Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Platteland rond Wonsan www.jouwnoordkoreareis.nl

Het Oosten

Voeg bouwsteen toe

Hoogtepunten van de oostkust vanuit Pyongyang

In Bouwsteen Het Oosten maak je een rondreis langs een diverse interessante plekken aan de oostkust van Noord-Korea.

Je rijdt een eind van de hoofdstad Pyongyang en ziet onderweg veel van het leven op het platteland. De leefomstandigheden zijn in dit deel van het land voor de Noord-Koreanen een stuk primitiever dan in Pyongyang. Door deze bouwsteen toe te voegen aan je rondreis krijg je een completer beeld van het leven in Noord-Korea.

Hoogtepunten van deze bouwsteen zijn het verblijf in het curieuze Masikryong skihotel, je bezoek aan de Kunstmestfabriek in Hamhung, de mooie stranden van de oostkust en de wandeling door Mt. Kumgang.

Overnachtingen

 • 1 nacht in luxehotel in Masikryong
 • 1 nacht in strandhuisje in Hamhung
 • 1 nacht in stadshotel in Wonsan
 • 1 nacht in goed hotel in Mt. Kumgang
 • 1 nacht in goed hotel in Pyongyang

Programma

 • Volledig excursieprogramma met twee gidsen en chauffeur (voor het strand in Wonsan is extra entreegeld vereist)

Maaltijden

 • Ontbijt, lunch en diner (schelpenbarbecue betaal je ter plekke)

Deze bouwsteen begint en eindigt in Pyongyang.

Duur:

6 dagen, 5 nachten

Prijs:

Vanaf € 935  per persoon

Programma in ‘t kort

Dag 1 Pyongyang – Masikryong: Naar Masikryong, onderweg bezoek Graftombe Koning Tongmyong, Ullim waterval, Masikryong skiresort (4 uur rijden)
Dag 2 Masikryong – Hamhung: Naar Hamhung, Standbeelden, Grand Theatre, Royal Palace, strand (2 uur rijden)
Dag 3 Hamhung – Wonsan: Kunstmestfabriek, coöperatieve boerderij, naar Wonsan, Landbouwuniversiteit, antiek treinstation, optioneel strandbezoek, schelpenbarbecue, pier (2 uur rijden)
Dag 4 Wonsan – Mt. Kumgang: Naar Kumgang, Samil Lake, wandeling naar Kuryongwaterval (2 uur rijden)
Dag 5 Mt. Kumgang – Pyongyang: Terug naar Pyongyang, onderweg optioneel strandbezoek, Sinphyong theehuis, ‘s avonds optioneel microbierbrouwerij in Pyongyang (6 uur rijden)
Dag 6 Vervolg van de reis: kies een volgende bouwsteen of  vertrek uit Noord-Korea

Deze bouwsteen begint en eindigt in Pyongyang. Je maakt een uitstap van vijf dagen naar diverse plaatsen bij de oostkust van Noord-Korea.

Koning Tongmyong www.jouwnoordkoreareis.nlDag 1: van Pyongyang naar Masikryong

Je verlaat Pyongyang met je twee gidsen en chauffeur en rijdt richting het oosten. Iets buiten Pyongyang bezoek je het graf van Koning Tongmyong, de eerste Koreaanse koning. In de paviljoens die bij de grafheuvel zijn gebouwd zie je schilderingen, gemaakt door de Mansudae Art Studio (die je in Pyongyang kunt bezoeken). De schilderingen laten je gebeurtenissen zien uit het leven van Koning Tongmyong.

Ullim watervalUllim waterval bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your Planet

Je rijdt verder over de hobbelige weg naar het oosten. Tegen lunchtijd kom je aan bij de Ullim waterval. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer vijftien minuten lopen naar de imponerende waterval. Deze mooie vallei is pas in 2011 ontdekt. Met je gidsen zoek je een plek onder de bomen en geniet je op deze mooie plek van een lunchpakket.

Masik resort

Vanaf de Ullim waterval is het nog een klein uur rijden naar Masikryong, je eindpunt van vandaag.

Masikryong is een prestigieus skiresort dat in slechts tien maanden tijd gebouwd is. Een ongelooflijke prestatie, zeker als je je bedenkt dat er tijdens de bouw sancties werden afgekondigd die de handel in luxegoederen (zoals skiliften) verbood.

