Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Your Planet Travel, Kaesong, jouwnoordkoreareis.nl, Noord Koreaans restaurant (1)

Kaesong en DMZ

Voeg bouwsteen toe

Oude koningsstad Kaesong

In Kaesong maak je kennis met het oude Korea. Kaesong was tijdens de Koryo dynastie een koningsstad. Je bezoekt oude koningsgraven en een antiek universiteitsgebouw. Je slaapt in één van de leukste hotels van het land: het karakteristieke Koreaanse Folk Hotel, met sfeervolle, traditionele kamers.

De grens met Zuid-Korea

Naast het oude Noord-Korea, voel je tijdens deze bouwsteen ook de pijnlijke opdeling van Noord- en Zuid-Korea als je op de grens tussen beide landen staat. Het grensgebied wordt de De-Militarized Zone genoemd, afgekort naar de DMZ. Soldaten van het Noord-Koreaanse leger laten je de grens zien.

Overnachtingen

 • 1 nacht in goed hotel in Pyongyang of in een traditionele herberg in Kaesong

Programma

 • Volledig excursieprogramma met twee gidsen en chauffeur

Maaltijden

 • Ontbijt, lunch en diner

Duur

2 dagen, 1 nacht

Prijs

€ 205 per persoon, bij deelname twee personen

Programma in ‘t kort

Dag 1: Je start in Pyongyang of in Nampo. Je eindigt de dag in Keasong waar je overnacht in het leukste hotel van Noord-Korea.

Dag 2: Universiteit uit de Koryo dynastie, graf van koning Gongmin, de Sonjuk brug, Panmunjom en de DMZ. Vervolg van de reis.

Het oude Keasong

Kaesong, Noord Korea, DPRK, restaurant Noord Korea, jouwnoordkoreareis.nlEen bijzondere nacht
Bij aankomst in Keasong mag je een wandelingetje maken vanaf de Nam Poort naar je hotel. De Nam Gate was in vroeger tijden de zuidelijke poort naar het kasteel. Vanaf hier wandel je naar je hotel. Je verblijft in Keasong in het traditionele Folk hotel. De verwarming van de kamer is geregeld met het typisch Koreaanse ondol systeem. Hierbij wordt warme lucht, die ontstaat bij verbranding van hout, door een buizensysteem onder de vloer geleid. Je bed bestaat uit matten, vergelijkbaar met Japanse bedden. Je dineert in het traditionele restaurant dat tegenover het hotel ligt.

Maak kennis met de filosoof Confucius
De volgende ochtend start je de dag met een bezoek aan een universiteit, opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de Confuciaanse leer. Op de binnenplaats van de oude universiteit, onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling.

Graven uit de Koryo dynastie
Ook bezoeken we de graftombe van koning Gongmin die twee tombes liet bouwen toen zijn vrouw overleed, één voor zijn vrouw en één voor zichzelf. Zijn vrouw was van Mongoolse afkomst en kreeg daarom een schaap als bewaker, symbool van de Mongolen. Zijn eigen graf werd bewaakt door een tijger, symbool van de Koryo dynastie.

De Sonjuk brug is symbool geworden voor de politieke moord op een ambtenaar die loyaal bleef aan de Koryo kroon, in een tijd dat de dynastie op zijn einde liep.

DMZ

Staakt het vuren
Je vervolgt de weg naar het dorp Pamunjom dat een heel speciale betekenis heeft gekregen doordat het op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea ligt. Tussen Noord- en Zuid-Korea geldt een staakt-het-vuren sinds de oorlog in de jaren ’50 die het land in tweeën opdeelde. Er is nooit een officieel vredesakkoord tot stand gekomen. De grens is één van de zwaarst bewaakte ter wereld; aan de Zuid-Koreaanse zijde zijn nog steeds Amerikaanse soldaten die de Zuid-Koreanen ondersteunen.

De splitsing tussen Noord en Zuid
Afbeelding 366Tussen Noord- en Zuid-Korea ligt een strook niemandsland, de De-Militarized Zone (DMZ). Onder begeleiding van soldaten bezoek je de DMZ. Precies op de grens staan militaire barakken van Noord-Korea en van Zuid-Korea waar in het verleden onderhandelingen hebben plaats gevonden.

Je mag de belangrijkste barak van binnen bekijken en aan de tafel zitten waar de onderhandelingen plaatsvonden. De tafel staat precies op de grens tussen en Noord en Zuid en als je er een rondje omheen loopt betreedt je dus Zuid-Koreaans grondgebied. Aan een muur in de barak hangen de vlaggetjes van alle landen die gevochten hebben tijdens de Koreaanse oorlog. Hier hangt ook een Nederlandse vlag tussen.

 

 • Traditionele herberg in Kaesong

  Je slaapt in Kaesong in een traditionele herberg, helemaal in Koreaanse stijl. Je kamer ligt aan een binnenhofje. Je bed is een matras op de grond, vergelijkbaar met een Japanse tatami.

  De vloer van je kamer wordt verwarmd via het typisch Koreaanse ondol systeem.

  Houd er rekening mee dat er niet altijd warm water beschikbaar is.

             
               
Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Kaesong en DMZ”