Militaire Parade in Noord-Korea

Militaire parade in Noord-Korea evenement van jewelste

Militaire parade in Noord-Korea

Het komt minder vaak voor dan je misschien zou verwachten, maar als het gebeurt dan is het een evenement van jewelste. Ik heb het over een militaire parade in Noord-Korea.

Vanaf het begin zijn wij erbij geweest met onze reizigers. In 2012 mocht dat voor het eerst. Toen werd er ter ere van de 100e geboortedag van President Kim Il Sung een militaire parade gehouden in Pyongyang.

Wat een sensatie was het om de enthousiaste sfeer te ervaren, toen we tussen de inwoners van Pyongyang aan de kant van de weg te stonden terwijl de trucks vol uitgelaten soldaten aan ons voorbij trokken!

Nadat die eerste keer de parade voor onze reizigers mee te maken was, werden er in 2013 maar liefst twee parades gehouden: tijdens het 60e jubileum van Victory Day op 27 juli en tijdens de 65e verjaardag van de staat op 9 september. Uiteraard waren onze reizigers er alle keren bij.

En toen… 2014. Niks. Geen parade.

In 2015 volgde wederom een militaire parade. Dit maal ter ere van het 70-jarig jubileum van de Oprichting van de Partij, op 10 oktober. Onze reizigers waren erbij toen in het donker de tanks door de straten rolden en trucks vol joelende militairen langs reden.

En 2016? Weer geen parade.

Maar… in 2017 zijn de verwachtingen weer hoog gespannen. Op 25 april viert Noord-Korea dat het Korean People’s Army (KPA) 85 jaar geleden werd opgericht. Er is nog geen officiële bevestiging, maar we kunnen je wel vertellen dat we in 2017 voor Army Day iets speciaals verwachten…

Wie kan er nu zeggen een militaire parade in Noord-Korea te hebben meegemaakt? Wellicht jij straks!

Potentieel een militaire parade in Noord-Korea meemaken?

Wil jij deze kans niet mislopen? We hebben een bijzondere fietsreis door Noord-Korea waarbij je niet alleen Army Day meemaakt, maar ook de 1 mei viering. Bovendien maak je verschillende fietstochten door het land.

Je kunt natuurlijk ook individueel naar Noord-Korea om Army Day mee te maken. Kies uit onze bouwstenen en vraag je reisvoorstel aan.

Geplaatst op: 16 maart 2017
Door: Leonieke Glasbergen

Lees meer verhalen