Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Mao, China, rondreis, avond in Shenyang, www.yourplanettravel.nl

Shenyang

Voeg bouwsteen toe

Comfortabel met de trein terug naar Beijing

Shenyang is een ideale stopplaats voor wie liever niet met een nachttrein van Pyongyang naar Beijing reist. Je komt 's avonds aan, geniet van een nachtrust in een goed hotel en stapt de volgende dag op een snelle trein naar Beijing.

Verrassend Shenyang

Maar, als je dan toch in Shenyang bent, neem dan de tijd om een aantal van Shenyang's verrassend bezienswaardigheden te bekijken. Zo zie je in Shenyang het broertje van de Verboden Stad, de graven van de eerste Qing keizers en een heus Holland Dorp!

Overnachtingen

 • 1 nacht in viersterrenhotel in Shenyang

Programma

 • Treinreis Pyongyang - Shenyang
 • Privéchauffeur Shenyang station - hotel
 • Privéchauffeur Shenyang hotel - station
 • Highspeed trein naar Beijing

Maaltijden

 • Ontbijt

Duur

2 dagen, 1 nacht

Prijs

€ 229 – Per persoon, bij deelname door twee personen

Programma in ‘t kort

Dag 1: Deze bouwsteen start in Pyongyang. Je rijdt met een dagtrein naar Shenyang. ‘s Avonds word je bij aankomst naar je viersterrenhotel in het centrum van Shenyang gebracht.

Dag 2: Vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Qingpaleis. ‘s Middags per highspeed trein naar Beijing.

Optionele verlenging

Shenyang heeft voldoende bezienswaardigheden om je nog een dag te kunnen vermaken. Kies voor een extra nacht in Shenyang om bijvoorbeeld het nooit afgebouwde Holland-dorp pretpark te bekijken. Je kunt ook de graven van de eerste Qing keizers bezoeken of een dagje consumeren in de moderne shopping mall (wat een contrast met Noord-Korea!).

Wanneer je voor langere tijd met gidsen in Noord-Korea op stap bent geweest is het ook wel weer eens lekker om je eigen plan te kunnen trekken.

Dag 1: Dagtrein naar Shenyang

Qingpaleis, rondreis door China en Noord Korea, vakantie, ShenyangDagtrein naar China

Na het ontbijt neem je afscheid van de gidsen en chauffeur. Je reist vandaag met de trein naar China. De trein vertrekt rond 10:40 uur ’s ochtends en komt rond 22:20 uur aan in de Chinese stad Shenyang. Onderweg heb je alle tijd om nog te genieten van de laatste blikken op het mooie Noord-Koreaanse landschap.

Op ontspannen wijze naar China reizen

Je reist niet rechtstreeks met de nachttrein naar Beijing maar maakt een stop in Shenyang. De nachttrein van Pyongyang naar Beijing doet er 26 uur over. Omdat jij vanuit Shenyang met de high speed trein naar Beijing reist, spaar je ongeveer 9 uur reistijd uit. Dat betekent een prettige nachtrust in een comfortabel hotel. Bovendien geeft dit je de gelegenheid om de Verboden Stad van Shenyang te zien!

Vaarwel Noord-Korea

Bij aankomst in Shenyang staat je chauffeur je al op te wachten om je naar het hotel te brengen. De felgekleurde lichtjes van Shenyang komen je tegemoet als je buiten het station stapt; wat een contrast met Noord-Korea!

Je verblijft in Shenyang in een goed viersterrenhotel in het centrum van de stad. Het hotel bevindt zich midden in het winkelcentrum, op een paar minuten afstand van een Starbucks waar je weer eens een echt kopje koffie kunt drinken.


Dag 2: Verboden Stad van Shenyang

De ochtend ben je helemaal vrij om je dag naar eigen inzicht in te delen. Shenyang heeft een aantal culturele bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. Daarnaast kun je je uitstekend vermaken in het moderne Shenyang.

Shenyang, Qingpaleis, Your Planet Travel, www.jouwchinareis.nl, jouwnoordkoreareis.nl, Verboden stad in het klein, Your Planet TravelHet Qing paleis

Hoogtepunt van Shenyang is het Qing paleis. Het ligt op loopafstand van het hotel. Dit is het paleis van waaruit de Mantsjoe koningen hun grote verovering van China planden en uitvoerden. Het is een soort Verboden Stad in het klein maar ontvangt slechts een fractie van het aantal bezoekers van de grote broer in Beijing. Je krijgt echt een idee van hoe de eerste Qing keizers hier leefden voordat ze hun hof naar Beijing verplaatsten. Het paleis ligt op ongeveer vijf minuten wandelafstand van je hotel.

Op hoge snelheid naar Beijing

‘s Middags vertrek je met de high speed trein naar Beijing. De treinreis duurt ongeveer vijf uur.


Optioneel: extra dag

Optioneel kun je een extra dag in Shenyang besteden. Je brengt op die manier iets meer rust in je reis en hebt gelegenheid om een aantal andere interessante bezienswaardigheden in en erond Shenyang te bezoeken.

De laatste rustplaats van Qing keizers

Shenyang, rustplaats Qing keizer, Your Planet Travel, Rondreis, China en Noord KoreaShenyang is de thuishaven van de Mantsjoes, leiders over Mantsjoerije en de laatste keizerlijke dynastie, de Qing. De eerste keizers van de Qing dynastie liggen in Shenyang begraven; je kunt deze Qing graven en het park eromheen bezoeken met een taxi. Het is opvallend om te zien dat de bouwstijl die je hier ziet lijkt op de stijl van Korea.

Holland dorp

Iets buiten de stad ligt een wel heel vreemde attractie: een heus Holland dorp. Je vind hier het Centraal Station van Amsterdam nagebouwd, molens en Hollandse huizen. De bedoeling was dat dit een attractiepark zou worden maar de bouw is jaren geleden stil gelegd. Via het hotel kun je een taxi charteren om het bizarre park te bekijken.

 • Viersterrenhotel in Shenyang

  Je verblijft in een viersterrenhotel in het centrum van Shenyang. Kamers zijn comfortabel en ruim met een moderne inrichting. Ontbijt is inbegrepen.

  Het hotel is gelegen aan het begin van een winkelstraat die alleen voor voetgangers toegankelijk is. Daardoor is het ‘s avonds lekker rustig op straat. In de winkelstraat vind je verschillende shoppingmalls en een starbucks.

  Het Qingpaleis ligt op een kleine 10 minuten lopen van je hotel. We geven je een kaartje mee

  zodat je zelf de weg kunt vinden.

   

   

   

   

   

   


   

 • Extra nacht in Shenyang

  Door een extra nacht in Shenyang toe te voegen heb je de tijd om bijvoorbeeld de graftombes van de keizers van de Qingdynastie te bezoeken, of een dagje lekker te shoppen in de moderne shoppingmalls. Wie van gekke dingen houdt, kan een uitstapje maken naar het “Holland dorp”, een pretpark in Hollandse dat nooit is afgebouwd en er nu als spookdorp bij ligt. Via je hotel kun je hiervoor een taxi regelen.

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Shenyang”