Evenementen en feestdagen in Noord-Korea in 2018

Een bezoek aan Noord-Korea is altijd bijzonder, ongeacht de periode. Maar als je kunt kiezen, plan je reis dan rond één van de evenementen en feestdagen in Noord-Korea die in 2018 zullen plaatsvinden.

Vrolijke en onspannen sfeer tijdens feestdagen in Noord-Korea

Contact met Noord-Koreanen tijdens feestdagEvenementen en feestdagen in Noord-Korea geven je de mogelijkheid om contact te maken met de mensen. Veel mensen vieren een vrije dag door met vrienden en familie bij elkaar te komen in een park, pretpark of dierentuin.

Er worden soms hele muziekinstallaties meegenomen. Je kunt Noord-Koreanen zien dansen en zingen tijdens voorstellingen die ze spontaan aan elkaar geven. Er wordt gepicknickt en gedronken en de sfeer is vrolijk en ontspannen.

Activiteiten tijdens feestdagen in Noord-Korea

Natuurlijk zijn er ook allerlei activiteiten die georganiseerd worden. Op veel feestdagen in Noord-Korea is er een “mass dance” te zien. Studenten voeren dan op één van de pleinen een groot dansfestijn op. Dit is prachtig om te zien.

Dansfestain feestdag Noord-Korea

Vuurwerk

Bij bijzondere gelegenheden wordt er soms een spectaculaire vuurshow gegeven. De Juchetoren, één van de meest in het oog springende monumenten in Pyongyang, speelt een grote rol in de choreografie van de show.

Parades

Sporadisch worden er parades opgevoerd. Soms militaire parades, soms civiele parades, maar altijd zeer indrukwekkend om mee te maken. Of er een parade zal plaatsvinden wordt meestal pas kort van te voren bekend gemaakt. En zelfs dan blijven de details soms tot op het laatste moment vaag.

Als reiziger is het niet mogelijk om bij de parade op het Kim Il Sung plein aanwezig te zijn. Je kunt dit wel allemaal live volgen op televisie. Na afloop van de parade rijden de soldaten in grote legertrucks door de straten van Pyongyang. De bevolking staat langs de kant van de weg om ze toe te wuiven. Jij kunt tussen de mensen staan en de energie van de mensen en het enthousiasme van de soldaten voelen.

Militaire parade Pyongyang

Laatste militaire parade

De laatste keer dat er een militaire parade plaatsvond was op 15 april 2017. De keer daarvóór was op 10 oktober 2015. Wij waren daar met onze groepsreis bij. Het was al avond toen de tanks, raketten, gevechtsvliegtuigen en trucks vol soldaten door de straten denderden.

In het donker stonden we tussen de Noord-Koreanen die rijendik langs de kant van de weg stonden opgesteld. Het donker gaf het ook een bijzondere sfeer. Het gaf ook een mogelijkheid om interactie te hebben met nieuwsgierige Noord-Koreanen.

Evenementen in Noord-Korea

Naast feestdagen bieden speciale evenementen waar je als reiziger bij kunt zijn, een mogelijkheid om deel te nemen aan het leven van mensen in Pyongyang.

Lijst feestdagen en evenementen in Noord-Korea in 2018

Ieder jaar zijn er feestdagen die dat jaar extra aandacht krijgen, vanwege een jubileum. We verwachten dat er dan extra activiteiten worden georganiseerd, zoals speciale voorstellingen of parades. We kunnen echter niets garanderen. Meestal worden de activiteiten pas een paar dagen vantevoren bekend gemaakt. Soms is het zelfs op de dag zelf nog onduidelijk wat er georganiseerd zal worden.

Noord-Koreaanse feestdagen in 2018

De belangrijkste feestdagen in 2018 staan vetgedrukt. 

