Tips voor beste reistijd Noord-Korea in 2019

Wat is voor Noord-Korea de beste reistijd?

Regelmatig krijgen we de vraag wat de beste reistijd is voor Noord-Korea. Een belangrijke factor hierin is het klimaat. Daarnaast is het leuk om rekening te houden met speciale feestdagen.

Het klimaat verandert van jaar tot jaar niet zo veel maar feestdagen kunnen jaarlijks wel verschillen. In Noord-Korea worden jubileumjaren bijvoorbeeld extra gevierd. In deze blog vind je onze tips voor het plannen van je Noord-Korea vakantie in 2019.

Klimaat Noord-Korea

Noord-Korea kent duidelijk vier seizoenen.

Winter

Winters zijn koud. Er kan in de winter geskied worden in het Masikryong skiresort. Dat is natuurlijk wel heel speciaal. Zorg dat je echt warme kleding meeneemt. Veel openbare gebouwen worden niet (voldoende) verwarmd. De kou trekt er dan echt in. In je hotel zal het wel behaaglijk warm zijn.

Noord-Koreaans landschap tijdens winter rondreis

Voorjaar en najaar

Lente en herfst hebben over het algemeen prettige temperaturen en er valt doorgaans niet veel neerslag. Dit is dan ook een bijzonder prettige tijd om te reizen. Vandaar dat we onze Noord-Korea fietsreizen ook in het voorjaar en najaar hebben gepland.

Fietsen in Noord-Korea

Zomer

Zomers zijn in Noord-Korea warm en vochtig. Veel zonuren en af en toe een bui.

De zomermaanden zijn ook het seizoen voor tyfonen. Deze komen vanaf de Grote Oceaan. Meestal vangt Japan de eerste klappen op en krijgt Noord-Korea alleen te maken met een staartje. Het gevolg is dan een duilerige dag. Voor reizigers heeft het meestal geen impact tijdens de reis.

Beste reismaanden

April, mei, september en begin oktober bieden voor Noord-Korea het beste reisklimaat.

Feestdagen Noord-Korea

Ieder seizoen kent z’n eigen feestdagen. Als het even kan, probeer dan je reis rond één van de feestdagen te plannen.

Wat maakt een feestdag speciaal?

Vaak zijn er allerlei activiteiten, zoals mass dances, vuurwerk, speciale voorstellingen of zelf een militaire parade.

Allemaal prachtig om te zien. Maar de grootste bonus van een feestdag is misschien wel dat mensen een vrije dag vieren. Veel mensen gaan met familie en vrienden picknicken in een park. Ze maken muziek, er wordt gedanst en gezongen. De sfeer is los en open. Dit zijn de momenten waarin er meer interactie mogelijk is met gewone mensen. En dat zijn toch de momenten die blijvend een indruk achterlaten.

Plan je Noord-Korea vakantie tijdens een feestdag

Noord-Koreaanse feestdagen in het voorjaar

Op 15 april wordt de geboortedag van President Kim Il Sung gevierd, vader van de natie.

Dan volgt op 25 april de Dag van Oprichting van het Leger.

Op 1 mei kun je de Internationale Dag van de Arbeid meemaken. Deze feestdag maak je mee met onze Noord-Korea fietsreis in het voorjaar.

Feesdagen in de zomer in Noord-Korea

Op 27 juli wordt de dag gevierd dat het staakt-het-vuren getekend werd, dat een eind maakte aan de Koreaanse Oorlog in 1953. De Noord-Koreanen noemen deze dag Victory Day.  Nadien is er nooit een vredesverdag  gekomen tussen Noord- en Zuid-Korea.

Ongetwijfeld heb je meegekregen hoe Noord- en Zuid-Korea sinds 2018 besprekingen houden om nader tot elkaar te komen. Daarbij is door beide landen de wens uitgesproken om nu eindelijk tot een vredesakkoord te komen. Mooie ontwikkelingen.

Als het zover komt dan zou die 27 juli toch een mooie datum zijn om dat akkoord te tekenen. Dit is natuurlijk pure speculatie, maar de Koreanen en hun voorliefde voor symbolische data kennende, zou het best kunnen dat er in 2019 extra aandacht komt voor deze feestdag.

Op 15 augustus wordt Liberation Day gevierd, de dag dat Korea bevrijd werd van de Japanners.

Noord-Koreaanse feesten in het najaar

Op 6 september vindt, in de aanloop naar het Oogstfeest, een bijzonder evenement plaats: de Grand Bull Prize National Ssirum contest. Het is een toernooi Koreaans worstelen, waarbij de winnaar met een met bloemen gekroonde stier naar huis gaat. Het Koreaans worstelen is één van de oudste vechtsporten ter wereld en erkend door UNESCO als werelderfgoed. Het leuke aan dit evenement is dat het echt Koreaans is en totaal niet toeristisch.

Ieder jaar is op 9 september de viering van de Oprichting van de Staat. We hebben dan drie verschillende reizen waarop je kunt intekenen.

  • Met de Noord-Korea fietsreis beleef je Noord-Korea op een actieve manier waarbij je meer in contact staat met je omgeving dan wanneer je met een bus een rondreis maakt.
  • Met onze groepsreis Bordersreis, staat je een ultieme Noord-Korea ervaring te wachten. We bezoeken verschillende grensgebieden om te ervaren hoe Noord-Korea met z’n buren interacteert.
  • In de 9 september & oogstfeestreis beleef je twee feestdagen. Niet alleen 9 september maar ook het Ssirum worsteltoernooi.

Op 10 oktober wordt de Oprichting van de Partij gevierd.

Winterse feestdagen in Noord-Korea

Oud en Nieuw wordt in Noord-Korea ook gevierd. 1 januari is een officiële feestdag.

Vervolgens kun je ‘s winters de verjaardag van Leider Kim Jong Un meemaken op 8 januari.

Op 16 februari wordt de geboortedag van zijn vader Kim Jong Il gevierd. tijdens deze feestdagen zijn er vaak sportieve winterse evenementen, zoals kunstschaatswedstrijden, die je bij kunt wonen.

Komen er in 2019 weer Mass Games?

Jawel, de Mass games komen terug in 2019!

In 2018 waren we verheugd je te kunnen melden dat er na vijf jaar afwezigheid weer Mass Games werden opgevoerd. De Mass Games zijn een ongelooflijk spektakel, uniek om mee te maken. Je leest meer over de Noord-Koreaanse Mass Games in ons blog van 2018.

Oogstfeest & Mass Games Noord-Korea

De beste kans om de Mass Games mee te maken heb je in september. In eerdere edities startte de voorstellingen in juli of augustus en liepen door in september. Soms was er een uitloop naar oktober.

Plan je Noord-Korea reis

Hopelijk helpen deze tips je om je reisperiode te plannen. Je kunt kiezen voor onze groepsreis of één van onze join-inreizen.

Daarnaast is het mogelijk om een individuele reis uit te stippelen. Dan kun je vertrekken wanneer jou het uitkomt en privé reizen.

Voor al onze reizigers organiseren we een aantal keer per jaar een voorbereidingsbijeenskomt zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Lees meer verhalen