Over Noord-Korea

Een bijzonder land

Een bezoek aan Noord-Korea is een unieke belevenis die je je leven niet vergeet. Noord-Korea is één van de laatste landen waar nog een totalitair communistisch regime heerst. Een reis door Noord-Korea is daarom ook niet te vergelijken met een vakantie door een ander Aziatisch land en vergt wat extra voorbereiding.

We staan altijd voor onze reizigers klaar om vragen te beantwoorden. Voorafgaand aan je reis ontvang je van ons uitgebreide achtergrondinformatie over Noord-Korea. We informeren je over de do’s en don’ts zodat je goed voorbereid aan je vakantie kunt beginnen.

Bij de meeste van onze join-in en groepsreizen organiseren we voorafgaand aan de reis een voorbereidingsbijeenkomst.

Met ons naar Noord-Korea

Your Planet is in de Benelux sinds 2009 dé specialist in reizen naar Noord-Korea. We werken rechtstreeks samen met onze lokale partner in Noord-Korea en met de Noord-Koreaanse ambassade.

In de loop der jaren hebben we een goede band met onze partners opgebouwd. Dit stelt ons in staat om nieuwe dingen voor elkaar te krijgen. Zo hebben wij een grensovergang tussen Rusland en Noord-Korea, die voorheen ontoegankelijk was voor westerse reizigers, geopend voor toerisme.

We zijn continue bezig om unieke  ervaringen te garanderen voor onze reizigers. Je kunt met ons bijvoorbeeld ook fietsen in Noord-Korea!

Je kunt met ons een groepsreis doen, een individuele reis of een join-inreis. Bij een join-inreis sluit je je aan bij een klein groepje medereizigers, zonder dat er een Nederlandse reisbegeleider meegaat.

Je gidsen

Tijdens je reis door Noord-Korea word je begeleid door twee Engelssprekende gidsen en een chauffeur. Noord-Korea laat zich graag van haar beste kant zien en daarom is het alleen mogelijk om op deze manier te reizen.

Een complete reis

Alle maaltijden, de overnachtingen, begeleiding en het vervoer zijn inbegrepen. De enige kosten die je hebt zijn persoonlijke uitgaven in de bar van het hotel, extra flesjes water, souvenirs en fooi voor de gidsen en chauffeur. Daarnaast zijn er soms voorstellingen (zoals het circus of de Arirang mass games) waarvoor je de kaartjes ter plaatse afrekent.

Je kunt betalen met Chinese Renminbi, Euro’s en Amerikaanse Dollars.

Het programma

Het gekozen programma wordt altijd voorgelegd aan de Noord-Koreaanse autoriteiten en kan worden gewijzigd. Als je bepaalde dingen graag wilt zien dan kunnen we een verzoek indienen en proberen het programma aan te passen. Het is altijd mogelijk dat er door omstandigheden ter plaatse onderdelen van het programma gewijzigd worden, dit hoort bij het karakter van reizen in Noord-Korea. Als reiziger heb je dus een flexibele instelling nodig.

Visum

Visum Noord-Korea_DPRK_Rondreis Noord KoreaNoord-Korea

Een visum voor Noord-Korea is verplicht en wordt door Your Planet geregeld. De kosten voor een visum bedragen € 100 per persoon (vanaf 2 personen).

China

Houd er rekening mee dat voor de meeste Noord-Korea reizen een double-entry visum voor China nodig is. Your Planet regelt dit graag voor je, maar je kunt dit ook zelf doen. Meer informatie over het aanvragen van een visum of de kosten hiervan vind je op onze China website: www.jouwchinareis.nl.

Valuta

De Noord-Koreaanse Won (NKW)

De munteenheid van Noord-Korea is de “Won”. De Noord-Koreaanse Won is een betaalmiddel exclusief voor de inwoners van Noord-Korea. Als bezoeker van Noord-Korea betaal je met Euro’s of met Chinees geld (renminbi).

In Noord-Korea is niet de mogelijkheid om geld te pinnen of een creditcard te gebruiken. Zorg bij aanvang voor voldoende (munt)geld van Euro’s of Renminbi’s om bijvoorbeeld souvenirs aan te schaffen, wisselgeld is beperkt aanwezig.