Wat een interessante ervaring in Noord-Korea

Periode: oktober 2018
Your Planet reizigers: Hans en Victor
Soort reis: individuele reis
Bestemming: Noord-Korea (en Beijing)
Reisduur: 11 dagen


Beste Mischa en collega’s,

Prachtige natuur in Noord-Korea met frisse schone luchten

Dank voor jullie kaart bij thuiskomst. Heel attent. Onze reis is prima verlopen, geen enkele hobbel. Overal zijn we goed opgevangen, iedereen was heel vriendelijk. Accommodaties zijn oké, zij het dat het hotel in Nampho inmiddels wel wat verlopen is. Maar misschien zijn we wat kritisch en is er gewoon niets anders daar in die omgeving in Noord Korea. Niets ernstigs hoor.

Vooral een interessante ervaring in Noord-Korea…

Gidsen en chauffeur in Noord Korea heel vriendelijk. We hebben goede gesprekken kunnen voeren, en hadden een heel hartelijke week zo met z’n allen. We hebben een mooie en vooral

ook interessante ervaring gehad, waarbij we ons eigenlijk geen moment onveilig of niet welkom hebben gevoeld. Top dus, bedankt voor jullie inzet.

Ruimte voor contact met de bevolking

Bijgaand ook wat foto’s van de reis, zowel van Pyongyang als van de natuur. De foto’s geven aan dat er, naast bezoeken van officiële sites/monumenten en dergelijke, zeker ook ruimte was voor contact met de bevolking en een blik op het dagelijks leven in Noord Korea.

In contact met lokale bevolking in Noord-Korea

Gesprekken over de vereniging van de beide Korea’s

Ook nog een foto bij de DMZ met een Koreaanse officier waarmee we, op zijn initiatief, een heel aardig gesprek hebben gehad over de ‘‘peace talks” en de (on)mogelijkheden van eenwording en vereniging van de beide Korea’s. Hetgeen maar aangeeft dat ook daar best wel over gesproken kan worden.

Je moet gesprekken uiteraard wel met respect voor hun visie/standpunten voeren, waarmee sommige onderwerpen zoals geloof of de Kim dynastie, zich minder goed lenen voor een discussie, maar die grenzen voel je ook echt wel aan. Al met al dus zeer geslaagd.

Goedlachse militair bij de DMZ in Noord-Korea

Tot slot. De reis is zo goed bevallen dat Karin (mijn partner) en ik zeker nog een keer contact willen opnemen met jullie de mogelijkheden te bekijken om een Transsiberië / Transmongolië treinreis te organiseren. Spreken elkaar daar graag over.

Nogmaals complimenten en dank. Als jullie nog vragen hebben weet je ons te vinden.

Groet Hans en Victor

Lees meer verhalen