Pyongyang Marathon fotoverslag

Pyongyang Marathon in beeld

Op 10 april 2016 werd in Pyongyang de Internationale Marathon gehouden. Onze deelnemers aan de Marathonreis liepen mee in dit geweldige spektakel. Geniet van de foto’s!

Met dank aan Harald van Engeland, Mariëlle van der Heijden en Charles Creemer voor de beelden. Klik op de foto’s om ze groter te zien.

De dag voor de Marathon mochten onze Marathonreisdeelnemers exclusief een kijkje nemen in het stadion. In voorgaande jaren werd het Kim Il Sung-stadion gebruikt. Dit jaar werd de ceremonie verplaatst naar het Meidagstadion, in het Koreaans Rungradostadion genoemd. Na jaren van renovatie was dit gigantische stadion net op tijd klaar om als start- en eindpunt te dienen.

Van buiten is het stadion al indrukwekkend; van binnen mogelijk nog meer. Het Meidagstadion biedt plaats aan maar liefst 150.000 mensen! Daarmee is het het grootste stadion in de wereld.

 

Panorama Meidagstadion www.jouwnoordkoreareis.nl

De dag van de Pyongyang Marathon

Op zondag 10 april is het zover. ‘s Ochtends vroeg wordt er verzameld  in het Meidagstadion.

Klaar voor de start…

Start van de Marathon

Het parcours is ongeveer 10 kilometer lang en voert door het centrum van Pyongyang. Klik op onderstaande foto’s om ze groter te zien.

Terwijl de marathon door Pyongyang voert, wordt in het Meidagstadion een voetbalwedstrijd gespeeld voor de toeschouwers.

Voetbalwedstrijd in het stadion in Pyongyang

Daar komt de winnaar!

Finnish Pyongyang Marathon www.jouwnoordkoreareis.nl

De medailles worden in het stadion uitgereikt.

 

Wil jij meedoen aan de Pyongyang Marathon?

Als je op de hoogte gehouden wilt worden over de volgende Pyongyang Marathon, vul dan dit formulier in. Je krijgt als eerste de kans om je plek op onze volgende Marathonreis te reserveren.

Lees meer verhalen