Reisverslag rondreis Noord-Korea: Simon en Linda

Reisperiode: november 2010
Jouw Noord-Korea reizigers: Simon en Linda
Vakantiebestemming: Noord-Korea en Shenyang
Reisduur: 7 dagen


Beste Leonieke,

Treinreis Noord-KoreaBedankt voor je kaartje! De reis was zonder meer vlekkeloos geregeld. Het op een station instappen in een auto die je opwacht en zonder gesteggel en afrekening naar een hotel of andere bestemming brengt was een eye-opener.

Korea zelf was, hoe kort ook, erg indrukwekkend. De gidsen miss Han en mrs. Li, en de chauffeur mr. Kim waren bijzonder vriendelijk en hulpvaardig, en hebben ons (met de beperkingen die daar nou eenmaal gelden) een mooi inkijkje gegeven in het land en de mensen. Overigens laat een trip in dit jaargetijde extra nadrukkelijk de schaarste voelen door een bijna alom aanwezig gebrek aan verwarming. Met uitzondering van het hotel waren alle restaurants, winkels en musea werkelijk stervenskoud.

Op de terugreis hadden we het geluk de coupe te delen met twee uiterst vriendelijke Koreaanse handelsreizigers op weg naar China die hun (overvloedige!) lunchpakket inclusief biervoorraad met ons hebben gedeeld tot de rijst en de kimchi ons de oren uit kwamen. Een mooie afsluiting van een mooie trip.

Nogmaals bedankt, en wellicht tot een volgende keer.

Groeten,

Simon en Linda

Terug naar reisverslagen

Lees meer verhalen