Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Uitzicht over Pyongyang

Pyongyang

Voeg bouwsteen toe

De verrassende hoofdstad

Iedere reis in Noord-Korea bevat één of meerdere dagen in Pyongyang. Als hoofdstad is Pyongyang de meest ontwikkelde stad van Noord-Korea. Veel reizigers verbazen zich over hoe netjes alles aangelegd is. Brede, schone straten, mooi aangelegde parken en futuristische architectuur, zijn misschien niet de eerste beelden die in je opkomen wanneer je je een voorstelling maakt van "de as van het kwaad". Toch is dat precies wat je te zien krijgt in Pyongyang.

Bepaal zelf het aantal dagen

Bij het kiezen van deze bouwsteen kun je aangeven hoeveel dagen Pyongyang je in je reis wilt opnemen. Ieder dag heeft een ander thema. "Pyongyang highlights" wordt voor alle reizigers geadviseerd. Voor een reis van een week raden we aan om ongeveer drie dagen in Pyongyang te verblijven.

Overnachtingen

 • luxe hotel in Pyongyang

Programma

 • Volledig excursieprogramma met twee gidsen en chauffeur

Maaltijden

 • Bij aankomst in Pyongyang is je diner inbegrepen
 • Bij alle extra dagen zijn ontbijt, lunch en diner inclusief

Duur

Aankomstdag en de eerste nacht

Prijs

€ 178,- per persoon, bij deelname 2 personen

Programma in ‘t kort

Dag 1: Je komt altijd aan het einde van de middag of het begin van de avond aan.
Je ontmoet je twee gidsen en wordt naar het hotel gebracht. Onderweg maak je een stop voor een bezichtiging van de Triomfboog.
Je verblijft in het beste hotel van de stad.
Dag 2-6: Kies welke extra dagen jij in Pyongyang wilt doen!

Je hebt keuze uit de volgende thema’s:

 • Pyongyang Highlights
 • Dagelijks Leven
 • Voetsporen van Kim Il Sung
 • Revolutionair Pyongyang

Je keuze kun je aangeven nadat je op de knop hebt gedrukt om de bouwsteen toe te voegen.

Dag 1: Aankomst

Welkom in Pyongyang

Je vliegtuig of trein komt aan het einde van de middag of het begin van de avond aan in Pyongyang. Bij aankomst word je opgewacht door twee gidsen die je de komende tijd zullen begeleiden. Ze helpen je bij het passeren van de douane en na een korte kennismaking word je naar je hotel gebracht. Onderweg maak je meestal een stop bij een toepasselijk welkomstmonument: de Triomfboog.

Triomfboog

Triomfboog Pyongyang, DPRK, jouwnoordkoreareis.nl, rondreis, reizenNaar goed Noord-Koreaans gebruik volgt bij de Triomfboog een uitleg van een lokale gids die je de exacte maten van dit monument kan vertellen (natuurlijk nét iets groter dan de Arc de Triomph in Parijs), hoe snel men het monument heeft weten te bouwen en welke uitspraken de Grote en Geliefde Leiders erover hebben gedaan.

De Grote Leider is Kim Il Sung, stichter van de natie en eeuwige president; de geliefde leider is zijn zoon Kim Jong Il. Beiden zijn overleden. De Kim dynastie wordt voortgezet door Kim Jong Un, één van de zonen van Kim Jong Il. Tijdens je reis zul je veel over hen horen en zien.

Je eerste nacht in Pyongyang

Je slaapt in één van de beste hotels van de stad, gelegen in het centrum van Pyongyang. op een eilandje in de rivier.


Extra dag: Pyongyang highlights

Pyongyang Highlights wordt voor alle reizigers aanbevolen.

www.jouwnoordkoreareis.nl_Mansudae_Grand_Monument_Standbeeld_Kim Il Sung_ en_Kim Jong IlDe eerste dag sightseeing

Niets is zo leuk als wakker worden in een nieuwe stad met een hele reis nog voor de boeg. Als je wakker wordt in Pyongyang, reken maar dat je dat gevoel met dubbele intensiteit ervaart! Na het ontbijt ga je op stap. Vandaag zie je de highlights van Pyongyang, dingen die echt niet aan je reisschema mogen ontbreken.

