong

Je start de dag met een wandeling door de straten van Kaesong. In de ochtendspits (van fietsers) wandel je langs de oude huizen. Hier en daar kun je een steegje inkijken en zie je hoe het leven zich daar voltrekt. Je wandelt naar de Nam poort, de oude zuidelijke toegangspoort voor de stad.

Je beklimt de Chanamsan heuvel, waar bovenop een gigantisch standbeeld van president Kim Il Sung prijkt. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht over heel Kaesong.

Bij de Sonjuk brug krijg je het verhaal te horen van een nobele strijder die zijn eigen leven opofferde uit loyaliteit voor zijn koning, een thema dat in het huidige Noord-Korea ook gewaardeerd wordt.

Oude tijden herleven

Lunch in Kaesong

In Kaesong bezoek je het Koryo History Museum, dat is gevestigd in een antieke universiteit, opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de confuciaanse leer. Op de binnenplaats, onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling.

Je komt ook bij de postzegelwinkel, de beste plek om postkaarten en postzegels te kopen.

Grens met Zuid-Korea

Foto nemen van de DMZ bij Kaesong Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nlJe rijdt naar de DMZ. Tussen Noord- en Zuid-Korea bevindt zich een strook niemandsland, de DeMilitarized Zone, oftewel DMZ.

Je krijgt een rondleiding van een militair die je meeneemt naar de plek waar het staakt het vuren werd getekend dat in 1953 een eind maakte aan de gevechten tussen de twee Korea’s. Je kunt de ondertekende overeenkomst zien liggen. Je ziet ook de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea.

Terug naar Pyongyang

Na de lunch rijd je in ongeveer 2,5 uur terug naar Pyongyang. Voor dat je Pyongyang inrijdt maak je nog een stop bij het Grand Monument for the Three Charters of the Reunification.

June middle School

In Pyongyang zie je het voortgezet onderwijs tijdens een bezoek aan June middle school. Je krijgt een rondleiding door de school en ziet hoe de kinderen les krijgen. Na afloop staat je een indrukwekkend optreden te wachten.

Optioneel kun je ‘s avonds met elkaar bowlen, een populaire bezigheid voor de middenklasse van Pyongyang en een ontspannen manier om je gidsen weer iets beter te leren kennen.


Dag 9 Wonsan en Hamhung

Op weg naar het oosten

Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken voor een hobbelige rit richting het oosten. Onderweg krijg je een goed beeld van hoe het grootste deel van Noord-Korea eruit ziet: een bergachtig landschap, waarin op ieder plekje waar het mogelijk is landbouw bedreven wordt. Je maakt een stop onderweg op een mooie plek, bij het Sinphyong Tea House.

Wandelen in Wonsan

Het is altijd druk met mensen op de visserspier van Wonsan. Je maakt een wandeling over de pier die verbonden is met het Jangdok eiland. Vanaf dat punt heb je een mooi uitzicht op de haven van Wonsan. Je wandelt ook over het centrale Wonsan plein.

Songdowon School Children’s camp

Je krijgt een rondleiding in het Songdowon School Children’s camp. Een zomerkamp waar Noord-Koreaanse én buitenlandse kinderen hun hier vakantie vieren.

Songdowon strand Wonsan Join-in fietsreis Your Planet

Naar Hamhung

Na een lunch van vers zeebanket rijd je door naar Hamhung, de tweede stad van Noord-Korea.

De route is mooi. Het is ongeveer twee uur rijden. Hamhung is nog niet zo lang geleden opengesteld voor buitenlanders. Je zult ook merken dat veel inwoners van Hamhung nog nooit eerder een buitenlander hebben gezien.

Je verblijft in Hamhung in één van de beste hotels van Noord-Korea, dat zijn vijf sterren waard is.


Dag 10 Relaxen in de ochtend en rondleiding Hamhung

Relaxen aan het strand

Er is vandaag een ontspannen ochtend ingepland aan het strand.

Het hotel ligt in een idyllische baai met een prachtig strand. In de zomer is het hier heerlijk toeven. Je kunt zwemmen in de zee of je vermaken in het hotel.

Optioneel: surfen

In de ochtend is er tijd om te zwemmen of te surfen. Alle surf benodigdheden zoals een wetsuit en surfplank zijn hier aanwezig. Optioneel kun je deze huren voor de ochtend.

Surfen in Hamhung, Noord-KoreaHet Korea van vóór de revolutie

In de middag word je rondgeleid door Hamhung. Je bezoekt het oude koninklijke paleis, dat stamt uit de Ri dynastie. Hamhung kent een koninklijke geschiedenis, zijnde de geboorteplaats van één van de belangrijkste koningen van Korea.

Mooie plekjes in Hamhung

Je ziet ook het Grand Theatre, een enorm theater. Iets verderop bezoek je een heuvel met de standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad.

