TravMagazine | Noord-Korea in opmars als reisbestemming in 2016

Het reisvakblad Travmagazine stelde een top 3 samen met 'onvermoede'reisbestemmingen die in beweging zijn. Noord-Korea mag hierin niet ontbreken dus vroegen ze Noord-Korea specialist Your Planet naar deze bijzondere bestemming.

Noord-Korea in opmars als reisbestemming in 2016

TravMagazine, het grootste reisvakblad van Nederland
Cathelijn Paling – Redacteur
24 december 2015


Chonging bij de trollybus Noord Korea

Het einde van het jaar is traditiegetrouw de periode van lijstjes. Skyscanner.nl en Lonley Planet publiceerden onafhankelijke van elkaar een lijst met ‘overmoede’ bestemmingen die in 2016 hun opmars gaan maken. Zijn deze niche bestemmingen kansen voor reisverkopers? zijn er eigenlijk nog nieuwe bestemmingen te ontdekken? TravMagazine nam de top 3 onder de loep.

Noord Korea

Noord Korea is nog altijd één van de minst bezochte bestemmingen ter wereld. Toch bieden touroperators steeds vaker reizen naar dit communistische land aan, ondanks de minimale toegankelijkheid. Juist die afgeslotenheid en geheimzinnigheid maakt nieuwsgierig. De grens tussen Noord- en Zuid-Korea geldt als één van de zwaarst bewaakte grenzen ter wereld.

Voor wie?

Een vakantie naar dit land is geen ‘standaard’ vakantie. De reiziger krijgt de kans te ervaren hoe het leven is binnen de muren van het streng communistische land. De invloed van het regime is goed zichtbaar in de continue propaganda voor leider Kim Jong-un en de stalinistische architecturen. Nederlands die een unieke ervaring willen opdoen en nieuwsgierig zijn naar een land waar bijna ‘niemand’ komt, boeken deze reis.

Leonieke Glasbergen
Oprichster van Your Planet

Reizen naar Noord-Korea worden onder andere aangeboden door Noord-Korea specialist Your Planet. Oprichtster Leonieke Glasbergen kan de vraag naar reizen naar Noord-Korea beamen: ‘Er is zeker een grote toename. Bijzonder. want dat hadden wij ook niet verwacht. Bij ons (jouwnoordkoreareis.nl) is de groei van het aantal passagiers en omzet op Noord-Korea, ten opzichte van 2014, ruim verdubbeld. We zien dat het aantal personen in 2015 meer dan verdubbeld is.

De reisspecialist biedt al meer dan 8 jaar reizen aan naar Noord-Korea, maar is tegenwoordig niet meer de enige. Ondanks het feit dat steeds meer reisorganisaties de bestemming aanbieden, is Glasbergen niet bang dat de bestemming minder ‘bijzonder’ zal worden: ‘Mensen die naar Noord-Korea willen, weten dat het land bijzonder is. Er zijn inderdaad veel nieuwe aanbieders op de markt, maar reizigers komen toch al snel uit bij specialisten. Wij hebben al jarenlang ervaring en kennen alle regels. Dat is een een meerwaarde, dus ik ben daar niet zo bang voor’.

Bron: TravMagazine

Meer Your Planet media-artikelen