Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Bouwsteen Hamhung Noord-Korea individuele rondreis www.jouwnoordkoreareis.nl

Hamhung

Voeg bouwsteen toe

Hamhung, stad aan de oostkust

Met bouwsteen Hamhung bezoek je de tweede stad van Noord-Korea en verblijf je een nacht in een huisje aan het strand.

Hoogtepunt is je bezoek aan de Kunstmestfabriek, waar Noord-Korea je graag het arbeidersparadijs laat zien.

 

Overnachtingen

 • 1 nacht in luxehotel in Masikryong / stadshotel in Wonsan
 • 1 nacht in strandhuisje in Hamhung
 • 1 nacht in goed hotel in Pyongyang

Programma

 • Volledig excursieprogramma met twee gidsen en chauffeur (voor het strand in Wonsan is extra entreegeld vereist)

Maaltijden

 • Ontbijt, lunch en diner (schelpenbarbecue bij variant Wonsan betaal je ter plekke)

Deze bouwsteen begint en eindigt in Pyongyang.

Duur:

3 dagen, 3 nachten

Prijs:

Vanaf € 535  per persoon

Er zijn twee varianten van deze bouwsteen waaruit je kunt kiezen. De prijs is bij beide varianten gelijk.

Programma in ‘t kort variant Masikryong:

Dag 1 Pyongyang – Masikryong: Naar Masikryong, onderweg bezoek Ullim waterval, Masikryong skiresort (4 uur rijden)
Dag 2 Masikryong – Hamhung: Naar Hamhung, Standbeelden, Grand Theatre, Kunstmestfabriek, Royal Palace, strand (2 uur rijden)
Dag 3 Hamhung – Pyongyang: Coöperatieve boerderij, Synphyong theehuis, graftombe Koning Tongmyong, Taedonggang microbrouwerij (6 uur rijden)
Dag 4 Vervolg van de reis: kies een volgende bouwsteen of  vertrek uit Noord-Korea

Programma in ‘t kort variant Wonsan:

Dag 1 Pyongyang – Wonsan: Naar Wonsan, onderweg bezoek Ullim waterval, in Wonsan bezoek antiek treinstation, pier van Wonsan, optioneel strand, schelpenbarbecue (4 uur rijden)
Dag 2 Wonsan- Hamhung: Naar Hamhung, Standbeelden, Grand Theatre, Kunstmestfabriek, Royal Palace, strand (2 uur rijden)
Dag 3 Hamhung – Pyongyang: Coöperatieve boerderij, Synphyong theehuis, graftombe Koning Tongmyong, Taedonggang microbrouwerij (6 uur rijden)
Dag 4 Vervolg van de reis: kies een volgende bouwsteen of  vertrek uit Noord-Korea

Deze bouwsteen begint en eindigt in Pyongyang.

Twee varianten

Je hebt de keuze uit twee varianten voor deze bouwsteen. Beide varianten staan hieronder beschreven. Je kunt of een nacht in het beroemde skiresort Masikryong verblijven, of een nacht in Wonsan.

De tweede en derde dag van deze bouwsteen verlopen in beide varianten gelijk, je brengt een bezoek aan Hamhung en verblijft daar in een strandhotel. Op dag drie rijd je weer terug naar Pyongyang.


Dag 1 van Pyongyang naar Masikryong of Wonsan

‘s Ochtends verlaat je Pyongyang op weg naar het oosten. Eindpunt vandaag is Masikryong of Wonsan, je mag kiezen tussen beide varianten. In beide gevallen is het ongeveer vier uur rijden naar je einddoel vandaag, Wonsan ligt slechts twintig minuten verder rijden vanaf Masikryong.

De Ullim waterval

Op weg naar het oosten merk je dat het landschap steeds bergachtiger wordt. Je rijdt over een hobbelige weg, door tunnels en langs rivieren en dorpjes. Na ongeveer drie uur sla je af en rijd je een bergweg in, op weg naar de Ullim waterval. De waterval ligt verscholen in een vallei die pas in 2001 ontdekt werd.

Ullim waterval groepsreis Victory Day Your PlanetVanaf de parkeerplaats is het ongeveer een kwartier lopen tussen de bergen. Het pad is mooi aangelegd en gemakkelijk begaanbaar. Aan het einde volgt de beloning: de Ullim waterval. Het donderende geluid van de waterval en de nevel die er vanaf komt maken veel indruk. 

Na je bezoek aan de waterval stap je met hernieuwde energie in de bus naar je einddoel van vandaag: Masikryong of Wonsan.

Variant 1: Masikyryong

Verblijf in het beroemde Masikryong hotel

Masikryonghotel www.jouwnoordkoreareis.nlIndien je kiest voor de variant met Masikryong als einddoel, dan slaap je deze avond in het beste hotel van Noord-Korea.

Masikryong is het beroemde skiresort dat de Noord-Koreanen in slechts tien maanden tijd uit de grond hebben weten te stampen. Dat dit echt een prestatie van formaat is, is duidelijk te zien wanneer je een rondleiding krijgt door het complex.

