mass dance Pyongyang

Groepsreis Noord-Korea 9 september & Oogstfeestviering

Boek nu deze rondreis
 • Noord-Korea
 • 10 dagen
 • 2149

Join-inreis: klein groepje gelijkgestemde reizigers.
GEGARANDEERD VERTREK!

9 september

Op 9 september word de Oprichting van de Staat gevierd, één van Noord-Korea’s belangrijkste feestdagen. Je viert dit feest samen met de inwoners van Pyongyang.

Indien er mass games plaatsvinden dan zul je de gelegenheid krijgen om ze bij te wonen.

Oogstfeest

In de aanloop naar het oogstfeest maak je een bijzonder evenement mee: de “Grand Bull Prize National Ssirum contest”, een toernooi Koreaans worstelen waarbij de winnaar naar huis gaat met een stier. Echt Koreaans en niet toeristisch!

Hoogtepunten Noord-Korea

Naast deze speciale evenementen, zie je ook klassieke hoogtepunten van Noord-Korea, zoals de grens met Zuid-Korea (DMZ), het Mausoleum van de leiders en de prachtige kustlijn in het oosten. Bijzonder is ook dat je een bezoek mag brengen aan een supermarkt en Noord-Koreaans geld kan wisselen.

Periode en prijzen

Reisdata: 2 september t/m 11 september 2019

De Noord-Korea rondreis start en eindigt in Beijing. Je kunt hier zelf naartoe reizen, maar wij kunnen dit ook voor je organiseren.

Prijs bij 2-4 deelnemers: € 2.295 per persoon
Prijs bij 5-9 deelnemers: € 2.149 per persoon

Man 20-30 jaar
Man 20-30 jaar
Man 20-30 jaar
Man 30-40 jaar
Man 30-40 jaar
Man 30-40 jaar

Cadeau bij boeking

Boek deze reis en ontvang het prachtige fotoboek “The North Koreans” ter waarde van € 39,50 cadeau.

De uitgave bevat maar liefst 350 kleurenfoto’s die je een unieke inkijk geven in het dagelijks leven van Noord-Koreanen. Zie voorwaarden.

Programma in ‘t kort

2 sep: de reis start in Beijing
3 sep: Beijing – Pyongyang met Air Koryo vlucht
4 sep: Pyongyang
5 sep: Mausoleum Pyongyang
6 sep: Oogstfeest Pyongyang – Masikryong
7 sep: Wonsan – Hamhung
8 sep: Hamhung – Pyongyang
9 sep: Nationale Feestdag Pyongyang
10 sep: DMZ & Kaesong – Pyongyang
11-sep: Pyongyang – Beijing met Air Koryo, einde van de reis

Join-inreis

Dit is een join-inreis. Dat betekent dat je je aansluit bij een klein groepje medereizigers. De reis wordt begeleid door lokale gidsen.

Mass Games

We verwachten dat je met deze reis ook de mogelijkheid zult krijgen om de fameuze mass games bij te wonen.

Deze reis start en eindigt in Beijing. Je kunt op eigen gelegenheid naar Beijing reizen maar wij kunnen je hier ook bij helpen.

2 september: Beijing

Deze reis start in Beijing, waar je je reisgenoten ontmoet in het hotel. Je verblijft in een courtyardhotel in de hutongs, de typische laagbouwwijkjes die de sfeer ademen van het oude Beijing.

Hutongs Beijing China


3 september: Air Koryo vlucht naar Pyongyang

Na het ontbijt vertrek je met je reisgenoten naar de luchthaven van Beijing. Een chauffeur brengt jullie.

Vliegen naar Pyongyang

Je vliegt met Air Koryo, de Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij. Aan boord begint de Noord-Korea experience al gelijk. Scoor een Pyongyang Times, en lees het laatste nieuws uit Noord-Korea, terwijl op de achtergrond de opzwepende melodieën klinken van Noord-Koreaanse muziek.

Toestel Air Koryo in Pyongyang

Bij aankomst in Pyongyang word je opgewacht door twee gidsen en een chauffeur die jou en de groep begeleiden.