Ondanks die sancties hebben de Noord-Koreanen hun skiresort toch af weten te bouwen binnen de geplande termijn. Een kunstje waar ze erg trots op zijn. Er is zelfs een term in het leven geroepen om uitdrukking te geven aan de inzet, wilskracht en kunde die nodig waren om het project op tijd af te ronden: Masikryong-speed.Kies je kapsel Masikryong kapper Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl

Met hotel in Masikryong is het beste hotel van Noord-Korea. Je kunt je de hele middag vermaken in de diverse spelzalen, het zwembad, de gymnastiekruimte of een bezoek aan de kapper. Je kunt ook met de skilift de berg op voor een prachtig zicht op de omgeving.


Dag 2 : Hamhung

Na het ontbijt rijd je naar Hamhung. Het is ongeveer twee uur rijden door een mooi glooiend landschap. Hamhung staat bekend als industriestad, maar is daarnaast ook een prettige badplaats.

De straten van Hamhung bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your PlanetStadsrondleiding in Hamhung

Je krijgt een korte rondleiding door de stad. Eerst bezoek je Tongbongsan, een kunstmatige heuvel waar bovenop de grote bronzen standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il staan. Je legt een bosje bloemen voor de beelden (ter plaatse koop je bloemen voor ongeveer € 3). Er is een park aangelegd op de heuvel met een paviljoen vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad met haar brede allee’s en de rivier die de stad in tweeën deelt.

Je gidsen laten je ook het exterieur van het Grand Theatre zien: een imposant bouwwerk. Het theater ligt aan een plein waar vaak veel mensen rondlopen of fietsen.

Paleis en strand buiten de stad

Vervolgens rijd je iets buiten de stad naar het oude Koninklijke Paleis. Een lokale gids vertelt je de (pikante) verhalen die zich hier hebben afgespeeld in de tijd van het feodale Korea.

De middag kun je heel ontspannen besteden bij je hotel. Dat is namelijk gelegen aan een baai met een mooi strand. ‘s Zomers en in het vroege najaar is het water warm genoeg om te zwemmen. In andere seizoenen leent het strand zich ook voor een mooie strandwandeling.

Strand van Hamhung bij strandhotel www.jouwnoordkoreareis.nl

Je verblijft in een huisje aan het strand. De voorzieningen zijn hier vrij basaal. Er is bijvoorbeeld geen warm water maar met een verwarmingselement kun je zelf wel water verwarmen, zodat je je met warm water kunt wassen.

 


Kunstmestfabriek Hamhung bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your PlanetDag 3: Hamhung en Wonsan

Je start de dag met wat ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis door Noord-Korea zal worden: de Hungnam Kunstmestfabriek. Oké, heel sexy klinkt het niet, maar echt, dit bezoek is de moeite waard. Hier zie je het communisme in volle werking.

De Kunstmestfabriek

De kunstmestfabriek is opgezet als een dorp. Mensen wonen, werken en slapen hier, kinderen gaan binnen het fabrieksterrein naar school, er worden zelfs groenten verbouwd.

Controlekamer in de Kunstmestfabriek van Hamhung www.jouwnoordkoreareis.nlJe krijgt één van de fabriekshallen te zien. Een ingenieur leidt je rond en legt uit hoe de machines werken. De machines zijn bulderende  kolossen die jaar in jaar uit gerepareerd zijn en voorzien van een nieuwe laag verf. Fabrieksmedewerkers houden de meters in de gaten. Op de achtergrond zie je prachtige revolutionaire schilderijen. Soms mag je ook een controlekamer van binnen bekijken.

Coöperatieve boerderij in Hamhung www.jouwnoordkoreareis.nlCoöperatieve boerderij

Daarna staat een bezoek aan een coöperatieve boerderij op het programma. Een lokale gids vertelt je over het systeem waarbinnen de boeren hun werk doen en je kunt een huis van binnen bezoeken. Als je wilt kun je ook een kijkje nemen bij de machines die gebruikt worden om het land te bewerken.

Wonsan

Je rijdt door naar havenstad Wonsan, ongeveer twee uur rijden. In Wonsan blijf je nog even in landbouwsferen, want je bezoekt hier de landbouwuniversiteit.

Vervolgens breng je een bezoek aan een oud treinstation, waar je nog een antieke locomotief met wagon kunt bewonderen. Ooit reisde Kim Il Sung in precies deze trein (de plek waar hij gezeten heeft in de derde klasse wordt duidelijk aangegeven) en sprak hij revolutionaire woorden tegen zijn kameraden. Reden om de trein als relikwie ten toon te stellen.

