Reisverslag groepsreis Noord-Korea: Engel Clarijs

Reisperiode: April 2012
Jouw Noord-Korea reizigers: Engel Clarijs
Soort reis: Kleine groep Your Planet reizigers
Vakantiebestemming: Groepsreis naar Noord-Korea
Programma: Noord Korea: Pyongyang – Mt. Myohyang – Wonsan – Mt. Kumgangsan – Nampo – Mt. Kuwol – Sariwon – Keasong – Pyongyang – China: Shenyang – Beijing
Reisduur: 2 weken


Hoi Leonieke,

Bijgaand mijn verhaal achter dit door mijzelf geschilderde acryl op linnen:

Noord Koreaanse soldate

April 2012 j.l. met Your Planet Travel een fantastische groepsreis door het meest geïsoleerde land ter wereld, Noord-Korea gemaakt. Rondgeleid door twee prettige lokale gidsen en onder de supervisie van Leonieke Glasbergen.

Een rijke ervaring is het geworden.

De geschiedenis van het land en de spaarzame berichten uit het land heeft de belangstelling opgewekt, wellicht zou er een tipje van de geheimzinnige sluier opgelicht worden.

Festiviteiten

Het voorrecht de vriendelijke mensen te aanschouwen gedurende de festiviteit rond de honderdste geboorte dag van hun grote leider, heeft indruk gemaakt. Beelden van het platteland en provincieplaatsen zijn niet te verwoorden, deze moeten gezien worden.

Ontspannen sfeer

Met een kleine groep medereizigers in een ontspannen sfeer reizen in een nagenoeg volledig van de buitenwereld afgesloten land werd bijzonder. In 2013 hoop ik wederom met de Join-inreis Noord-Korea te bezoeken.

Acryl op linnen

Aangestoken door het Noord-Korea virus heb ik een portret van een Noord-Koreaanse soldate geschilderd, 70x100mm acryl op linnen. Foto’s maken van hen is verboden; echter het lukte een afbeelding te maken en daar een persoonlijke gevoel aan te geven.

Engel


Meer info

Engel exposeert in het voorjaar van 2013 in Rotterdam met onder meer dit werk. Er zijn ansichtkaarten te koop van de Noord-Koreaanse soldate voor € 2,50. Stuur bij interesse hiervoor een email naar info@yourplanettravel.nl, dan brengen we je in contact met Engel.

 

Lees meer verhalen