Mass Games terug in 2018!

De Mass Games komen terug!

Update 19 juli 2018:

Nieuwe naam Mass Games voorstelling

Vroeger heette de show “Arirang”, maar de nieuwe mass games voorstelling krijgt een geheel nieuwe naam: “The Glorious Country”.

Wanneer

De Glorious Country mass games zullen, zoals we voorspeld hadden, op 9 september in premiere gaan, tijdens de 70e viering van de Oprichting van de Staat. De show wordt in ieder geval tot en met 30 september 2018 opgevoerd, met mogelijk een uitloop in oktober.

Kaarten

Kaarten voor de Glorious Country moeten ter plekke in Pyongyang contant betaald worden. Dit wordt de prijsstelling:

Special seat: € 800
First class seat: € 500
Second class seat: € 300
Third class seat: € 100


Bericht op 16 mei 2018:

Voorbereidingen Mass Games

Een datum is nog niet bekend gemaakt, maar dát de mass games terugkomen is wel bekend. Onze Noord-Koreaanse partner heeft ons dit bevestigd. En in mei dit jaar zagen we zelf dat oefeningen op de pleinen van Pyongyang in volle gang zijn.

Wanneer kun je de mass games zien?

Wij hebben wel een vermoeden wanneer je de Arirang Mass Games zult kunnen meemaken.

Dit jaar is 9 september de belangrijkste feestdag van het jaar. In 2018 wordt op die dag namelijk de 70e verjaardag van de Staat gevierd. Dit is een uitgelezen kans voor de Noord-Koreanen om de wereld te laten zien waartoe ze cultureel in staat zijn.

Update 19 juli 2018: Dit is inderdaad de datum dat de Glorious Country in première gaat!  De voorstelling zal in ieder geval tot en met 30 september te zien zijn.

Wat is de Mass Games?

De wereld heeft het al sinds 2013 moeten stellen zonder dit megaspektakel. Ruim 100.000 artiesten doen mee aan de Arirang mass games. Samen brengen ze een ongeëvenaarde show, waarin het verhaal van Noord-Korea verteld wordt. Van de strijd tegen de Japanse bezetting, naar oprichting van de Staat, de Koreaanse Oorlog, en daarna de heropbouw van het land.

De mass games werd jarenlang opgevoerd in het Meidagstadion, het grootste stadion ter wereld. Het Meidagstadion van Pyongyang biedt plaats aan zo’n 70.000 mensen.

Drie elementen van de mass games

De mass games voorstelling is opgebouwd uit drie elementen. Het eerste element speelt zich af op het veld in het stadion, waarop het verhaal wordt uitgebeeld. Soms in het klein en heel gedetailleerd. Vaak met duizenden artiesten, die synchroon dansen uitvoeren, of acrobatiek, vechtkunst, enzovoorts.

Uitbeelding oorlog Arirang

Het tweede element is de achtergrond. Op de tribune achter het veld vormen zo’n 40.000 studenten met gekleurde platen een aaneensluitend mozaïek. Het mozaïek wisselt steeds in razendsnel tempo.

Studenten draaien gekleurde bordjes in levend mozaiek

Het derde onderdeel is de muziek. Het lied Arirang vormt de leidraad door de voorstelling. Dit traditionele Koreaanse lied is zowel in Noord- als Zuid-Korea bijzonder geliefd en kan bijna gezien worden als een onofficieel volkslied voor Koreanen wereldwijd.

Film Arirang Mass Games

Maar wil je echt een indruk krijgen van wat de Arirang Mass Games is, dan moet je het filmpje kijken dat wij van de laatste Arirang in 2013 maakten:

Zélf de Arirang Mass Games meemaken?

We hebben een speciale reis gepland rond 9 september. Er is nog niets zeker, maar we verwachten dat je dán de Mass Games zult kunnen zien. Bij deze reis sla je twee vliegen in één klap. Je gaat namelijk ook naar de heilige vulkaan Mt. Paektu, een trip die maar heel zelden mogelijk is!

>>(deze reis is niet meer beschikbaar)

Onze Fietsreis en Pioniersreis, die in dezelfde periode plaatsvinden, zijn al vol.

Daarom hebben we een splinternieuwe reis voor je opgezet, waarbij je de Glorious Country mass games meemaakt. De reis zit bomvol leuke evenementen want naast dat je natuurlijk naar de Glorious Country gaat, ben je ook in Pyongyang tijdens de Pyongyang Marathon én je maakt de viering van het Oogstfeest mee.

>>(deze reis is niet meer beschikbaar)

Lees meer verhalen