Schelpenbarbecue Wonsan bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your PlanetOptioneel kun je vanmiddag nog naar het strand van Wonsan. Je betaalt hier als entreegeld € 2 (€ 3 als je wilt zwemmen).

Naast je hotel kun je genieten van een schelpenbarbecue die typisch is voor Wonsan. Je zit op een klein krukje aan de kade, rond een kolenbarbecue waar met een slinger handmatig lucht in gepompt wordt. Een serveerster doet dit voor je. Uiteraard hoort hier een glaasje soju bij, Koreaanse drank. Je rekent af per schelp (€ 1). Je maakt daarna nog een wandeling over de pier, waar veel hengelaars actief zijn. Daarna volgt je diner.


Dag 4: Mt. KumgangLoopbrug over Samil Lake www.jouwnoordkoreareis.nl

Vandaag vertrek je ‘s ochtends vroeg naar Mt. Kumgang, in het Nederlands bekend als de Diamantbergen. Vanuit Wonsan is het ongeveer twee uur rijden door een aantrekkelijk gebied.

Natuurschoon

Het is nog ochtend wanneer je Samil Lake bezoekt, een meer dat tussen de uitlopers van de Kumgangbergen ligt. Je maakt een wandeling langs het meer en steekt een loopbrug over. Tussen de pijnbomen loop je weer terug naar de bus.

Wandelen in Mt. Kumgang bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your PlanetNa je lunch staat je een langere wandeling te wachten. Tussen de spitse pieken van Mt. Kumgang ligt een goed aangelegd pad. Je wandelt langs een bergstroom die gevoed wordt door diverse watervallen.

Eindpunt is de Kuryongwaterval, die bekend staat als één van de mooiste watervallen van het Koreaanse schiereiland. De wandeling duurt ongeveer drie uur.

Slapen in een Zuid-Koreaans hotel op Noord-Koreaanse bodem

In het hotel staat je diner voor je klaar. Je slaapt vannacht in een heerlijk zacht bed (een luxe in Noord-Korea). Dit hotel is gebouwd door een Zuid-Koreaans bedrijf dat in het verleden tours organiseerde naar deze plek.

In een periode waarin de relaties tussen Noord- en Zuid-Korea beter waren, was dit resort alleen toegankelijk vanuit Zuid-Korea, via een speciale toegangsweg. Toen de verhoudingen bekoelden, werden de Zuid-Koreanen uitgewezen uit Mt. Kumgang.  Op dit moment is de Zuid-Koreaanse toegangsweg gesloten en kun je Mt. Kumgang alleen bezoeken vanuit Noord-Korea.


Dag 5: terug naar Pyongyang

Vandaag staat je een lange reisdag te wachten. Het is in totaal ongeveer zes uur rijden naar Pyongyang.

Strand van Wonsan bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your PlanetJe rijdt terug via Wonsan. Optioneel kun je in overleg met je gidsen op de route naar Wonsan nog een stop maken bij een mooi strand. Bij goed weer kun je een duik nemen in de zee, of je houdt het bij een strandwandeling.

Verder op weg naar Pyongyang maak je een stop bij Synphyon, een theehuis met winkel dat fungeert als servicestation langs de weg tussen Wonsan en Pyongyang. Dit is een mooie plek voor een picknick lunch.

Terug in Pyongyang check je in in je hotel.

‘s Avonds is het optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan één van de microbrouwerijen die de stad rijk is. Dit zijn bars waar je kunt proeven van diverse lokale bierrecepten die ter plekke gebrouwen zijn.


Dag 6: vervolg van de reis

Na het ontbijt vervolg je je reis. Kies een volgende bouwsteen of reis het land uit per trein of vliegtuig.

 • Mt. Kumgang hotel

  Het hotel in Mt. Kumgang ligt aan de rand van het Kumganggebergte. Je hebt mooi zicht op de bergen vanaf hier.

  Het hotel werd gebouwd door een Zuid-Koreaans bedrijf, dat tours vanuit Zuid-Korea organiseerde naar dit resort. Die tours zijn inmiddels opgeschort en het hotel is nu in Noord-Koreaanse handen. Maar nog steeds kun je rekenen op heerlijk zachte bedden (de beste bedden in Noord-Korea). De kamers zijn verder sfeervol en netjes.

  Hotel Mt. Kumgang bouwsteen het Oosten www.jouwnoordkoreareis.nl Your Planet
Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Het Oosten”