Over ons

Noord-Korea specialisten

We hebben ons ontwikkeld als Noord-Korea specialist vanuit de overtuiging dat het goed is voor het land dat er meer uitwisseling komt tussen Noord-Korea en het westen. Als reiziger kun je daar aan bijdragen.

Al meer dan tien jaar werken we rechtstreeks samen met een lokale Noord-Koreaanse partner. Dankzij die samenwerking lukt het ons steeds om nieuwe dingen in het land voor elkaar te krijgen. Voor jou als reiziger betekent dit dat er op reis met jouwnoordkoreareis.nl vaak meer mogelijk is.

In de media

Met regelmaat worden wij gevraagd om duiding te geven bij het nieuws over Noord-Korea. De afgelopen jaren hebben we meegewerkt aan uitzendingen voor Radio1, BNR Nieuwsradio en aan diverse reportages in kranten, opiniebladen en nieuwswebsites.

Je kunt hier meer van zien op onze “in de media” pagina.


Even voorstellen

We stellen je graag voor aan onze Noord-Korea reisspecialisten:

Reizen naar Noord-Korea volgens Leonieke – Oprichter Your Planet

“Voor mij is reizen een ontdekkingstocht. Je leert hoe mensen over de hele wereld omgaan met lokale omstandigheden, hoe ze door hun geschiedenis gevormd werden, wat belangrijk voor hen is, wat ze mooi vinden. Het verruimt je wereldbeeld en het helpt je om dingen in perspectief te plaatsen.

Ik begeleid regelmatig reizen naar Noord-Korea en ken het land dus goed. De vriendschappen die ik daar in de loop der jaren heb opgebouwd ben ik zeer gaan waarderen.

In Nederland geef ik lezingen over het land, onder andere in het Drents Museum in Assen.

Iedere keer als ik in Noord-Korea kom ben ik weer onder de indruk van de gastvrijheid, vriendelijkheid en beschaafdheid van de Noord-Koreanen. Ook bij veel van onze reizigers merk ik dat er bij het verlaten van het land er een onverwacht soort heimwee opkomt. Niet voor niets blijft het land veel mensen trekken die een tweede of zelfs meerdere keren terugkeren.”


Reizen volgens Mischa – Productmanager en senior reisspecialist 

“Bij het woord reizen denk ik aan nieuwe indrukken, inspiratie door andere culturen, uitgestrekte natuur en ontspanning. Maar ik denk ook aan toerisme; ’s werelds grootste werkgever en een sector waarin ik vind dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel belangrijke rol moeten spelen.”

Ik kan wel stellen dat reizen mij fascineert, het is niet alleen de energie die ik er van krijg maar ook het plannen en organiseren van een unieke reisbeleving voor toekomstige reizigers van Your Planet.

De energie en de nieuwe inzichten die ik krijg van reizen zou ik graag willen overbrengen op andere enthousiaste reizigers. Bij Your Planet ben ik, naast productmanager, senior reisspecialist voor China, Noord-Korea, Jordanië & Georgië. Mijn motto: Always remember to explore…


Reizen volgens Bas – Reisspecialist China, Noord-Korea & Jordanië

Reizen is voor mij het losbreken van vaste patronen in denken en handelen. Een vreemde omgeving, met nieuwe mensen en uitzichten dwingt mij om opnieuw te overwegen hoe ik de wereld zie.
Iedere reis weer, kom ik terug met nieuwe lessen en inzichten over de mens, natuur en geschiedenis.

Daarnaast – ook iedere keer weer – de realisatie dat overal mensen zijn net als ik. Ik geloof dan ook dat reizen de beste manier is om elkaar te leren begrijpen, de consequenties van onze geschiedenis te overzien en de natuur beter op waarde leren schatten.

Ik heb het geluk gehad dat reizen mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zijn enthousiaste reizigers en ik was pas zeven jaar oud toen ik voor het eerst met een kleine backpack op mijn rug in Azië liep.

Toen ik van de middelbare school kwam, maakte ik mijn eerste soloreis met als bestemming het reusachtige China. Deze reis maakte een diepe indruk op me. De hectische steden, de lange geschiedenis en de afwisselende natuur van het land zorgden voor een onvergetelijke reis.


Reizen volgens Lisette – Reisspecialist Transsiberië Express & China

Binnen de reizen die ik zelf maak ben ik altijd op zoek naar de ‘hidden gems’. Hoe authentieker en ongerepter, hoe beter. Ik wil bij elke reis het gevoel hebben alsof ik een cultuur in ieder geval een klein beetje heb leren begrijpen. Het is zo interessant dat er zoveel verschillende manieren van leven zijn. Om wat dichter bij de lokale bevolking te komen probeer ik me altijd goed in te lezen en contact te hebben met de mensen. Ik raak dan ook elke keer verwonderd door de verschillende ervaringen en heb er nog lang geen genoeg van. Het enthousiasme dat ik voor reizen heb wil ik graag delen met andere reizigers.

Ik help graag mensen die hun reis met de bijzondere Transsiberië Express (en ook de Transmongolië of Transmantsjoerije Express) of naar het diverse China willen combineren met het fascinerende Noord-Korea – een reis vol contrasten die je niet snel zal vergeten.”