Je verblijft hier de rest van de dag en kunt gebruik maken van de diverse faciliteiten. In de kelders kun je bijvoorbeeld zwemmen in het zwembad van olympisch formaat of in het kleine zwemparadijs. Er is ook een fitnessruimte waar je na een demonstratie aan de slag kunt.

Mannelijke kapsels in Noord-Korea Masikryong hotel www.jouwnoordkoreareis.nlHelemaal mooi is dat je naar de kapper kunt. Je kunt kiezen uit diverse populaire Noord-Koreaanse kapsels!

Het is ook mogelijk om met de skilift naar boven te gaan, de berg op. In wintertijd ligt hier sneeuw en kun je, na betaling van een skipas, skiën en snowboarden. Maar ook in de zomer kun je de berg op.

Echte koffie in het Masikryong hotel www.jouwnoordkoreareis.nlIn de koffiebar in het hotel wordt de beste koffie van heel Noord-Korea geserveerd. Echte cappuccino, espresso; het is er. ‘s Avonds kun je je met je gidsen vermaken in de karaokeclub. Er is ook een speelruimte waar je kunt biljarten, schaken of kaarten.

Je kamer is sfeervol ingericht en voorzien van alle gemakken.

 

Variant 2: Wonsan

Verblijf in havenstad Wonsan

Hotel in Wonsan www.jouwnoordkoreareis.nlIndien je kiest voor de variant met Wonsan, dan rijd je na je bezoek aan de Ullim waterval voorbij aan Masikryong  en door naar havenstad Wonsan.

Je verblijft in Wonsan in een eenvoudig stadshotel, gelegen aan het water.

Antieke trein www.jouwnoordkoreareis.nlIn Wonsan staan nog een aantal bezienswaardigheden op het programma. Je begint met een bezoek aan een antiek treinstation dat niet meer in gebruik is. Het station is bestempeld als revolutionaire plek. Kim Il Sung kwam hier, vlak na de bevrijding van de Japanse bezetters, en wist de mensen voor zich te winnen. Je ziet in welke kamer van de herberg bij het station hij de nacht heeft doorgebracht en je ziet het treinstel waarmee hij reisde, compleet met antieke locomotief.

Vissen in Wonsan groepsreis Victory Day Your PlanetOptioneel kun je in Wonsan het strand bezoeken (€ 2 entree / € 3 als je ook wilt zwemmen). Dit is vooral de moeite waard als het mooi weer is.

Aan het einde van de dag maak je een wandeling over de pier van Wonsan. Hartstikke leuk, want er zijn altijd veel vissers die vanaf de pier hun hengel uitslaan.

Voordat je aan tafel gaat voor het diner, kun je optioneel aan de kade schelpen eten bij een provisorisch “schelpenrestaurantje” in de open lucht.

Schelpenbarbecue Wonsan bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your PlanetDe schelpen worden gegaard op een soort kolenbarbecue, waar lucht in geblazen wordt door aan een zwengel te draaien. Een serveerster doet dit voor je. Ze controleert ook of de schelpjes wel goed gaar zijn. Een glaasje soju (de nationale Koreaanse drank ) erbij en je bent helemaal geïntegreerd als Koreaan.

Na afloop reken je af per schelp die je hebt gegeten (een Euro per schelp).


Dag 2: Hamhung

Of je voor de Masikryong- of de Wonsanvariant hebt gekozen maakt niet uit, in beide gevallen vertrek je ‘s ochtends naar Hamhung. Vanaf beide vertrekpunten is het ongeveer twee uur rijden. De route is erg mooi.

Hamhung is een belangrijke stad. Het is de tweede stad van het land en belangrijk voor de industrie. Daarnaast staat het bekend als badplaats. Het heeft een prachtig strand en de zee is hier niet diep, waardoor de temperatuur van het water ook niet zo snel daalt. Tot diep in september kun je hier nog heerlijk zwemmen.

Tonghung heuvel Hamhung www.jouwnoordkoreareis.nlRondleiding Hamhung

Er staat een rondleiding door Hamhung op het programma. Bovenop de Tonghung heuvel breng je een bezoek aan de standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il. Het is gebruikelijk om een bosje bloemen te leggen voor de standbeelden. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over de stad, met haar brede allee’s en de Songchon rivier die erdoorheen stroomt.

Het gigantische Grand Theatre is een toonbeeld van de grandeur die het centrum van de stad uitstraalt. Terwijl je het theater van de buitenkant bekijkt, passeren voetgangers en fietsers het drukke plein waaraan het gelegen is.

Kunstmestfabriek

Hoogtepunt van deze bouwsteen is je bezoek aan de kunstmestfabriek (de Hungnam fertilizer factory). De fabriek is opgezet als een dorp, mensen wonen en werken hier. De fabriek heeft een eigen school, kinderopvang maar ook een eigen koor en muziekband.

kunstmestfabriek-noordkorea-jouwnoordkoreareis.nlJe mag een kijkje nemen in één van de fabriekshallen en krijgt uitleg van een ingenieurs over de werking van de machines. Maar het gaat vooral om de mooie beelden die je hier aantreft! Reusachtige, felgekleurde machines, die al decennia opgepoetst en onderhouden worden, de fietsen die zij aan zij geparkeerd staan in de fabriekshal, de prachtige revolutionaire schilderingen en leuzen die aan de wanden hangen en de arbeiders aansporen om zich in te spannen voor het vaderland, je blijft foto’s schieten.

