Over ons

Noord-Korea specialisten

We hebben ons ontwikkeld als Noord-Korea specialist vanuit de overtuiging dat het goed is voor het land dat er meer uitwisseling komt tussen Noord-Korea en het westen. Als reiziger kun je daar aan bijdragen.

Al tien jaar werken we rechtstreeks samen met een lokale Noord-Koreaanse partner. Dankzij die samenwerking lukt het ons steeds om nieuwe dingen in het land voor elkaar te krijgen. Voor jou als reiziger betekent dit dat er op reis met jouwnoordkoreareis.nl vaak meer mogelijk is.

In de media

Met regelmaat worden wij gevraagd om duiding te geven bij het nieuws over Noord-Korea. De afgelopen jaren hebben we meegewerkt aan uitzendingen voor Radio1, BNR Nieuwsradio en aan diverse reportages in kranten, opiniebladen en nieuwswebsites.

Je kunt hier meer van zien op onze “in de media” pagina.

Even voorstellen

We stellen je graag voor aan onze Noord-Korea reisspecialisten:

Reizen naar Noord-Korea volgens Leonieke – Oprichter Your Planet

“Voor mij is reizen een ontdekkingstocht. Je leert hoe mensen over de hele wereld omgaan met lokale omstandigheden, hoe ze door hun geschiedenis gevormd werden, wat belangrijk voor hen is, wat ze mooi vinden. Het verruimt je wereldbeeld en het helpt je om dingen in perspectief te plaatsen.

Ik begeleid regelmatig reizen naar Noord-Korea en ken het land dus goed. De vriendschappen die ik daar in de loop der jaren heb opgebouwd ben ik zeer gaan waarderen.

In Nederland geef ik lezingen over het land, onder andere in het Drents Museum in Assen.

Iedere keer als ik in Noord-Korea kom ben ik weer onder de indruk van de gastvrijheid, vriendelijkheid en beschaafdheid van de Noord-Koreanen. Ook bij veel van onze reizigers merk ik dat er bij het verlaten van het land er een onverwacht soort heimwee opkomt. Niet voor niets blijft het land veel mensen trekken die een tweede of zelfs meerdere keren terugkeren.”


Reizen volgens Mischa – Reisspecialist China, Noord-Korea & Jordanië

Bij het woord reizen denk ik aan nieuwe indrukken, inspiratie door andere culturen, uitgestrekte natuur en ontspanning. Maar ik denk ook aan toerisme; ’s werelds grootste werkgever en een sector waarin ik vind dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel belangrijke rol moeten spelen.

Ik kan wel stellen dat reizen mij fascineert, het is niet alleen de energie die ik er van krijg maar ook het plannen en organiseren van een unieke reisbeleving voor toekomstige reizigers van Your Planet.

Na reizen in Azië, Europa en Midden-Amerika te hebben gemaakt wist ik het zeker… de energie die ik krijg van reizen wil ik continueren en overbrengen op andere enthousiaste reizigers.

Bij Your Planet ontwikkel en verzorg ik de reizen naar Noord-Korea; een land waarin je reist in het verleden, China; het land van vele tradities en Jordanië; met haar unieke bedoeïenencultuur.”


Reizen volgens Lisette – Reisspecialist Transsiberië Express & China

“Na mijn studie internationaal toerisme en meerdere solorondzwervingen rond de wereld wist ik het zeker, ik wil in het toerisme werken. Maar.. dan wel bij een organisatie met een focus op duurzaam reizen (o.a. samenwerking met kleine lokale partners), bijzondere landen, authenticiteit en oog voor het contact met de reiziger. Ik voel me dan ook trots om bij Your Planet te mogen werken. Het is fijn om dagelijks met mijn passie bezig te zijn en reizen op maat te kunnen samenstellen om die ultieme droomreis te realiseren.

Binnen de reizen die ik zelf maak ben ik altijd op zoek naar de ‘hidden gems’. Hoe authentieker en ongerepter, hoe beter. Ik wil bij elke reis het gevoel hebben alsof ik een cultuur in ieder geval een klein beetje heb leren begrijpen. Het is zo interessant dat er zoveel verschillende manieren van leven zijn. Om wat dichter bij de lokale bevolking te komen probeer ik me altijd goed in te lezen en contact te hebben met de mensen. Ik raak dan ook elke keer verwonderd door de verschillende ervaringen en heb er nog lang geen genoeg van. Het enthousiasme dat ik voor reizen heb wil ik graag delen met andere reizigers.