Arch of Triumph

Je rijdt Pyongyang binnen en bezoekt gelijk één van de bekendste monumenten: de Triomfboog. Voor een geweldig uitzicht op de omgeving kun je met de lift naar boven (€ 3) naar het dakterras van het hoge monument.

Uitzicht Pyongyang Noord-Korea vanaf Triomfboog

Je hotel in Pyongyang

Je verblijft in Pyongyang in het beste hotel van de stad: het Koryo hotel. In het hotel kun je ‘s avonds nog een biertje drinken in één van de bars. Er zijn ook diverse winkels waar je souvenirs kunt kopen.

Noord-Koreaans Pretpark

Na het avondeten heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Kaeson Fun Fair. Entreegeld ten bedrage van € 2 betaal je ter plaatse. De ritjes zijn allemaal hypermodern, dus je kunt met een gerust hart de achtbaan instappen. Je betaalt voor ieder ritje ter plaatse (€ 2 – € 4). Maar ook als je nergens in gaat is het al heel leuk om de sfeer te proeven.

Kaeson Youth Park in Pyongyang Noord-Korea


4 September Rondleiding Pyongyang

Rondleiding Pyongyang

Je start de dag met een bezoek aan het Kim Il Sung plein. Dit plein ken je ongetwijfeld van de massale militaire parades die hier gehouden worden.

Zicht op de Juchetoren en het Kim Il Sung plein Pyongyang Noord-Korea

Aan het hoofd van het plein bevindt zich het Grand People’s Study House, een grote bibliotheek en volksuniversiteit. Met een beetje geluk kun je met Noord-Koreanen kennismaken die een Engelse les volgen.

Vlakbij bezoek je tevens de Engelse boekenwinkel, een goede plek om souvenirs in te slaan zoals handgeschilderde posters, boeken, films en muziek.

In de Juchetoren, één van de meest in oog springende monumenten in Pyongyang, kun je optioneel met de lift naar boven (€ 5) voor een fenomenaal uitzicht over de stad.

Oorlogsmuseum van Pyongyang

Dit moderne museum, is één van Noord-Korea’s mooiste musea. In verschillende hallen wordt het Noord-Koreaanse verhaal van de Koreaanse Oorlog getoond.

Bij het Oorlogsmuseum zie je ook de USS Peublo, een Amerikaans spionageschip dat de Noord-Koreanen in de jaren ’60 van de vorige eeuw buitmaakte.

Noord-Koreaanse kunst

In de Mansudae Art Studio kun je kennismaken met Noord-Koreaanse kunstenaars en hun werk. Het is ook mogelijk om kunst te kopen.


5 september: Mausoleum van de Leiders

Mausoleum van de Leiders

Je start de dag met een bezoek aan het Kumsusan Sun Palace. Dit is het Mausoleum waar de lichamen van President Kim Il Sung en diens zoon Kim Jong Il liggen opgebaard. Een zeer bijzondere ervaring.

Voor Noord-Koreanen is dit een heiligdom. Er gelden daarom sepciale kledingvoorschriften. Vrouwen dragen een rok of jurk, mannen een nette broek met overhemd en stropdas.

Pyongyang

Je neemt vervolgens een kijkje bij het Monument voor de Oprichting van de Partij.

Na de lunch bezoek je het Geboortehuis van President Kim Il Sung, het Mangyongdae Native House. Het is gelegen in een mooi park aan de rand van de stad en het geeft je een beeld van hoe Koreanen in vroeger tijden leefden.

Geboortehuis Kim Il Sung Pyongyang Noord-Korea

Een hoogtepunt is een bezoek aan de Kwangbok supermarkt. Dit is één van de een handjevol plekken in Noord-Korea waar je als buitenlander iets in de lokale valuta mag kopen. Er zit een wisselkantoortje in de supermarkt.

Schoolchildren’s palace in Pyongyang

‘s Middags word je getrakteerd op een voorstelling in muziek, zang en dans, uitgevoerd door de getalenteerde studenten van het schoolchildren’s palace.

