Mass Games terug in 2019

Mass Games In navolging van de opvoering van de mass games vorig jaar worden we in 2019 wéér getrakteerd op zo’n verbluffend spectakel. De mass games bijwonen is echt een overweldigende ervaring. Mis het niet.

Tips voor beste reistijd Noord-Korea in 2019

Plan je Noord-Korea vakantie tijdens een feestdag

Regelmatig krijgen we de vraag wat de beste reistijd is voor Noord-Korea. Een belangrijke factor hierin is het klimaat. Daarnaast is het leuk om rekening te houden met speciale feestdagen. In deze blog vind je onze tips voor het plannen van je Noord-Korea vakantie in 2019.

NPO 2 – Noord-Korea Jaaroverzicht 2018

NPO1 -Het geluid van Noord Korea 2018 2 In het jaaroverzicht 2018 van de NPO radio 1 vroegen Ghislaine Plag en Ronald Giphart aan Noord-Koreadeskundige Leonieke Glasbergen van Your Planet naar haar kijk op het Noord-Korea van het afgelopen jaar. Luister hier naar de uitzending van Ghislaine Plag en Ronald Giphart

Noord-Koreaanse kledingstijl

Feestdag in Pyongyang Tijdens mijn reizen kijk ik altijd graag naar de gewoontes van een bevolking, zoals de stijl en hun manier kleden. Wat is ‘in’ onder de jongeren, waar lopen mijn leeftijdsgenoten in? Tijdens mijn bezoek aan Noord-Korea was ik hier dan ook ontzettend nieuwsgierig naar.

Mass Games terug in 2018!

Arirang mass games Noord-Korea Onze Noord-Koreaanse bronnen bevestigen: De Arirang Mass Games komen terug! De Arirang Mass Games is spectaculaire voorstelling die uniek is voor Noord-Korea. Na jaren van afwezigheid krijg je dit jaar weer een kans om het zelf te ervaren. Lees meer…>>>

Evenementen en feestdagen in Noord-Korea in 2018

Dansfestijn feestdag Noord-Korea

Een bezoek aan Noord-Korea is altijd bijzonder, ongeacht de periode. Maar als je kunt kiezen, plan je reis dan rond één van de evenementen en feestdagen in Noord-Korea die in 2018 zullen plaatsvinden. Je krijgt hier een overzicht van de niet te missen feesten en evenementen in Noord-Korea in 2018...

Noord-Korea niet onvoorspelbaar

Noord-Korea-niet-onvoorspelbaar. Geopolitieke situatie. En weer hoor en lees je overal in de media over hoe onvoorspelbaar Noord-Korea is. De huidige spanningen rond Noord-Korea zal niemand ontgaan zijn. Dit keer lijkt het voornamelijk tussen Noord-Korea en Amerika te spelen. Niet alles wat gezegd wordt hierover is juist.

Militaire Parade in Noord-Korea

Blijdschap bij militairen in Pyongyang Het komt minder vaak voor dan je misschien zou verwachten, maar als het gebeurt dan is het een evenement van jewelste. Ik heb het over een militaire parade in Noord-Korea. Gaat er in 2017 weer een militaire parade aankomen…?

Mt. Paektu, Noord-Korea’s meest vereerde berg

Per chartervliegtuig naar Mount Paektu Je ziet Mount Paektu op afbeeldingen door het hele land. Maar waarom is Mt. Paektu zo belangrijk? Er lijkt wel een magische kracht vanuit te gaan. Als je de Noord-Koreaanse identiteit wilt begrijpen dan moet je iets weten over deze magnifieke berg.