Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Bergen, Mt Kumgang, reis, reizen door de natuur van Noord Korea, rondreis, Your Planet

Mt. Kumgang

Voeg bouwsteen toe

Natuurschoon
Deze bouwsteen staat in het teken van natuurschoon. Je verblijft in een hotel tussen de bergen en maakt wandelingen.

De prachtige natuur vormt een mooie afwisseling met alle culturele programmapunten die je elders in Noord Korea ziet.

Je hoeft niet speciaal heel sportief te zijn voor deze bouwstenen. De wandelingen zijn prima te doen voor iedereen die goed ter been is.

Overnachtingen

 • 1 nacht in stadshotel in Wonsan
 • 1 nacht in goed hotel in Mt. Kumgang
 • 1 nacht in goed hotel in Pyongyang

Programma

 • Volledig excursieprogramma met twee gidsen en chauffeur (voor het strand in Wonsan is extra entreegeld vereist)

Maaltijden

 • Ontbijt, lunch en diner (schelpenbarbecue betaal je ter plekke)

Deze bouwsteen begint en eindigt in Pyongyang.

Duur

3 dagen, 3 nachten

Prijs

€ 585,- per persoon, bij deelname twee personen

Programma in ‘t kort

Dag 1 Pyongyang – Wonsan: Ullim waterval, in Wonsan Landbouwuniversiteit, optioneel strandbezoek, pier, schelpenbarbecue (4 uur rijden)
Dag 2 Wonsan – Mt. Kumgang: Samil Lake en wandeling naar Kuryongwaterval (2 uur rijden)
Dag 3 Mt. Kumgang – Pyongyang: Optioneel zwemmen bij Kumgang strand, Synpyong theehuis, graftombe Koning Tongmyong (6 uur rijden)

Dag 1 Pyongyang – Wonsan

Je rijd in ongeveer vier uur naar Wonsan, havenstad aan de oostkust. Onderweg staan er een aantal interessante stops op het programma.

Op weg naar Wonsan

Je start met een bezichtiging van de graftombe van Koning Tongmyong, de eerste Koreaanse koning. UNESCO heeft deze plek tot werelderfgoed bestempeld. Verder op weg naar Wonsan sla je de hoofdweg af voor een wandeling door een bijzonder mooie verborgen vallei die pas in 2001 ontdekt is. De spectaculaire Ullim waterval biedt een heerlijke plek voor een picknick lunch.

Landbouw en treinen in Wonsan

In Wonsan breng je een bezoek aan de Landbouwuniversiteit. Ook op het programma staat een bezoek aan een antiek treinstation, nu een museum. Vlak voor de oprichting van de Noord-Koreaanse staat bracht Kim Il Sung een bezoek aan Wonsan per trein. De trein in kwestie is sindsdien tentoongesteld om te herinneren aan die revolutionaire dagen. Naast het station zie je ook de oude herberg waar Kim Il Sung heeft geslapen.

Strand en schelpen

Optioneel kun je ‘s middags een bezoek brengen aan het strand van Wonsan. Je betaalt hier entreegeld van € 2 per persoon, € 3 als je ook wilt zwemmen.

Na een wandeling over de pier, een geliefde plek voor hengelaars, kun je genieten van een schelpenbarbecue aan de kade. De schelpen worden door een serveerster geroosterd en reken je af per stuk (een Euro). Daarna volgt nog een diner, dus eet je niet helemaal vol.

 


Dag 2: Wonsan – Kumgang

De grilligste bergen van Noord-Korea

Mt. Kumgang gebergte, www.yourplanettravel.nl, jouwnoordkoreareis.nl

Vandaag staat er veel natuurschoon op het programma. Je rijdt in ongeveer twee uur van Wonsan naar het schitterende natuurgebied van Mount Kumgang.

Bij Samil Lake, gelegen in de uitlopers van de Kumgangbergen, maak je een eerste wandeling.

Reizen door de natuur en Cultuur in Korea, Noord Korea, Your Planet Travel, www.jouwnoordkoreareis.nl

‘s Middags staat de mooiste natuurwandeling op het programma die je in Noord-Korea kunt maken. Grillige bergpieken, snelstromende bergriviertjes en een diversiteit aan planten en dieren zijn de redenen voor je komst hier. De wandeling duurt ongeveer drie uur en is niet al te zwaar. Eindpunt is de Kuryong waterval, beroemd in heel Korea.

Je overnacht in een hotel met uitzicht op de bergen. De bedden zijn hier heerlijk zacht (een unicum in Noord-Korea).


Dag 3: Kumgang – Wonsan

Het is tijd om weer terug te keren naar Pyongyang. In totaal doe je ongeveer zes uur over de rit.

Je kunt optioneel beginnen met een stop bij het strand van Mt. Kumgang. ‘s Zomers en in de vroege herfst is het water warm genoeg om een duik te kunnen nemen in de zee.

Daarna rijd je verder, via Wonsan naar Synphyong. Op deze mooie plek langs de weg maak je een stop voor een picknick lunch.

‘s Avonds kun je in Pyongyang optioneel één van de microbierbrouwerijen bezoeken. Eigenlijk zijn dit gewoon cafés waar je een heerlijk Noord-Koreaans biertje kunt proeven dat ter plekke is gebrouwen. Je verblijft in Pyongyang in een goed hotel.

 • Mt. Kumgang hotel

  Het hotel in Mt. Kumgang ligt aan de rand van het Kumganggebergte. Je hebt mooi zicht op de bergen vanaf hier.

  Het hotel werd gebouwd door een Zuid-Koreaans bedrijf, dat tours vanuit Zuid-Korea organiseerde naar dit resort. Die tours zijn inmiddels opgeschort en het hotel is nu in Noord-Koreaanse handen. Maar nog steeds kun je rekenen op heerlijk zachte bedden (de beste bedden in Noord-Korea). De kamers zijn verder sfeervol en netjes.

  Hotel Mt. Kumgang bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your Planet
Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Mt. Kumgang”