Ik help graag mensen die hun reis met de bijzondere Transsiberië Express (en ook de Transmongolië of Transmantsjoerije Express) of naar het diverse China willen combineren met het fascinerende Noord-Korea – een reis vol contrasten die je niet snel zal vergeten.”Wat wij anders doen in Noord-Korea

Pioniers in Noord-Korea

Om voor onze reizigers de best mogelijke ervaring te kunnen bieden, zijn we continue bezig om nieuwe dingen voor elkaar te krijgen.

Zo waren we de eerste eerste reisorganisatie die het gelukt is om reizigers per trein van Rusland naar Noord-Korea te laten reizen. Voordat wij deze reisroute opende, was deze grensovergang gesloten voor westerlingen. Als je meer wilt weten over deze bijzondere, ongecensureerde grensovergang, kijk dan bij onze Pioniersreis. Je komt met deze reis in delen van Noord-Korea waar maar een handje vol buitenlanders per jaar komen en kunt bij Noord-Koreanen thuis slapen.

Fietsen in Noord-Korea

Fietsen-in-Noord-Korea-wwwjouwnoordkoreareis.nlIets anders waar we trots op zijn, zijn onze unieke fietsreizen. Omdat we je graag zoveel mogelijk willen laten proeven van het gewone leven in Noord-Korea, hebben we eigen fietsen naar Pyongyang gebracht. Vanaf de fiets heb je immers veel meer contact met je omgeving dan vanuit een bus of auto.

Op goede mountainbikes van het merk Giant kun je met Your Planet unieke routes fietsen door natuur, langs landbouwgebieden en door Pyongyang. Wat dacht je ervan om tussen het verkeer te fietsen langs de oever van de Taedongrivier en over het Kim Il Sung plein in hartje Pyongyang?

Culturele uitwisseling tijdens je reis

Kletsen in de Grand People's Study House www.jouwnoordkoreareis.nlWe streven er altijd naar om in onze reisprogramma’s ook momenten van ontspanning in te brengen. Natuurlijk wil je zo veel mogelijk zien van het land, maar vaak zijn het juist de momenten van interactie met Noord-Koreanen die ervoor zorgen dat je een onvergetelijke ervaring hebt.

Momenten waarop je een gesprek kunt voeren met gewone Noord-Koreanen, of op een andere manier contact met elkaar kunt maken. Bij iedere reis doen we ons best om daar een mogelijkheid voor in te ruimen.

Culturele uitwisseling tussen Noord-Korea en Nederland

Ook buiten de reizen die we organiseren, zetten we ons in om culturele uitwisseling te bevorderen. Zo hebben we in oktober 2014 een delegatie Noord-Koreaanse kunstenaars uitgenodigd om naar Nederland te komen.

De negenkoppige delegatie bestond uit topkunstenaars van de Mansudae Art studio. Ze kwamen hier op hun eigen verzoek, om te leren van de kunst en architectuur in Nederland. Passend binnen onze filosofie hebben wij ze uiteraard met veel plezier rondgeleid.

Wat voor reiziger ben jij?

Ben jij iemand die zijn schaarse vrije tijd liever besteedt aan volop genieten en ontdekken dan aan praktische regeldingen?

Zoek jij iemand die met je meedenkt over welke reis het beste past bij jouw wensen en interesses? Iemand die je naar díe bijzondere plekjes weet te brengen waar jij helemaal vrolijk van wordt?

  • jouwchinareis.nl_China_reis_reizen_China reizenReizen met Your Planet betekent: Je eigen reis en reisgezelschap samenstellen en je daarbij uitgebreid laten adviseren door onze reisspecialisten. Alle praktische zaken aan ons overlaten.
  • Reizen met Your Planet betekent: Op pad gaan met lokale gidsen, die natuurlijk Engels spreken. Lekker slapen in kleinschalige authentieke accommodatie, op plekken waar je eigenlijk niet meer weg wilt.
  • Reizen met Your Planet betekent: Een land écht leren kennen, en wel op jouw manier.
  • Reizen met Your Planet betekent: Gegarandeerd een ‘wereldse’ reiservaring!

 

Your Planet travel

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale individuele reis samenstelt. Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

Bij Your Planet kun je zelf je eigen reis samenstellen aan de hand van bouwstenen of een rondreis op thema die we alvast voor je hebben samengesteld.