Noord-Korea viert feest in Nederland

Your Planet aanwezig op het feest

Leonieke Glasbergen aanwezig bij viering Nationale Dag Noord-Korea op Floriade www.jouwnoordkoreareis.nlOp 9 september viert Noord-Korea haar jaarlijkse Nationale Dag. In 2012 werd de Nationale Dag van Noord-Korea voor het eerst ook in Nederland gevierd. Your Planet was als enige reisorganisatie uitgenodigd om deze dag mee te vieren. Oprichter van Your Planet Leonieke Glasbergen was er als gast van de Noord-Koreaanse Ambassadeur bij.

I did it my way op de Floriade

De dag vond plaats op de Floriade in Venlo, waar Noord-Korea (jawel!) een eigen stand heeft. Directeur van de Floriade 2012 Paul Beck en burgemeester Kees van Rooij heetten de gasten welkom. De   gasten kregen een rondleiding door de Floriade en werden getracteerd op een optreden van Noord-Koreaanse dames met gouden keeltjes. Niet alleen werden er Noord-Koreaanse liederen gezongen, maar ook “Tulpen uit Amsterdam”, en (heel toepasselijk) “I did it my way”.

Floriade 2012

Optreden Floriade Nationale Dag Noord-Korea www.jouwnoordkoreareis.nl

 

Viering in Pyongyang

Ook in Noord-Korea zelf is de Nationale Dag een groot feest. Mensen hebben een dag vrij en vieren die dag door samen te komen in parken en op pleinen. Er wordt gedanst, gepicknickt, gezongen en gedronken. Voor reizigers is dit een ideale gelegenheid om in contact te komen met gewone mensen. Ook in 2012 hadden we weer veel reizigers die op 9 september in Pyongyang waren om het feest mee te vieren.

Ook meevieren?

Wil jij ook Noord-Korea’s Nationale Dag meemaken? In september 2013 komt er weer een kans. Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe data van onze reizen in 2013. Scroll iets naar boven op deze pagina, dan vind je aan de linkerkant een inschrijfblokje.

Lees meer verhalen