Het feodale Korea

Na deze traktatie rijd je iets de stad uit naar het Koninklijk Paleis. Hier ga je terug in de tijd van het feodale Korea. Je ziet het woonpaleis van koning Taejo en luistert naar de ondeugende verhalen over zijn seksuele escapades. Het gebeurde allemaal zo lang geleden dat zelfs de 450 jaar oude boom die de tuin domineert, het niet heeft meegemaakt.

Strandverblijf

Aan het eind van de middag is er tijd voor ontspanning. Je verblijft in een hotel aan het strand. ‘s Zomers kun je hier heerlijk zwemmen en zonnen. Je slaapt in een kamer in een huisje. Er is hier geen warm water maar met een verwarmingselement kun je toch water opwarmen om over je heen te kieperen, bij wijze van douche.

Strand van Hamhung bij strandhotel www.jouwnoordkoreareis.nl

 


Dag 3 Terug naar Pyongyang

Wie vroeg opstaat kan genieten van een zonsopkomst aan het strand. ‘s Ochtends  kun je voor het ontbijt nog even een frisse duik nemen in zee.

Peuterklasje bij de coöperatieve boerderij van Hamhung www.jouwnoordkoreareis.nlJe verlaat vandaag Hamhung weer en rijd terug naar Pyongyang. Het is een lange rit (zes uur in totaal), maar je maakt verscheidene stops om de reis op te breken en het gebied is mooi.

Coöperatieve boerderij

De eerste stop maak je vlak buiten Hamhung, bij de Tongbong coöperatieve boerderij. Met een beetje geluk kun je een muziekles van een peuterklasje meemaken.

Souvenirwinkel coöperatieve boerderij Hamhung www.jouwnoordkoreareis.nlVaak is het ook mogelijk om een woonhuis van binnen te bekijken. Je kunt zo een beeld krijgen van hoe het leven op een grote boerderij er uitziet.

In de boerderijwinkel zijn leuke souvenirs te krijgen. ‘s Zomers kun je hier ook verse fruitoogst krijgen, zoals peren.

Picknick lunch onderweg

Je rijdt verder in de richting van Pyongyang. Na ongeveer drie uur rijden maak je een stop bij het Synphyon theehuis, een servicestation langs de hoofdweg. Op deze mooie plek breek je je lunchpakket aan. In het winkeltje kun je allerlei lokale producten kopen zoals gedroogde kruiden, noten en je kunt een glaasje sterke slangenlikeur proberen.

Tegen het einde van de middag kom je bij de graftombe van Koning Tongmyong, de eerste Koreaanse koning. Vroeger was hier ook een grote Boeddhistische tempel. Die tempel is verwoest maar je kunt de contouren nog zien in het gras. Er naast is nu een nieuwe tempel gebouwd.

Nu is het nog maar een klein half uurtje rijden naar Pyongyang, je eindbestemming. Je checkt in in je hotel. ‘s Avonds kun je optioneel naar de Taedonggang microbrouwerij, een hippe bar, waar je allerlei biertjes kunt uitproberen.


Dag 4: Volgende bouwsteen

Na het ontbijt begint het volgende deel van je reis.

 • Variant met Wonsan

  Het stadshotel in Wonsan bevindt zich bij de haven. Je hebt uitzicht op de zee en de pier waar vaak vissers komen. ‘s Ochtends vroeg kun je door luidsprekers buiten de oproep horen voor de inwoners van Wonsan om de straten schoon te vegen.

  Dit is een wat ouder hotel. De kamers zijn functioneel maar niet heel speciaal.

  Uitzicht vanuit je hotel in Wonsan bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your PlanetHotel in Wonsan Tweepersoonskamer bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your Planet          
 • Masikryong hotel

  Masikryong is het prestigieuze skiresort dat binnen recordtijd gebouwd is in de bergen nabij Wonsan. Het hotel is werkelijk een indrukwekkend staaltje projectontwikkeling, ten tijde van economische sancties.

  Bij een verblijf in het hotel hoort ook een rondleiding. Er is van alles te doen. ‘s Winters kun je hier skiën en schaatsen. ‘s Zomers kun je zwemmen, sporten in de gym, biljarten en je vermaken in de karaokebar. Je kunt ook met de skilift de berg op om van een mooi uitzicht te genieten.

  Het hotel serveert de beste koffie van Noord-Korea.

  Het Masikryonghotel is het meest luxueuze hotel dat Noord-Korea te bieden heeft. De kamers zijn ruim ingericht en voorzien van alle gemakken.

  Hotelkamer Masikryong bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your Planet        
  Badkamer Masikryonghotel bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nlYourPlanetOlympisch zwembad Masikryong Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl        
Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Hamhung”