School children's palace Pyongyang Noord-Korea muziekvoorstelling

Wandelen door Mirae Scientist Street

Je besluit de dag met een avondwandeling door één van Pyongyangs nieuwst gebouwde straten, Mirae Scientist street. De futuristische gebouwen worden ‘s avonds mooi verlicht.


6 september Oogstfeest

Oogstfeest

Ter ere van het Harvest Moon Festival, oftewel het oogstfeest, vindt vandaag een traditionele Koreaanse worstelcompetitie plaats. De winnaar krijgt een met bloemen gekroonde stier mee naar huis.

The Grand Bull Prize National Ssirum Contest

Op het Runga eiland, in de Taedongrivier, maak je de Koreaanse worstelcompetitie mee. Ssirum, zoals deze stijl van worstelen wordt genoemd, is één van de oudste vechtsporten ter wereld.

De competitie vindt plaats in de buitenlucht. De worstelaars strijden in een ronde arena, met het publiek er op tribunes omheen. Oudere dames verzorgen met trommels muziek. Ter plaatse betaal je je entreekaartje (€ 10).

De winnaar gaat naar huis met een stier als prijs.

Grand Bull Prize National Ssirum Contest

Het leuke is dat dit absoluut niet is opgezet voor toeristen. Je bent vandaag getuige van een eeuwenoude Koreaanse traditie.

Het oosten

Je verlaat Pyongyang en rijdt richting de oostkust. Je rijdt over een weg die door de bergen voert. Het is ongeveer vier uur rijden. Onderweg maak je een stop bij het Sinpyong tea house. De omgeving is prachtig.

Ruraal gebied met bergen Noord-Korea

Masikryong

Voordat je bij de oostkust aankomt neemt je chauffeur een afslag en rijdt verder de bergen in naar het beroemde Masikryong skiresort. Je verblijft hier in één van de meest luxe hotels van Noord-Korea.

Er zijn (tegen betaling) diverse activiteiten te ondernemen in het hotel.


7 september Wonsan en Hamhung

Na het ontbijt verlaat je Masikrong. Het is nog maar een klein eindje rijden naar de havenstad Wonsan aan de oostkust van Noord-Korea.

Wonsan

Wonsan wordt de laatste jaren steeds meer ontwikkeld. Al decennia bevindt zich hier een kindervakantiekamp, het Songdowon International Children’s camp. Recentelijk is het kamp compleet gerenoveerd. Je krijgt een rondleiding door de gebouwen en het terrein.

Songdowon International Children's camp

Cooperatieve boerderij

In de Chonsam cooperatieve boerderij krijg je een beeld van hoe het leven er voor de boerenbevolking van Noord-Korea uitziet.

Centrum van Wonsan

In het centrum van Wonsan neem je een kijkje op het centrale plein van de stad.

Je maakt ook een wandeling over de wandelpier die naar een klein eilandje met vuurtoren leidt. Op de pier vind je vissers en mensen die ook een plezierwandeling maken.

Wandelen over de pier van Wonsan Noord-Korea

Er staat je een zeebanket als lunch te wachten. Na de lunch vertrek je naar Hamhung, een iets noordelijker gelegen havenstad. Het is ongeveer twee uur rijden.

Hamhung

Aangekomen in Hamhung krijg je een rondleiding door de stad. Hamhung is de tweede stad van het land. De stad is groter dan Wonsan en statiger.

Je bezoekt als eerste het oude Koninklijke paleis.

Kunstmestfabriek

De Hungnam kunstmestfabriek is bijna een levend propagandaschilderij. Kleurrijke banieren, ronkende schoorstenen en noeste arbeid alom.

Rondreis door Noord-Korea

Beach hotel

Je besluit de dag in Noord-Korea’s beste hotel, het Majon beach hotel. Het hotel ligt aan het strand. Je kunt in deze tijd van het jaar heerlijk zwemmen.


8 september Strand van Hamhung en terug naar Pyongyang

Aan het strand

Je start de dag ontspannen aan het strand. Maak een wandelingetje, pak een strandstoel en een boek of neem een verfrissende duik in het zeewater.

