Noord-Koreaans filmweekend

Noord-Koreaans filmweekend

Stap in de wereld van Noord-Koreaanse cultuur! Op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015 kun je in het Drents Museum terecht voor echte Noord-Koreaanse films die je een inkijkje geven in de Noord-Koreaanse belevingswereld.

Comrade Kim goes flying

Topper gedurende dit weekend is de film “Comrade Kim goes flying”, over een mijnbouwwerkster die ervan droomt om trapezeartiest in het circus te worden. Maar daarvoor moet ze wel eerst haar hoogtevrees overwinnen.

De Belgische regisseur Anja Daelemans is in het museum en geeft een toelichting over de totstandkoming van de film. De film vertelt een Noord-Koreaans verhaal, met een individualistisch tintje. Een heerlijke feel good movie. Kijken dus! En gratis voor bezoekers van de Kim Utopie tentoonstelling.

Leonieke Glasbergen geeft 14 juni en 9 augustus een gratis lezing in het Drents Museum. Deze lezing geeft je achtergrondinformatie over de Noord-Koreaanse samenleving, zodat je de schilderijen in de Kim Utopie tentoonstelling beter begrijpt.

Filmweekend Drents Museum www.jouwnoordkoreareis.nl

 

 

 

Lees meer verhalen