Bloemen voor Kim Il Sung

Je start je dag met een bezoek aan Kim Il Sung en Kim Jong Il, althans, aan hun standbeelden. Je rijdt naar het Mansudae Grand Monument. Bovenop een heuvel in de stad prijken hier de enorme bronzen beelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il. Je wordt geacht een bloemetje te kopen (dit kost ongeveer € 3) om bij het monument te leggen.

Vlakbij zie je het Chollima beeld, een gevleugeld mythisch paard dat bovennatuurlijke snelheden kon bereiken. Het beeld staat symbool voor de snelheid waarmee het verwoestte Pyongyang na de Koreaanse Oorlog opnieuw werd opgebouwd.

Aan het grote plein

Uiteraard krijg je het Kim Il Sung plein te zien, het grote plein waar parades gehouden worden.

De Grote Volksbibliotheek

Aan het hoofd van het Kim Il Sung plein bevindt zich de Grand People’s Study House, de grote bibliotheek en volksuniversiteit van Pyongyang. Het gebouw is zeer indrukwekkend: veel marmer, beeltenissen van Kim Il Sung en grote kroonluchters.

Vanaf de hogere verdiepingen krijg je een geweldig uitzicht over het Kim Il Sung plein. Je krijgt een rondleiding door het gebouw. Met een beetje geluk is er net een Engelse les aan de gang en kun je een gesprekje voeren met de studenten. De grote bibliotheek heeft ook een internationale muziekcollectie waar de gids je graag iets van laat horen. Zo kan het gebeuren dat je midden in Pyongyang ineens naar een André Hazes nummer staat te luisteren; wat kan de wereld toch leuk zijn!

Noord-Koreaanse kunst

Je bezoekt de Mansudae Art Studio, het grootste kunstproductiecentrum van het land. Ruim 3000 kunstenaars werken hier. Je kunt kennismaken met één van de kunstenaars die in zijn atelier aan het werk is.

De Juchetoren

Juche (spreek uit als Djoetsje) is de filosofie van Kim Il Sung die aan de basis staat van de inrichting van de Noord-Koreaanse staat. Het is één van Pyongyang’s meest in het oog springende monumenten, een alleenstaande fakkel aan de rivier, de ader van Pyongyang. Voor € 5 kun je de lift nemen naar de top voor een indrukwekkend uitzicht.

Monument to Party founding, partijmonument Pyongyang, Noord Korea rondreis, jouwnoordkoreareis.nlPartijmonument

Het Monument to Party Founding is één van onze favoriete monumenten in Pyongyang. Hier kun je duidelijk een verschil zien tussen het communisme van de oude Sovjetunie en van China en de eigen variant van Noord-Korea. Waar de revolutie in Rusland vooral gestoeld was op de arbeider (de hamer) en in China op de boer (de sikkel), omarmt Noord-Korea óók de intellectueel en kunstenaar (de penseel). Alle drie deze symbolen zijn verwerkt in dit monument.

De diepste metro ter wereld

Metro Pyongyang, Noord Korea, reizen, vakantie in Noord Korea, jouwnoordkoreareis.nl

Een ritje met de metro van Pyongyang is een bijzondere ervaring. Even verkeer je tussen de gewone mensen, op een houten bankje van het ene station naar het volgende. Net alsof je zelf een inwoner van Pyongyang bent.

De stations zijn prachtig. Roltrappen brengen je 100 meter diep onder de grond. Of de metro op zo’n enorme diepte is aangelegd vanwege de bodemgesteldheid (de uitleg van je gidsen) of vanwege vermoedelijk aanwezige schuilkelders (de uitleg van het westen) zul je waarschijnlijk niet achter komen. Maar wat maakt het uit, de stations zijn schitterend en het ritje is onvergetelijk.