1 januari – Nieuwjaarsdag
8 januari – verjaardag Maarschalk Kim Jong Un
8 februari – Army Buiding Day (in 2018 70e jubileum) – Militaire parade wordt verwacht
16 februari – Geboortedag Generaal Kim Jong Il
15 april – Geboortedag President Kim Il Sung
25 april – Army Founding Day (de dag dat Kim Il Sung zijn eerste guerilla eenheid startte)
1 mei – Dag van de Arbeid
1 juni – Dag van het kind
27 juli – Victory Day (dag waarop het staakt-het-vuren met Zuid-Korea werd getekend)
15 augustus – Liberation Day (bevrijding van de Japanners)
9 september – Oprichting van de Staat (in 2018 70e jubileum)
10 oktober – Oprichting van de Partij

Evenementen in Noord-Korea in 2018

Mangyongday Prize International Game, vooral bekend als de Pyongyang Marathon
9 april 2018
Loop mee in de Pyongyang marathon, terwijl je wordt toegejuigd door het publiek aan de kant van de weg.
Prijzen:
Hele marathon: $ 100
Halve marathon: $ 70
10 kilometer: $ 50
Inschrijfgeld + chip etc: € 130

Mount Paektu per chartervliegtuig
7 & 8 september 2018
Mount Paektu speelt een centrale rol in de Noord-Koreaanse identiteit. Deze heilige vulkaan staat op de grens tussen China en Noord-Korea. Je krijgt in 2018 de kans om er vanuit Pyongyang naartoe te vliegen met een gecharterde klassieke Antonov-24.

Tijdens de tweedaagse trip word je ondergedompeld in Noord-Koreaanse verhalen van heldendom, wilskracht en mystiek terwijl je geniet van de schitterende natuur.

Je kunt als individuele reiziger mee op deze trip door bouwsteen Mt. Paektu te selecteren. Je kunt ook kiezen voor onze Pioniersreis, onze meest bijzondere groepsreis in 2018, of de  kortere join-inreis Mt. Paektu en 9 september.

Per chartervliegtuig naar Mount Paektu

Pyongyang Autumn Trade Fair
17 september t/m 21 september 2018
Ontdek de nieuwste innovaties in Noord-Koreaanse producten en zie hoe ze aan de man gebracht worden. Een fascinerend bezoek! Entree kost € 10.

16e Pyongyang International Film Festival
19 september t/m 28 september 2018
Dit festival geeft je de mogelijkheid om naar de film te gaan met Noord-Koreanen. Er worden films van Noord-Koreaanse bodem vertoond en buitenlandse films. Een kaartje kost tussen € 5 en € 10. Je kunt ook bij de openingsceremonie of de sluitingsceremonie aanwezig zijn. Dit kost € 10.

Reizen die aansluiten bij evenementen en feestdagen in Noord-Korea in 2018

We organiseren verschillende reizen rond feestdagen en andere evenementen.

Individueel reizen naar Noord-Korea

Sowieso is het altijd mogelijk om een individuele reis te boeken. Met onze Noord-Korea bouwstenen stel je zelf je reis samen. Als je je reis aanvraagt rond de periode dat er een feestdag of evenement plaatsvindt, zullen we de reis altijd zo indelen dat je de feestelijkheden meemaakt.

In klein groepje naar Noord-Korea

Verder hebben we join-inreizen naar Noord-Korea rond Army founding Day, 1 mei, Victory Day, Liberation Day en 9 september. Je sluit je aan bij een klein groepje reizigers. Op die manier reis je voordeliger dan in een individuele reis. Daarbij is het leuk om je ervaringen met elkaar te delen.

Je kunt zelfs kiezen voor een bijzondere Noord-Korea fietsreis in het voorjaar en een Noord-Korea fietsreis in het najaar.

Begeleide groepsreis naar Noord-Korea

Wie voor de ultieme Noord-Korea ervaring wil gaan, heeft in 2018 geluk. We organiseren dan namelijk onze Noord-Korea Pioniersreis. Deze reis zit tjokvol bijzondere ervaringen, van de gebaande paden af.

Zo kun je een unieke grensovergang meemaken waar je het ongecensureerde Noord-Korea kunt zien, je maakt een treinreis door gebieden die normaal gesproken afgesloten zijn voor reizigers, je verkent gebieden van het platteland waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, je vliegt mee naar Mount Paektu, en als klap op de vuurpijl maak je de belangrijkste feestdag van het jaar mee op 9 september. Onze eigen Leonieke Glasbergen zal de reis begeleiden.

Contact met één van onze reisspecialisten

Wil jij wel naar Noord-Korea maar heb je geen idee waar te beginnen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om te kijken of we je kunnen helpen.

Lees meer verhalen