Strand van Hamhung

Centrum van Hamhung

Na een relaxte ochtend breng je een bezoek aan Hamhung’s meest prominente straat. Je bezoekt de standbeelden van President Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il op een heuvel in de stad. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad en haar ligging aan de rivier.

Voordat je de stad verlaat bekijk je het Grand People’s Theatre, het grote theater van Hamhung. Het ligt aan een druk bezocht plein, waar veel mensen langskomen.

Terug naar Pyongyang

Je verlaat Hamhung en rijdt terug naar Pyongyang. Dit is de langste reisdag, de reistijd is ongeveer zes uur.


9 september Nationale Feestdag

Vandaag viert Noord-Korea de Oprichting van de Staat, één van de belangrijkste nationale feestdagen.

Bloemen leggen

Je start de dag met het leggen van een bosje bloemen bij het grote Mansudae Grand Monument. Je zal niet de enige zijn die vandaag bloemen legt.

Bij het monument zie je ook het Chollima beeld, symbool voor de wederopbouw van Pyongyang na de Koreaanse oorlog.

Vrije dag voor Koreanen

De meeste mensen zijn vandaag vrij en zullen allerlei leuke activiteiten ondernemen in Pyongyang.

Je maakt een ritje met de Pyongyang Metro, diep onder de stad. Je reist maar liefts vijf stations mee, in plaats van de standaard twee.

metrostation in Pyongyang Noord-Korea

Park van Pyongyang

Je maakt een wandeling door Moranbong park. Het zal hier druk zijn met mensen die met elkaar picknicken, muziek maken en dansen. Een ideale kans om te interacteren met Noord-Koreanen.

Reizen tijdens een feestdag in Noord-Korea

‘s Middags is er de gelegenheid om een speciale voorstelling bij te wonen. Ter plekke zullen de gidsen de wensen van de mogelijkheden bespreken. Meestal is er keuze uit een circusvoorstelling, een klassiek concert of een culturele voorstelling of opera. Tickets reken je ter plaatse af (meestal rond € 20 – € 30 per persoon).

Mass Dance

Op één van de pleinen van de stad maak je een zogenaamde mass dance mee. Studenten in pak en traditionele Koreaanse jurk voeren een dansvoorstelling op. Het is prachtig om te zien.

Dansfestijn feestdag Noord-Korea

Ryongmyong street

Je brengt een bezoek aan Ryongmyong street, de nieuwste straat van Pyongyang. De architectuur is hier een mix tussen jaren ’50 en ’60, en moderne elementen.

Afsluiting

Mogelijk zal de dag worden afgesloten met een vuurwerkshow. Als het er is dan zorgen je gidsen dat je een mooi plekje krijgt om het te zien.

‘s Avonds krijg je optioneel nog de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Taedonggang microbrouwerij, een populaire bar waar je lokaal gebrouwen biertjes kunt uitproberen.

Taedonggang bar microbrouwerij Noord-Korea


10 september Grens met Zuid-Korea

Je laatste volle dag in Noord-Korea is aangebroken. Je kunt het land niet verlaten voordat je de grens met Zuid-Korea hebt bezocht.

Kaesong

Je verlaat Pyongyang en reist in ongeveer tweeënhalf uur naar het zuiden van het land, naar de oude koningsstad Kaesong. Kaesong is in de Koreaanse oorlog het leeuwendeel van de bombardementen bespaard gebleven. Daardoor staat een deel van de oude architectuur gelukkig nog overeind en kun je nog steeds de antieke gebouwen uit de Koryo dynastie bewonderen.

Even buiten Kaesong bevinden zich de graftombes van de oude koningen. Je bezoekt de graftombe van koning Kongmin, erkent door UNESCO als werelderfgoed.

Slapen in traditionele herberg in Kaesong

De grens met Zuid-Korea

Dan staat een bezoek aan de DeMilitarized Zone (DMZ) op het programma, precies op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. In de bekende blauwe barakken kun je aan de onderhandelingstafel plaatsnemen, waar nog steeds van tijd tot tijd officiële ontmoetingen tussen Noord- en Zuid-Korea plaatsvinden.

