Toine Heijmans met Your Planet naar Noord-Korea

Blijdschap bij militairen in Pyongyang

Feestelijke reis naar Noord-Korea

Op 15 april 2012 vierde Noord-Korea een groot feest; honderd jaar eerder werd Kim Il Sung geboren, de Great Leader en eeuwige president van het land. En dat betekende het grootste feest dat ooit gevierd werd in Noord-Korea. Your Planet was bij de festiviteiten met een groepsreis waarin Toine Heijmans, redacteur en columnist bij de Volkskrant, meereisde.

Volkskrant in Noord-Korea

Vanuit Pyongyang deed Toine Heijmans verslag van de festiviteiten van de 100e geboortedag van Kim Il Sung voor de Volkskrant. Op zaterdag 28 april 2012 verscheen zijn uitgebreide reportage over deze bijzondere reis in de zaterdagbijlage van de Volkskrant.
Meer foto’s van de feestelijkheden op 15 april vind je op onze facebook pagina.

Lees meer verhalen