Evenementen en feestdagen in Noord-Korea in 2018

Dansfestain feestdag Noord-Korea

Een bezoek aan Noord-Korea is altijd bijzonder, ongeacht de periode. Maar als je kunt kiezen, plan je reis dan rond één van de evenementen en feestdagen in Noord-Korea die in 2018 zullen plaatsvinden. Je krijgt hier een overzicht van de niet te missen feesten en evenementen in Noord-Korea in 2018...

Noord-Korea niet onvoorspelbaar

Noord-Korea-niet-onvoorspelbaar. Geopolitieke situatie. En weer hoor en lees je overal in de media over hoe onvoorspelbaar Noord-Korea is. De huidige spanningen rond Noord-Korea zal niemand ontgaan zijn. Dit keer lijkt het voornamelijk tussen Noord-Korea en Amerika te spelen. Niet alles wat gezegd wordt hierover is juist.

Militaire Parade in Noord-Korea

Blijdschap bij militairen in Pyongyang Het komt minder vaak voor dan je misschien zou verwachten, maar als het gebeurt dan is het een evenement van jewelste. Ik heb het over een militaire parade in Noord-Korea. Gaat er in 2017 weer een militaire parade aankomen…?

Pyongyang Marathon fotoverslag

Marathon Pyongyang Op naar de start www.jouwnoordkoreareis.nl In april reisden onze deelnemers aan de Pyongyang Marathon af naar Noord-Korea voor een bijzondere rondreis en voor een bijzonder spektakel: de Mangyongdae Prize International Marathon. Bekijk hier een fotoverslag.

Mt. Paektu, Noord-Korea’s meest vereerde berg

Per chartervliegtuig naar Mount Paektu Je ziet Mount Paektu op afbeeldingen door het hele land. Maar waarom is Mt. Paektu zo belangrijk? Er lijkt wel een magische kracht vanuit te gaan. Als je de Noord-Koreaanse identiteit wilt begrijpen dan moet je iets weten over deze magnifieke berg.

Rason: de belofte van handel met Noord-Korea

Rason Noord Korea Rason heeft voor mij een magische klank. Gelegen in het noordoostelijke puntje van Noord-Korea, is dit de plek waar het land haar buren Rusland en China ontmoet. In de schemering zag ik de kranen: een teken van handel en een symbool voor interactie met de rest van de wereld. Lees verder…

Langs de grenzen van Noord-Korea: Yanji

Koreaanse markt in Yanji Onze reis voerde ons langs de grenzen van Noord-Korea en China. Het thema: Noord-Korea Borders; een inkijkje in hoe China en Noord-Korea met elkaar verweven zijn. De reis begon in Yanji. Hoe leven Chinezen en Koreanen hier naast elkaar?

Noord-Koreaans filmweekend

Comrade_Kim_Goes_Flying_(film) Stap in de wereld van Noord-Koreaanse cultuur! Op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015 kun je in het Drents Museum terecht voor echte Noord-Koreaanse films die je een inkijkje geven in de Noord-Koreaanse belevingswereld. Met o.a. de film “Comrade Kim goes flying”.