Ook kun je in Panmunjom een blik werpen op het originele document dat het staakt-het-vuren bestand bekrachtigde in 1953 en een eind maakte aan drie jaar burgeroorlog tussen Noord- en Zuid-Korea.

Historisch Korea

In het Koryo History Museum herleeft het oude Korea. De belichting is belabberd maar de stukken die het museum huisvest zijn stuk voor stuk van topkwaliteit.

Pansanggi lunch Kaesong

Na een Pansanggi lunch, die bestaat uit allemaal kleine gerechtjes, geserveerd in koperen schaaltjes, rijd je terug naar Pyongyang.

Laatste avond

Geen Noord-Korea reis is op culinair vlak compleet zonder een Koreaanse barbecue geproefd te hebben. Die bewaren we voor de laatste avond.


11 september: naar Beijing

Vandaag neem je afscheid van je chauffeur en gidsen. Je vliegt met Air Koryo terug naar Beijing, waar de reis eindigt. Als je langer in Beijing wilt blijven of je reis wilt verlengen met andere plaatsen in China dan helpen we je hier graag bij.

Inbegrepen

Een goede prijs-kwaliteitverhouding vinden we belangrijk. Vandaar dat er veel is inbegrepen.
Je kunt ook rekenen op een supersfeervol, authentiek hutonghotel in Beijing. Dat betekent dat je slaapt in een comfortabel hotel, in een historische Chinese woning, op een goede locatie.

Prijzen

Prijs per persoon
€ 2149

Eenpersoonskamertoeslag
€ 339
De eenpersoonskamertoeslag is optioneel. Het is ook mogelijk om op indeling te boeken.

Inbegrepen in de prijs zijn:

 • Retourvlucht Beijing – Pyongyang met Air Koryo
 • Twee lokale gidsen in Noord Korea
 • Transfer naar de luchthaven van Beijing op dag 2
 • In Noord-Korea volledig begeleid excursieprogramma
 • Lokaal vervoer in Noord-Korea met (mini)bus
 • Accommodatie Noord-Korea in diverse (luxe)hotels o.b.v. tweepersoonskamer
 • Entreegelden voor DMZ
 • Accommodatie Beijing in karakteristiek courtyardhotel
 • Maaltijden:
  • Volpension in Noord-Korea
  • Ontbijt in het hotel in Beijing
 • Onbeperkt mineraalwaterflesjes
 • Visum Noord-Korea t.w.v. € 75
 • Voorbereidingsbijeenkomst in Hilversum

Bijkomend

 • Intercontinentale retourvlucht naar Beijing
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel in Beijing
 • Boekingskosten € 20 per persoon
 • Eventueel Double-entry visum China (€ 174)*
 • Verzenden paspoort per aangetekende post € 9
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fooien € 50 per persoon (indicatie op basis van aanmelding van 4 reizigers)
 • Ticket voor voorstelling in Pyongyang (rond € 20 – € 30)
 • Entreegeld worstelcompetitie € 10 per persoon
 • Entreegeld fun fairs in Pyongyang (€ 2 entree p.p. + € 2 – € 5 per attractie)
 • Optioneel: lift Juchetoren € 5 p.p. + lift Triomfboog € 3 p.p.
 • Niet genoemde maaltijden
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals extra drankjes & souvernirs

* voor deze reis kan er ook twee keer een gratis 144-uurs visum op Beijing luchthaven worden aangevraagd.

Voorwaarden

Prijzen gelden per persoon. We bieden je de mogelijkheid om de reis te boeken op indeling als je een boeking maakt voor één persoon. Je slaapt dan met een medereiziger van hetzelfde geslacht op een kamer.

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een eenpersoonskamer. Je betaalt in dat geval de eenpersoonskamertoeslag.

Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 4. Het maximum aantal deelnemers is 9. Uiterlijk een maand voor vertrek wordt bepaald of de reis doorgaat.

Deze reis is open voor alle EU nationaliteiten. Heb je een andere nationaliteit, neem dan eerst contact met ons op. Werk je als journalist, publicist of fotograaf neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor deelname.

Kijk ook bij veelgestelde vragen join-inreis.

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven