Nieuws over de Mass Games in 2019

Mass Games Noord-Korea

Periode dat de Mass Games opgevoerd worden

Fantastisch nieuws voor Noord-Koreagangers in 2019: de mass games zullen al in juni dit jaar van start gaan.

De première is op 3 juni, de laatste voorstelling zal midden oktober plaatsvinden.

People’s Country

De mass games krijgen dit jaar een nieuwe naam: People’s Country.

Het spektakel zal weer worden opgevoerd in het Meidagstadion (May Day stadium)  in Pyongyang, het grootste stadion ter wereld.

De prijzen zijn gelijk gebleven aan de prijzen van vorig jaar:

Special seat (VIP): € 800
First class: € 500
Second Class: € 300
Third class: € 100

We reserveren van te voren een plek voor je. Je betaalt je ticket ter plaatse in Pyongyang. Zorg ervoor dat je het bedrag in gepaste biljetten bij je hebt. Let er ook op dat de biljetten gaaf zijn, zonder scheurtjes, penkrassen of andere oneffenheden.

Om je een beetje een idee te geven van de verschillen tussen de klasses kun je onderstaande foto’s raadplegen.

Derde klasse

Dit is de klasse die de meeste reizigers kiezen. Je zit wat verder aan de zijkant maar hebt nog steeds een goed overzicht op de hele show. Enkele foto’s die vanuit de derde klasse genomen zijn:

Tweede klasse

In de tweede klasse zit je iets meer naar het midden. Je zicht op de tribune en het veld zijn daardoor iets rechter van voren.

Eerste klasse en VIP klasse

In de eerste klasse en in de VIP klasse zit je er recht voor. Niet helemaal lijnrecht, tenzij je geluk hebt, maar wel dichter op het midden dan in welke andere klasse dan ook.

De VIP klasse is een sectie binnen de eerste klasse. In de VIP klasse zit je aan de tafel waar officiële delegaties ook een zitplaats krijgen bij speciale gelegenheden. Dit is ook de tafel waar de leider Kim Jong Un met zijn vrouw Ri Sol Ju zit als hij de voorstelling bijwoont. Het is echt een ereplek dus. Doordat je aan een tafel zit, kun je makkelijker je camera stabiliseren. Daardoor is dit de beste plek om foto’s te maken.

Mocht Kim Jong Un trouwens besluiten om naar de Mass Games te gaan, dan is er een mogelijkheid dat buitenlanders voor die voorstelling geweerd zullen worden. In 2018 werd er een groep van ons toch toegelaten in de derde klasse in het stadion terwijl leider Kim Jong Un de voorstelling bijwoonde. Voorwaarde was toen dat camera’s niet toegestaan werden.

Onderstaande foto’s zijn voorbeelden van plaatjes die je kunt maken vanuit de eerste klasse en vanuit de VIP klasse.

Arirang mass games Noord-Korea

Kies een reis met Mass Games

Wil jij het spektakel van de Mass Games ook eens bijwonen? Er zijn verschillende reizen waarop je nog kunt intekenen om erbij te kunnen zijn.

Het is ook mogelijk om een individuele reis naar Noord-Korea te plannen in deze periode.

Meer weten over wat de mass games precies inhouden? Je leest er meer over in deze blog, inclusief video.

Lees meer verhalen