Noord-Korea lezing door Leonieke Glasbergen in het Drents Museum

Noord-Korea ontrafeldlogo_large_01[1]

Ter gelegenheid van de Noord-Koreaanse kunsttentoonstelling “De Kim Utopie”, geeft oprichter van Your Planet Leonieke Glasbergen op zondag 14 juni en zondag 9 augustus een lezing in het Drents Museum. Deze tentoonstelling mag je sowieso niet missen als je interesse hebt in Noord-Korea. En als je dan toch gaat, plan je bezoek dan zo dat je de lezing mee kunt maken.

Noord-Koreaanse identiteit

In haar lezing neemt Leonieke je in vogelvlucht mee langs de geschiedenis van Noord-Korea. Die geschiedenis is heel belangrijk geweest in de vorming van de Noord-Koreaanse identiteit. En die Noord-Koreaanse identiteit die straalt van alle schilderijen in de tentoonstelling af.

Lezing over Noord-KoreaInzicht in de Cultuur

Voor buitenstaanders zoals wij is het vaak nog knap lastig om te kunnen interpreteren wat er nu eigenlijk allemaal bedoeld wordt door de schilder. Maar je kunt er wel van op aan dat er altijd een bedoeling achter zit. Tijdens haar lezing probeert Leonieke je inzicht te geven in de Noord-Koreaanse cultuur, zodat je de voorstellingen op de schilderijen makkelijker kunt begrijpen.

Waar en wanneer precies?

De lezing vindt plaats in de Statenzaal van het Drents Museum in Assen en gratis bij te wonen voor bezoekers van de Kim Utopie tentoonstelling.

Tijdstip: 13:00 – 14:00 uur

Over Leonieke Glasbergen

Leonieke Glasbergen is de oprichter en directeur van reisorganisatie Your Planet. Bij de start van Your Planet heeft ze de samenwerking met een lokale Noord-Koreaanse partner opgezocht omdat ze gelooft in culturele uitwisseling tussen verschillende werelden.

Leonieke komt met regelmaat in Noord-Korea om groepsreizen te begeleiden. Ze deelt haar ervaringen graag met je tijdens de lezing in Assen.

Lees meer over tentoonstelling De Kim Utopie… 

Eerder gaf Leonieke al een lezing op 25 april in het Drents Museum

2015 04 16 Persbericht Drents Museum Lezing Leonieke tijdens de Kim Utopie tentoonstelling

Lees meer verhalen