Wat wij anders doen in Noord-Korea

Pioniers in Noord-Korea

Om voor onze reizigers de best mogelijke ervaring te kunnen bieden, zijn we continue bezig om nieuwe dingen voor elkaar te krijgen.

Zo waren we de eerste eerste reisorganisatie die het gelukt is om reizigers per trein van Rusland naar Noord-Korea te laten reizen. Voordat wij deze reisroute opende, was deze grensovergang gesloten voor westerlingen. Als je meer wilt weten over deze bijzondere, ongecensureerde grensovergang, kijk dan bij onze Pioniersreis. Je komt met deze reis in delen van Noord-Korea waar maar een handje vol buitenlanders per jaar komen en kunt bij Noord-Koreanen thuis slapen.

Fietsen in Noord-Korea

Fietsen-in-Noord-Korea-wwwjouwnoordkoreareis.nlIets anders waar we trots op zijn, zijn onze unieke fietsreizen. Omdat we je graag zoveel mogelijk willen laten proeven van het gewone leven in Noord-Korea, hebben we eigen fietsen naar Pyongyang gebracht. Vanaf de fiets heb je immers veel meer contact met je omgeving dan vanuit een bus of auto.

Op goede mountainbikes van het merk Giant kun je met Your Planet unieke routes fietsen door natuur, langs landbouwgebieden en door Pyongyang. Wat dacht je ervan om tussen het verkeer te fietsen langs de oever van de Taedongrivier en over het Kim Il Sung plein in hartje Pyongyang?

Culturele uitwisseling tijdens je reis

Kletsen in de Grand People's Study House www.jouwnoordkoreareis.nlWe streven er altijd naar om in onze reisprogramma’s ook momenten van ontspanning in te brengen. Natuurlijk wil je zo veel mogelijk zien van het land, maar vaak zijn het juist de momenten van interactie met Noord-Koreanen die ervoor zorgen dat je een onvergetelijke ervaring hebt.

Momenten waarop je een gesprek kunt voeren met gewone Noord-Koreanen, of op een andere manier contact met elkaar kunt maken. Bij iedere reis doen we ons best om daar een mogelijkheid voor in te ruimen.

Culturele uitwisseling tussen Noord-Korea en Nederland

Ook buiten de reizen die we organiseren, zetten we ons in om culturele uitwisseling te bevorderen. Zo hebben we in oktober 2014 een delegatie Noord-Koreaanse kunstenaars uitgenodigd om naar Nederland te komen.

De negenkoppige delegatie bestond uit topkunstenaars van de Mansudae Art studio. Ze kwamen hier op hun eigen verzoek, om te leren van de kunst en architectuur in Nederland. Passend binnen onze filosofie hebben wij ze uiteraard met veel plezier rondgeleid.


Reizen op de Your Planet manier

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale individuele reis samenstelt. Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

Bij Your Planet kun je zelf je eigen reis samenstellen aan de hand van bouwstenen of een rondreis op thema die we alvast voor je hebben samengesteld.

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.


Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden.

Onze lokale mensen

Onze partners zijn geen grote agentschappen waarbij je een nummertje bent maar echt lokale mensen die kennis hebben van hun gebied en hun werk met passie doen. Mensen die een bijdrage leveren aan de lokale economie, en daarbij rekening houden met de impact van reizen op de omgeving.

Met veel van onze partners werken we al járen samen, vaak zelfs al meer dan tien jaar. We weten daardoor precies hoe zij werken en begrijpen de culturele verschillen. En zij hebben hierdoor veel ervaring met onze reizigers en onze cultuur. Zo weten ze precies wat wij willen.

De reisspecialist is er voor jou

Onze meerwaarde zit ‘m niet alleen in onze lokale mensen. Onze eigen reisspecialisten spelen hierin net zo’n cruciale rol. Samen met jou bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Wij zetten al onze kennis en ervaring in om voor jou tot die droomreis te komen.

Waar zijn de speciale plekjes, waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Dat éne speciale hotelletje, wat niet eens op booking te vinden is, maar waarvan wij weten dat je daar de mooiste ervaring hebt. Of die speciale dag, waarop je iets te vieren hebt. Wij zoeken het allemaal voor je uit en nemen je al het lastige regelwerk uit handen.

Jouw droomreis

Zo wordt je reis niet een standaardrondje met alleen maar toeristische plekken. Maar een reis die specifiek op jouw wensen is toegespitst. In het tempo dat jij prettig vindt, in de accommodaties die bij jou passen, met de hoeveelheid begeleiding waar jij blij van wordt.

Zo zie je niet alleen hoogtepunten maar komen ook onontdekte pareltjes aan bod, speciale plekjes waar je oorspronkelijke puurheid ervaart.

Positieve impact

Door op een duurzame manier te reizen geloven wij dat reizen een positieve impact op de wereld kan hebben. Door meer begrip te kweken tussen verschillende culturen, verschillende zienswijzen. Na zo’n reis kijk je vaak met heel andere ogen.