Getalenteerde kinderen

Je bezoekt een school waar je, indien er op dat moment les gegeven wordt, je een deel van de les kunt bijwonen. De school die je bezoekt is het School Children’s Palace (alleen op dinsdag of donderdag). Hier komen getalenteerde kinderen die ongelooflijk ontwikkeld zijn op het gebied van muziek, zang en dans. Je wordt getrakteerd op een voorstelling. Als je er op een andere dag bent dan bezoek je een middle school.

 


Extra dag: Dagelijks Leven

Kies je voor deze dag in Pyongyang, dan kies je ervoor om dichtbij gewone Pyongyang inwoners te komen.

Noord Korea, kinderklas, school, jouwnoordkoreareis.nl, reizen, rondreis in DPRKKinderklasje

Hoe zou een kinderklasje er in Pyongyang uitzien? Als de ouders aan het werk zijn, gaan de kinderen naar school, dat is in Noord-Korea niet anders. Vandaag ontmoet je enkele kinderen in een creche, kleuterschool of lagere school.

Noord Korea, wandelen door Pyongyang, DPRK, jouwnoordkoreareis.nlBij een Noord-Koreaanse professor thuis op bezoek

Een Noord-Koreaans appartement van binnen zien? Het kan! Je ontmoet het gezin van een gelauwerd professor en je ziet hoe ze wonen.

Stadswandeling

Heel bijzonder is dat je met Your Planet de mogelijkheid hebt om een korte stadswandeling te maken. Normaal gesproken wordt alles in Noord-Korea met de auto gedaan. Een stadswandeling door Pyongyang is daarom echt een unieke belevenis.

Dierentuin

Hoe de inwoners van Pyongyang zich ontspannen kun je zien in de dierentuin. De witte tijger is heel bijzonder, maar wat deze attractie echt bijzonder maakt is dat je de mensen kunt zien terwijl ze zich ontspannen. Daarnaast is het natuurlijk ook grappig om honden en katten in een dierentuin te zien.

Stadswandeling Pyongyang, rondreis Noord Korea, jouwnoordkoreareis.nl, reizen Bowlen in Pyongyang

De dag heeft een vrolijk einde met een uitje naar Pyongyang Bowling Land. Natuurlijk ga je een potje bowlen met de gidsen en het leuke is, je bent vast niet de enige daar.

 


Extra dag: Voetsporen van Kim Il Sung

Deze excursiedag staat in het teken van de Great Leader, eeuwige president van Noord-Korea, vader van de natie, ontwikkelaar van de Juche filosofie en charismatisch leider: Kim Il Sung. Heel bijzonder is dat je het mausoleum van Kim Il Sung bezoekt. Dit is voor Noord-Koreanen een heilige plek die met veel respect en eerbied betreden dient te worden. Kies deze bouwsteen daarom alleen als je je daaraan wilt houden.

Mansudae Native House, geboorte huis Kim Il Sung, jouwnoordkoreareis.nlGeboortehuis

Je start de dag waar het allemaal begon: het Mangyongdae Native House, ofwel het geboortehuis van Kim Il Sung. Hij werd in een eenvoudig huis geboren, iets buiten het centrum van de stad. Rond het huis is een prettig park waar je een wandelingetje kunt maken.

Mausoleum van Kim Il Sung*

Pyongyang, Mausoleum van Kim Il Sung, Het Kumsusan Memorial Palace, jouwnoordkoreareis.nlJe bezoekt niet alleen het geboortehuis, maar ook de laatste rustplaats van Kim Il Sung. Het Kumsusan Sun Palace was vroeger het werkpaleis van Kim Il Sung en heeft sinds zijn dood in 1994 de functie gekregen van mausoleum. Na zijn dood in 2011 werd Kim Jong Il bijgezet.

Voor Noord-Koreanen is dit het heiligdom der heiligdommen en het wordt beschouwd als een grote eer om hier te mogen komen.

