Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Reizen, Vakantie, DPRK, Deltawerken Noord Korea, Nampo, Your Planet Travel, reis

Het Westen

Voeg bouwsteen toe

Nampo, Mt. Kuwol en Kaesong

Ontdek het westen van Noord-Korea met deze bouwsteen. Na een nacht in een typisch communistisch spahotel zie je bij Nampo de West Sea Barrage, een soort Noord-Koreaanse Deltawerken. Bijzonder is dat je het enorme bouwwerk niet alleen vanaf een afstandje ziet, je rijdt er ook overheen!

Via het berggebied Mt. Kuwol rijd je naar de oude Koningsstad Kaesong, waar je in een traditionele herbergt vertoeft. Onderweg breng je tevens een bezoek aan het indrukwekkende Sinchon Museum voor Amerikaanse wreedheden. Uiteraard breng je een bezoek aan de DMZ (De-Militarized Zone) voordat je terugrijdt naar Pyongyang.

Overnachtingen

 • Communistisch spahotel bij Nampo
 • Traditionele herberg in Kaesong
 • Goed hotel in Pyongyang

Programma

 • Volledig excursieprogramma met twee gidsen en chauffeur

Maaltijden

 • Ontbijt, lunch en diner

Duur

3 dagen, 3 nachten

Prijs

€ 555,- per persoon, bij deelname 2 personen

Programma in ‘t kort

Dag 1: Deze bouwsteen begint in Pyongyang. Je bezoekt de Chollima staalfabriek, een coöperatieve boerderij en eindigt de dag iets buiten Nampo in een spahotel.

Dag 2: West Sea Barrage, over de Barrage naar Mt. Kuwol, Sinchon Museum voor Amerikaanse wreedheden, door naar Kaesong, Koningsgraven van Wangkon en Kongmin, Koryo history museum, postzegelwinkel, verblijf in traditionele herberg.

Dag 3: Wandeling straten Kaesong, Panmunjom, DMZ, concrete wall, terug naar Pyongyang.

Dag 4: Einde bouwsteen – vervolg reis of vertrek vanuit Noord-Korea

Dag 1: Naar Nampo

Pyongyang is gelegen aan de Taedongrivier, een belangrijke rivier die naar het zuidwesten stroomt en bij de havenstad Nampo uitmondt in de West Sea. Vandaag reis je door het stroomgebied van de Taedong. Nampo is je einddoel.

Je vertrekt na de lunch en hebt dus ‘s ochtends nog tijd voor een aantal bezichtigingen. We zullen dit voor je verwerken in de offerte.

Chollima Staalfabriek

Chollima staalfabriek www.jouwnoordkoreareis.nlEen kwartier rijden van Pyongyang, gelegen aan de Taedongrivier, vind je de Chollima Staalfabriek. Een bezoek aan deze fabriek is niet te garanderen, toestemming voor een bezoek kan namelijk op ieder moment ingetrokken worden.

In de Chollima Staalfabriek kun je de staalarbeiders aan het werk zien in de grote fabriekshal, die behangen is met kleurige revolutionaire spreuken. Prachtig om te zien zijn de bulderende staalovens, waar het gloeiende metaal als vloeibaar goud uit gulpt.

Boerinnen op de cooperatieve boerderij www.jouwnoordkoreareis.nlCoöperatieve boerderij

Bij de coöperatieve boerderij krijg je een beeld van het leven in een grote staatsboerderij.

Soms mag je een kijkje nemen in één van de huizen en kun je kennismaken met familieleden die er wonen.

Communistisch spahotel

Over de Youth Hero highway, een weg die breed genoeg is om er een vliegtuig op te laten landen, rijd je naar Nampo. Vanuit deze havenstad is het nog een uur rijden langs boerderijen en akkers naar je hotel.

Schelpen barbecue in Nampo www.jouwnoordkoreareis.nlJe verblijft in het Ryonggang Spa House, een buitenverblijf met charmante stenen huisjes. In je eigen kamer kun je een bad nemen met het mineraalrijke water van een warmwaterbron.

Voordat je aan tafel gaat voor het diner, kunnen je gidsen gidsen optioneel een gezellige schelpenbarbecue regelen. Je drinkt er een glaasje soju bij, een Koreaanse nationale drank. Dit is een mooie gelegenheid om je gidsen beter te leren kennen.


Dag 2: Over de West Sea Barrage via Mt. Kuwol naar Kaesong

Nampo is vooral bekend vanwege de West Sea Barrage, een soort Koreaanse Delta Werken.

West Sea Barrage

West Sea Barrage www.jouwnoordkoreareis.nlDe West Sea Barrage is gebouwd bij de monding van de Taedongrivier en beschermt de kust tegen overstromingen. Alle schepen met bestemming Pyongyang of de haven van Nampo passeren door de drie enorme sluizen van de West Sea Barrage.

Je komt hier ‘s ochtends vroeg aan, zodat je op tijd bent voordat de sluizen openen. Over de West Sea Barrage ligt een weg, waar je overheen rijdt. Aan de overkant begint het berggebied van Mt. Kuwol.

Mount Kuwol_reizen door natuur en cultuur in DPRK_rondreis noord Korea_jouwnoordkoreareis.nlMt. Kuwol

Het berggebied Mt. Kuwol is lieflijker dan Mt. Kumgang, met minder spitse pieken. De route door het natuurgebied is prachtig. Omdat dit een nationaal park is mag je vrij fotograferen.