Luxe en weelde in Masikryong

Je volgende doel is het Masikryong skiresort. Dit is het paradepaardje van het toerisme in Noord-Korea.

Je kunt hier koffie krijgen van vers gemalen bonen, je haar laten knippen volgens de laatste Noord-Koreaanse mode, een potje biljart spelen of een duik nemen in het Olympische zwembad.


Dag 11 Pyongyang – viering van bevrijdingsdag

Vroeg in de ochtend rijd je terug naar Pyongyang. Vandaag is een nationale feestdag in Noord-Korea. Op 15 augustus wordt de bevrijding van de Japanse bezetting gevierd. Natuurlijk staat de gehele planning voor vandaag in het teken van de festiviteiten.

Ullim waterval

Voordat je in Pyongyang aankomt maak je nog een stop bij een prachtige plek, de Ullim waterval. Dit is ook voor Koreanen een geliefde spot voor een wandeling en picknick.

Geboortehuis

Terug in Pyongyang start je met een bezoek aan het Mangyongdae Native House. Hier zie je het eenvoudige geboortehuis van Kim Il Sung. Het lemen huis ligt op een heuvel aan de rand van Pyongyang en wordt als een heilige plek beschouwd.

Feestelijkheden in de parken

Picknicken in het park

De meeste mensen vieren vandaag een vrije dag. De inwoners van Pyongyang zullen vooral in de parken te vinden zijn. Er hangt vandaag echt een soort Koningsdagsfeer. Mensen picknicken, zingen met elkaar, dansen of doen spelletjes.

Ritje met de metro

Als echte inwoner van Pyongyang maak je vandaag ook een ritje met de Pyongyang Metro. Diep onder de grond zie je prachtige metrostations met kroonluchters en mozaïeken.

Pyongyang metro Noord-Korea Join-in fietsreis Your Planet

Speciale voorstellingen

‘s Middags kun je getuige zijn van een groots dansfestijn (als het wordt opgevoerd). Een grote groep studenten komt dan samen op één van de pleinen in de stad om volksdansen op te voeren. De jongens zijn strak in het pak en de meiden dragen prachtige, felgekleurde traditioneel Koreaanse jurken. Natuurlijk neem je hier ook een kijkje. Je hebt best kans dat je wordt uitgenodigd om een dansje mee te doen.

Indien er vandaag speciale voorstellingen gehouden worden, dan krijg je de mogelijkheid om hier naartoe te gaan. Houd er rekening mee dat hier extra voor betaald dient te worden. Het bedrag is afhankelijk van het soort voorstelling maar zal waarschijnlijk rond € 30 per persoon liggen.

noord-korea-reis

Ryomyong Street

Als laatste stop van deze trip bezoek je het pasgeopende (2017) Ryomyong Street met haar prachtige, Koreaanse archtectuur in de kleuren groen en licht rood. Je maakt hier een wandeling tussen de hoge gebouwen. Het is een drukke straat waar veel Noord-Koreanen wonen. De gebouwen zijn gebouwd voor de professoren en medewerkers van de Kim Il Sung universtiteit.

Moderne gebouwen in Ryomyong Street in Pyongyang Noord-Korea

Afsluiting in de brouwerij van het Koryo hotel

Na een verbouwing in het Koryo hotel afgelopen jaar heeft het Koryo hotel een eigen bierbrouwerij. Op je laatste avond geniet je hier van een drankje samen met je gidsen. Optioneel kun je nog naar één van de andere bierbrouwerijen in de stad.


Dag 9: Terug naar China

Met Air Koryo naar Beijing

‘s Ochtends vroeg wordt je met je medereizigers opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Pyongyang gebracht. Je neemt afscheid van de Noord-Koreaanse gidsen en chauffeur waarmee je je rondreis door Noord-Korea hebt gemaakt. Met Air Koryo vlieg je naar Beijing.

Aankomst Beijing

Je komt aan het begin van de middag aan in Beijing. Je kunt nu op eigen gelegenheid verder reizen. Wij kunnen je ook helpen met een hotel en eventueel met excursies. We boeken ook graag de vlucht huiswaarts voor je. Als je dat liever zelf doet is dat ook prima.

Einde van de reis

Als je vandaag wilt doorvliegen naar huis of naar een andere bestemming, dan raden we je aan om niet al in de middag of het begin van de avond terug te vliegen. Het kan voorkomen dat de vlucht uit Pyongyang vertraagd is. Houdt hier dus rekening mee bij je planning. Voor een intercontinentale vlucht raden we je aan om eerst nog een nacht in Beijing te besteden of echt pas rond middernacht huiswaarts te vliegen.

 

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. Vandaar dat er veel is inbegrepen.
Je kunt ook rekenen op een supersfeervol, authentiek hutonghotel in Beijing. Dat betekent dat je slaapt in een comfortabel hotel, in een historische Chinese woning, op een goede locatie.