Je doorloopt diverse gangen, liften en wachtruimtes voordat je bij de hallen komt waar de gebalsemde lichamen van Kim Il Sung en Kim Jong Il liggen opgebaard. Vanaf verschillende windrichtingen maak je een buiging. Alle bezoekers zijn op hun best gekleed. Veel Noord-Koreanen kunnen zich niet meer goed houden en beginnen te huilen bij de aanblik van hun president.

Revolutionary Martyr's cemetery, jouwnoordkoreareis.nl, rondreis Noord Korea, DPRK, VakantieKim’s vrouw

Op het Revolutionary Martyr’s cemetery, de begraafplaats voor de martelaren van de revolutie, ligt onder meer de vrouw van Kim Il Sung begraven.

Koperen bustes prijken op de graven van de belangrijke mensen, die tijdens de oorlog met Japan (of daarna) hun leven gaven voor hun land. Je koopt een bloemetje voor de overledenen.

Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Pyongyang.

De ideologie van Kim Il Sung

Bij de Three Revolutions exhibition, de drie revoluties tentoonstelling, zie je tentoonstellingen van de drie revoluties van Kim Il Sung. Deze revoluties spelen zich af op het gebied van ideologie, technologie en cultuur. Je ziet wat de bedoeling was van Kim Il Sung voor de ontwikkeling van Noord-Korea, vooral op het gebied van technologie en productie.

Kimilsunglia bloemen

Uiteraard valt de Great Leader de eer ten deel om een bloem naar hem vernoemd te hebben, de Kimilsunglia. Het is een roze orchidee-achtige. Je kunt deze bloem zien tijdens je bezoek aan de botanische tuinen van Pyongyang.

*In mei en juni is het niet mogelijk om het Mausoleum te bezoeken. We kunnen het dan vervangen voor een bezoek aan een andere bezienswaardigheid.


Extra dag: Revolutionair Pyongyang

Kies voor deze excursiedag als je wilt zien hoe Noord-Korea de revolutionaire boodschap verspreidt. Je leert vandaag hoe Noord-Korea tegen de Koreaanse oorlog aankijkt, hoe het land zich opstelt tegenover de Verenigde Staten, en hoe boodschappen worden overgedragen aan de bevolking via kunst.

Monument of Victorious War, oorlogsmonument, jouwnoordkoreareis.nl, Your Planet Travel, Noord Korea, DPRKMuseum voor de Koreaanse Oorlog

In het indrukwekkende Korean Victorious War Museum, krijgt je te zien wat de Noord-Koreaanse visie is op de oorlog tussen Noord en Zuid in de jaren ’50. Sinds die oorlog is er nooit een vredesakkoord gesloten tussen Noord- en Zuid-Korea. Alleen een staakt-het-vuren is van kracht.

Het museum is recentelijk gerenoveerd en is erg indrukwekkend opgezet. Je ziet er onder meer volledige tanks en gevechtsvliegtuigen uit de Koreaanse Oorlog en een groots panorama waarin de gruwelen van de oorlog worden uitgelegd.

USS Pueblo
USS_Pueblo_Noord-Korea_www.jouwnoordkoreareis.nl_Pyongyang

Het Amerikaanse spionageschip de USS Pueblo werd in de jaren ’60 buitgemaakt door Noord-Korea langs de oostkust. Het schip wordt nu tentoongesteld als oorlogstrofee en is onderdeel van het Oorlogsmuseum. Je krijgt het verhaal uitgelegd van de verovering van het schip en haar 82 man tellende bemanning. Saillant detail is dat sinds de Pueblo, Noord-Korea ook een onbemande spionageonderzeeër te pakken heeft weten te krijgen. Amerika ontkent, maar er staat er toch echt één op de oever naast de Pueblo.

Filmstudio’s

In de Pyongyang Filmstudio’s krijg je een kijkje in de filmindustrie van Noord-Korea. Je wandelt over diverse sets waarin steden in het volgens Noord-Korea losgeslagen Japan en Zuid-Korea worden uitgebeeld. Zo krijg je een kijkje in de moderne culturele keuken van Noord-Korea.