Je gidsen zoeken een mooi plekje op voor een picknick lunch.

Museum voor Amerikaanse oorlogswreedheden Sinchon www.jouwnoordkoreareis.nlSinchon

Als je de bergen uitkomt rijd je het stadje Sinchon in. Op deze plek is het trauma van de Koreaanse oorlog, en de Amerikaanse rol daarin, extra hevig. In 1950 vond hier een bloedbad plaats onder de bevolking, uitgevoerd door de Amerikanen.

Het Museum for American War Atrocities (het museum voor Amerikaanse oorlogswreedheden) vertelt over de marteling en de slachting van ruim 35.000 Koreanen. Bereid je voor op schokkende beelden in het museum.

Kaesong

Graftombe met wachter Koning Kongmin Kaesong Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nlIn Kaesong stap je terug in het oude Korea. Kaesong was in vroeger tijden een Koningsstad. De oude kern is gelukkig grotendeels onbeschadigd uit de Koreaanse oorlog gekomen.

Je rijdt een dromerig laantje af richting de oude koningsgraven die door UNESCO in de Werelderfgoedlijst zijn opgenomen. Je bezoekt de graven van Koning Wangkon en Koning Kongmin en zijn vrouw.

In het  Koryo History Museum, dat gevestigd is in een oude Confuciusacademie, zie je vondsten uit de Koryo dynastie. Neem zeker ook een kijkje in de postzegelwinkel die naast het museum ligt, voor mooie ansichtkaarten met revolutionaire afbeeldingen, posters en natuurlijk Noord-Koreaanse postzegels.

Je slaapt in oud-Koreaanse sfeer, in een traditionele herberg. De kamers bevinden zich rond kleine binnenhofjes en zijn toegankelijk door schuifdeuren met rijstpapier. De meeste kamers hebben matrassen op de grond, vergelijkbaar met Japanse tatamimatten. De kamers worden verwarmd middels het traditionele ondolsysteem, een Koreaanse uitvinding van vloerverwarming met behulp van warme lucht.


Dag 3: de DMZ en terug naar Pyongyang

Wandelen door de straten van Kaesong in Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nlWandelen door de straten van Kaesong

De leukste ervaringen in Noord-Korea heb je vaak van de dingen die thuis heel normaal zijn, zoals een wandeling over straat. Dat zijn de momenten waarop je het dichtst bij het normale leven komt. Daarom maak je een wandeling door Kaesong tijdens de ochtendspits, wanneer de straten lekker druk zijn met mensen die te voet of met de fiets naar hun werk gaan.

DMZ

Foto nemen van de DMZ bij Kaesong Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nlEen bezoek aan de DeMilitarized Zone (DMZ) mag niet ontbreken aan je Noord-Korea reis. Bij deze strook niemandsland zie je de fysieke scheiding tussen Noord- en Zuid-Korea. Het staat bekend als de zwaarst bewaakte grens ter wereld.

Je bezoekt Panmunjom, waar het staakt-het-vuren verdrag tussen Noord- en Zuid-Korea werd getekend dat in 1953 een einde aan de oorlog maakte. Een militair begeleidt je en vertelt over de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld.

Noord Korea, DMZ, Keasong, grens tussen noord en zuid korea, www.jouwnoordkoreareis.nlJe krijgt ook de militaire barakken te zien die precies op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea staan. In middelste barak vinden onderhandelingen plaats. Meestal mag je de barak ook van binnen bekijken. Loop een rondje om de onderhandelingstafel en je bent ook even op Zuid-Koreaans grondgebied geweest.

Na afloop van de rondleiding kun je je militaire begeleider vragen of hij met je op de foto wilt. In ruil voor een pakje sigaretten lukt dat meestal wel. Dit is de enige plek in het land waar je foto’s van militairen mag maken, dus maak er gebruik van zolang het kan!

De concrete wall bij Kaesong DMZ www.jouwnoordkoreareis.nlDe DMZ is een bufferzone van 4 km die over de gehele lengte van de grens tussen Noord- en Zuid-Korea is ingesteld om militaire conflicten te vermijden. De scheiding tussen Noord- en Zuid- is één van de grote pijnpunten in de harten van de Noord-Koreanen. Tot grote ergernis van de Noord-Koreanen hebben de Zuid-Koreanen die scheiding nog harder gemaakt door een betonnen muur te plaatsen aan hun zijde van de DMZ. De Zuid-Koreanen ontkennen het bestaan van deze muur maar vanaf de Noord-Koreaanse zijde is er een punt waar je deze concrete wall met een verrekijker kunt zien.

Terug naar Pyongyang

Je rijdt in ongeveer 2,5 uur terug naar Pyongyang, waar je de laatste nacht doorbrengt. Je komt hier in de middag aan en hebt nog tijd voor een aantal bezichtigingen.


Dag 4: einde bouwsteen

Deze bouwsteen eindigt hier in de ochtend van de dag 4. Kies een volgende bouwsteen of  vertrek uit Noord-Korea.

 • 1 nacht Nampo, 1 nacht Kaesong & 1 nacht Pyongyang

  Met deze bouwsteen slaap je één nacht in Nampo, één nacht in Kaesong en de laatste nacht in Pyongyang.

  Bij Nampo slaap je in een communistisch spahuisje. Je kamer is ruim ingericht en je hebt beschikking over een flinke badkamer met je eigen spabad. Vul je bad met warm bronwater en geniet van een ontspannen privéspa.

             
               
               
   
Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Het Westen”