Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Dandong www.jouwnoordkoreareis.nl

Dandong

Voeg bouwsteen toe

Voorpret Noord-Korea en zwarte markt

Dandong is de ultieme voorpret bouwsteen. De ligging aan de grens met Noord-Korea zorgt ervoor dat er veel Noord-koreaanse producten te krijgen zijn. Wie goed zoekt kan misschien wel wat Noord-Koreaans geld op de kop tikken.

Je persoonlijke gids en chauffeur laten je de meest interessante plekjes in en rond Dandong zien. Zo maak je bijvoorbeeld een boottochtje over de rivier die Noord-Korea en China van elkaar scheidt en loop je over de Chinese Muur, iets buiten de stad. Je verblijft in een goed hotel in Dandong voordat je per trein de grens oversteekt naar Noord-Korea.

Overnachtingen

 • Viersterrenhotel Dandong met zicht op de Gebroken Brug

Programma

 • Dagexcursie Dandong met privégids en -chauffeur, inclusief entreegelden ten bedrage van € 27 per persoon

Maaltijden

 • Ontbijt in het hotel
 • Lunch tijdens de excursie

Duur

3 dagen, 2 nachten

Prijs

vanaf € 315 per persoon, bij deelname door twee personen

Je kunt er voor kiezen om de bouwsteen Dandong vóór of ná je bezoek aan Noord-Korea te plannen.

Programma in ‘t kort

Dag 1: Deze bouwsteen start in Beijing (of in Pyongyang). Je reist met de trein naar van Beijing naar Dandong.

Dag 2: Vandaag staat je staat je een privé-excursie te wachten met gids en chauffeur. In Dandong vaar je in een bootje over de Yalurivier, die China en Noord-Korea van elkaar scheidt en maak je een wandelingetje over de Gebroken Brug. Buiten de stad rijd je naar de “one meter hop”, het smalste stuk in de rivier, en naar de Chinese Muur, de grens in vroeger tijden.

Dag 3: Je rijdt met de trein naar Noord-Korea. De trein vertrekt ‘s ochtends vroeg en komt aan het begin van de avond aan in Pyongyang.

Dandong omgekeerd

Het is ook mogelijk om deze bouwsteen andersom te doen. Je stapt dan ‘s ochtends op de trein in Pyongyang en rijdt naar Dandong. Je brengt eerst een nacht in het hotel door voordat je de volgende dag de privé-excursie doet. Aan het einde van de dag vervolg je je reis met de trein naar Beijing.

Dag 1: trein naar Dandong

Comfortabel in de nachttrein of highspeed trein

Vanuit Beijing reis je heel comfortabel met de trein naar Dandong. Naar wens kun je kiezen uit een verschillende treinen.

 • Nachttrein; waarbij je de eerste overnachting in de trein maakt in plaats van het hotel. In de softsleeper klasse slaap je in een afsluitbare coupé met maximaal vier mensen bij elkaar.
 • Highspeed dagtein; in ongeveer 6,5 uur reis je in de tweede klasse van Beijing naar Dandong.

www.jouwnoordkoreareis.nl treinreis Beijing - Dandong

Tweede klasse highspeed dagtrein

Zicht op Noord-Korea

Je verblijft in een goed viersterrenhotel in het centrum. Vanuit het hotel heb je uitzicht op de rivier. Het is een heel bijzonder gezicht om ‘s avonds naar het pikkedonker van de Noord-Koreaanse oever te kijken, terwijl de lichtjes aan Chinese zijde welig schijnen.


Dag 2: Dandong privé-excursie

Je wordt ‘s ochtends bij aankomst in Dandong opgewacht door je persoonlijke gids en chauffeur die je de gehele dag meenemen voor een uitgebreide dagexcursie. Je ziet vandaag de meest interessante bezienswaardigheden in Dandong en de omgeving.

De grens in vroeger tijden

Je gaat naar Tiger Mount, waar je kunt wandelen over de Grote Chinese Muur. In vroeger tijden was deze Muur onderdeel van de grensbewaking van China. Je beklimt de Muur en kunt zelf bepalen hoe ver je wilt wandelen. Er is een wachttoren boven op de Tiger Mount, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over Noord-Korea en China.

Kijken naar Noord-KoreaNoord Korea reis, Brug naar Noord Korea, treinbrug, Dandong

Vlakbij vind je de “one meter hop”, een smal deel in de Yalu rivier, waar je bij wijze van spreken in één sprong de grens met Noord-Korea kunt oversteken. Er zijn grappige bordjes en prikkeldraad geplaatst om onbezonnen waaghalzen hiervan weerhouden.

Yalu rivier

Na een uitgebreide lunch maak je een boottochtje over de Yalu rivier, met zicht op de gebroken brug vanaf het water. De gebroken brug staat zelf ook op het programma. Bij de brug zijn er allerlei Noord-Koreaanse memorabilia te koop.


Dag 3: Met de trein naar Pyongyang

Noord Korea, Pyongyang, Your Planet Travel, www.jouwnoordkoreareis.nlOver de brug naar Noord-Korea

Vandaag gaat het dan echt gebeuren: je betreedt Noord-Korea. ‘s Ochtends vroeg wordt je opgehaald van je hotel en naar het station gebracht. Met de trein rijd je de spoorbrug over naar Noord-Korea. De grensovergang is een heel avontuur. De Noord-koreaanse douaniers met hun imposante petten houden alles goed in de gaten. Je treedt een land binnen dat slechts door een select groepje reizigers bezocht is.

Welkom in Pyongyang

De trein komt tegen het einde van de dag aan in Pyongyang. Bij aankomst word je begroet door de gidsen die je de komende dagen zullen begeleiden. Nadat je bouwsteen Dandong hebt gedaan doe je eerst bouwsteen Pyongyang voordat je een andere bouwsteen in Noord-Korea kunt doen.

 • Viersterrenhotel in Dandong aan het begin van je Noord-Korea reis

  Tweepersoonskamer viersterrenhotel met uitzicht op de Gebroken Brug van Dandong www.jouwnoordkoreareis.nl

 • Viersterrenhotel in Dandong aan het einde van je Noord-Korea reis

  Tweepersoonskamer viersterrenhotel met uitzicht op de Gebroken Brug van Dandong www.jouwnoordkoreareis.nl

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Dandong”