Korean Art Galery

Ook door kunst weet de Noord-Koreaanse overheid de revolutionaire boodschap over te brengen op haar burgers. In de Korean Art Galery zie je hier prachtige voorbeelden van.

 Koreaanse kunst, DPRK, Noord Korea (1)org

 

 • Hotel in Pyongyang

  Je verblijft in één van de beste hotels van het land, in het centrum van Pyongyang. In het hotel zijn allerlei faciliteiten aanwezig. Je kunt e-mail versturen (maar niet ontvangen), internationaal telefoneren, er zijn (souvenir)winkels en diverse mogelijkheden voor.

   

   

   

   

   

 • Fietsexcursie Pyongyang centrum

  Je start de fietstocht in de buurt van Mirae Scientist Street, langs de oever naar het Kim Il Sung plein, het belangrijkste plein van de stad. Je vervolgt je weg tot aan Changjon Street.

  Je fietst over het fietspad, weg van het drukke verkeer. Langs de weg zie je mensen recreëren onder de schaduw van een boom, fietsenmakers of andere nijverheid en natuurlijk wordt het fietspad ook door Noord-Koreaanse fietsers gebruikt.

  Lengte: 8 km
  Prijs: € 25 per persoon, inclusief fietshuur en fietsvervoer

   

   

   

   

 • Pyongyang highlights

  Op het programma staan: Mansudae Grand Monument (bloemen leggen), Chollima beeld, Kim Il Sung plein, Grand People’s Study House, Mansudae Art Studio, Juchetoren, Partijmonument, Pyongyang metro, school (bijvoorbeeld School Children’s Palace).

  Inclusief: Dagprogramma met twee Engelssprekende Koreaanse gidsen, ontbijt, lunch en diner, en een overnachting in het luxe hotel in Pyongyang.
  Prijs: € 178 bij 2-5 personen

 • Dagelijks leven

  Op het programma staan: Kinderklasje, Mansudae Fountain Park, korte stadswandeling, Pyongyang dierentuin, (rol)schaatsen of uitje naar Pyongyang bowlingland of sportschietbaan.

  Inclusief: Dagprogramma met twee Engelssprekende Koreaanse gidsen, ontbijt, lunch en diner, en een overnachting in het luxe hotel in Pyongyang

  Prijs: € 183 bij 2-5 personen

 • Voetsporen van Kim II Sung

  Op het programma staan: Manyongdae Native House (geboortehuis Kim Il Sung), Kumsusan Sun Palace (mausoleum Kim Il Sung en Kim Jong Il), revolutionairemartelarenbegraafplaats, Three Revolutions exhibition, botanische tuinen Pyongyang.

  Let op: tijdens het bezoek aan het Mausoleum wordt van je verwacht dat je buigingen maakt voor de grote leiders en dat je netjes gekleed gaat. Voor heren betekent dit onder meer een overhemd met stropdas, voor dames een rok of jurk.

  Inclusief: Volledig dagprogramma met twee Engelssprekende Noord-Koreaanse gidsen en chauffeur, ontbijt, lunch en diner en een overnachting in het luxe hotel in Pyongyang.

  Prijs: € 185 bij 2 – 5 personen

 • Revolutionair Pyongyang

  Op het programma staan: Museum voor de Koreaanse Oorlog (inclusief het spionageschip de USS Pueblo), de Pyongyang Filmstudio’s, de Korean Art Galery.

  Inclusief: Dagprogramma met twee Engelssprekende Koreaanse gidsen, ontbijt, lunch en diner, en een overnachting in het luxe hotel in Pyongyang

  Prijs: € 195 pp bij 2 – 5 personen

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

 1. :

  Pyongyang is een superschone stad en eigenlijk behoorlijk modern.

 2. :

  In tegenstelling tot hetgeen de misdadige Westerse Reuters anti Noord Korea mainstream media verkondigen, is Noord-Korea een fantastisch land en is Pyong Yang wellicht de mooiste stad van Azië.

Een review toevoegen