Prijzen

Prijs per persoon
€ 2.398 bij 4-5 deelnemers
€ 2.278 bij 6-9 deelnemers

Eenpersoonskamertoeslag
€ 405
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • 1 Nacht verblijf in courtyardhotel in Beijing o.b.v. tweepersoonskamer
 • Vervoer naar het treinstation van Beijing op dag 2
 • Nachttrein van Beijing naar Dandong in softsleeper klasse
 • Ontvangst Dandong door Engelssprekende gids
 • Bezoek in Dandong aan de Gebroken Brug, Chinese Muur en speedboottocht over Yalu rivier (inclusief entreegeld á 190 rmb – rond € 24 – per persoon)
 • 1 Nacht verblijf in viersterrenhotel in Dandong o.b.v. tweepersoonskamer
 • Treinreis Dandong – Pyongyang in de hardsleeper klasse
 • 2 Lokale Engelssprekende gidsen in Noord Korea
 • In Noord-Korea volledig begeleid excursieprogramma
 • Accommodatie Noord-Korea in diverse (luxe)hotels o.b.v. tweepersoonskamer
 • Lokaal vervoer in Noord-Korea met (mini)bus
 • Onbeperkt mineraalwaterflesjes
 • Entreegeld DMZ
 • Vlucht Beijing – Pyongyang met Air Koryo
 • Maaltijden:
  Volpension in Noord-Korea
  Ontbijt in de hotels in China
  Lunch en diner in Dandong
 • Visum Noord-Korea ten bedrage van € 75

Bijkomend

 • Retourvlucht naar Beijing
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel in Beijing
 • Boekingskosten € 20 per persoon
 • Eventueel double-entry visum China (€ 174)
 • Verzenden paspoort per aangetekende post / koeriersdienst € 8 / € 19
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fooien € 70 per persoon (indicatie op basis van aanmelding van 4 reizigers)
 • Niet genoemde maaltijden, maaltijden in de trein
 • Extra voorstellingen in Pyongyang (€ 20 – € 30 per voorstelling)
 • Entreegeld fun fairs in Pyongyang (€ 2 entree + € 2 – € 5 per attractie)
 • Optioneel: lift Juchetoren € 5 + lift Triomfboog € 3 per persoon
 • Huur (rol)schaatsen (€ 3 per per persoon)
 • Huur surfbenodigdheden: wetsuit + surfplank (€ 20-30 per persoon)
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals extra drankjes & souvenris

Voorwaarden

Kijk ook bij onze reis- en boekingsvoorwaarden.

Prijzen gelden per persoon. We bieden je de mogelijkheid om de reis te boeken op indeling als je een boeking maakt voor één persoon. Je slaapt dan met een medereiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag van € 405,-.

Dit is een join-inreis. Dit houdt in dat je je aansluit bij een groepje (voornamelijk Nederlandse en Belgische) reizigers. De reis wordt door lokale, Engelssprekende gidsen begeleid.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 4. Het maximum aantal deelnemers is 9.

Doorgang van de reis wordt uiterlijk een maand van te voren bepaald.

Houd er rekening mee dat het programma in Noord-Korea altijd kan wijzigen. Hier hebben wij geen invloed op.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Noord-Korea een gastvrij land. Wel zijn er speciale regels waaraan je je dient te houden. We zullen je voorafgaand aan de reis hier uitgebreid over informeren.

Ben je journalist of professioneel fotograaf? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van een reis naar Noord-Korea.

Neem ook een kijkje bij veelgestelde vragen join-inreis.

 

Hotel in Pyongyang

Je verblijft in één van de beste hotels van het land, in het centrum van Pyongyang. In het hotel zijn allerlei faciliteiten aanwezig. Je kunt e-mail versturen (maar niet ontvangen), internationaal telefoneren, er zijn (souvenir)winkels en diverse mogelijkheden voor vermaak.

   


Hotel in Mt. Myohyang

In Mt. Myohyang is het heerlijk vertoeven in één van de meest luxe hotels van Noord-Korea. Het hotel beschikt over o.a. een indoorzwembad en karaokeruimte

Het Hyangsan hotel in Mt. Myohyang

Hal entree Hyangsan hotel in Mt. Myohyang Noord-Korea

 

 

 


Hotel in Keasong

Je slaapt in Kaesong in een traditionele herberg, helemaal in traditionele stijl.

   


Hotel in Hamhung

Je slaapt in een heerlijk luxe strandhotel in Hamhung. Je loopt vanuit het hotel het strand op.

Hamhung hotel aan het strand in Noord-Korea

Hotelkamer Hamhung in Noord-Korea

 

 

 


Masikryong Ski resort

Waan je even in Oostenrijk tijdens je verblijf in het skiresort.

Hotelkamer Masikryong groepsreis Victory Day Your Planet

Olympisch zwembad Masikryong Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl

 

 

 

 

 


 

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven